Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maż w delegacji a mi psychika wariuje POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich ! Mam problem i zastanawiam się czy to normalne czy mam iść do jakiegoś psychologa z tym ? Chodzi o to, że gdy mój mąż jest w domu przy mnie jest wszystko ok, ale gdy pojedzie (nie ma go ok 2 tygodnie) to zaczynam mieć problemy ze snem, śnią mi się koszmary, budzę się rano smutna, przygnębiona..dzisiaj już mi się płakać chciało..dodam, że jestem w końcówce 6-tego miesiąca ciąży i boje się, że takie nerwy co rano regularne mogą źle wpłynąć na maleństwo smutas.gif czy Wy też tak macie ? Bardzo za nim tęsknie smutas.gif PS. wiem, że to nie temat do macierzyństwa, pisałam o tym na temacie uczucia, ale żadnego wsparcia, tylko głupie komentarze, że mnie zdradza itp. a tego nie chce słyszeć, bo wiem, że tego nie robi, pomyślałam, że napiszę tutaj, bo w końcu jesteście żonami, matkami, więc może zrozumiecie lub coś doradzicie.

Gość gość
nie posraj się czasami🖐️

Gość gość
I POSRANA BABA

Gość gość
Jak macie głupio gadać to w ogóle się nie odzywajcie ! Skoro komuś nie pasuje ten temat niech się nie wypowiada ! A mądrę kobiety proszę o kilka słów.

Gość gość
hormony wariują i bardzo niewiele trzeba aby cię wyprowadzić z równowagi.

Gość gość
hormony ci buzują stąd takie myśli przygnębiające. zajmij się sobą- zapisz się na basen, wypożycz kilka książek z biblioteki, spotkaj się z przyjaciółką zrób cokolwiek żebyś tyle nie myślała. ja całą ciąże byłam w mega ruchu i ani w głowie mi były smutne myśli a też byliśmy z mężem ciągle w rozjazdach, połowę ciąży przeszłam sama całkiem.

Ech... jeszcze nie raz będziesz mieć porąbane sny nic nie poradzisz. Ja miewam koszmary, a śpię z facetem, jestem w 32tc. Wiem, że w ciąży to normalka. Nie ma chyba jakiegoś patentu na to :) A te dwie pierwsze kretynki to jakieś życiowe pajace. Dziewczyna ma koszmary w ciąży, a te je wyzywają jakby co najmniej napisała, że zjada gile z nosa.... pfffff Ęteligętki kafeteryjne :P

Gość niejestessama
mam tak samo. Tyle ze moj wyjezdza na miesiac. jestem w 7 mc i gdy jest dzien wyjazdu ja od rana rycze jak male dziecko. to chyba normalne jak hormony wariuja.

Gość gość
Ale o to chodzi, że ja nie siedzię non stop w domu, wychodzę do przyjaciółki często, jeżdże do miasta, zajmuje się różnymi rzeczami w domu itp. spotykam się z koleżankami

Gość gość
Tylko chodzi o to, że tak się dzieje tylko i wyłącznie ,gdy jego nie ma..jak jest jestem szczęśliwa, zasypiam się i budzę z uśmiechem na twarzy. Zawsze mi było ciężko, gdy wyjeżdżał, bardzo go kocham i zawsze za nim tęskniłam(akurat moja przyjaciółka tego nie rozumie, bo jej się z mężem średnio układa) ale teraz to jest masaka jakaś

Gość gość
Mój maż jeździ 10 lat 3-4 na 2 tyg w domu i ja nie czuję sie tak i nigdy nie czułam w tym czasie w dwóch ciążach też byłam i go nie było ,raz był raz nie i nie odczuwałam tak nigdy śpię dobrze ,koszmarów nie mam .Najważniejsze czymś się zająć nie wiem czy pracujesz ja pracowałam i jak wracałam do domu to kąpiel jakiś film i spać i czas zapierdziela że nawet sie spostrzeżesz że mąż jest z powrotem . Myślę że tak działa na ciebie ciąża ,ale to nie znaczy że jak urodzisz będzie lepiej bo tak samo możesz sie czuć .Nie daj sie takim stanom , może spędzaj czas z jakąś koleżanką może znajdzie się jakaś co będzie miała chwilę wpaść do ciebie .Po za tym dobra książka wciąga i czas leci ,spaceruj dużo ,lepiej będziesz spać .

Gość gość
Chodzi o to, o to chodzi :D wybaczcie za powtórzenia, ale nie wiem już co robić

Autorko, u każdej ciężarówki hormony inaczej wariują u Ciebie jak jesteś sama widocznie. Może spróbuj domowych sposobów na spokojny sen? aromaterapia jakieś zapachy do pościeli, kąpiele w olejkach lawendowym lub pomarańczowym? lub cuś takiego?

Gość gość
Pociesze Cię, ja jestem w 8 miesiącu a w niedziele mój mąż jedzie na tygodniową delegację.Szczęście, że to jego ostatnia bo na późniejsze już się nie zgadzam !

Gość gość
Moja przyjaciółka też ma męża w delegacjach i to właśnie z nią się często spotykam, wczoraj znowu byłam pół dnia w mieście, chodziłam po sklepach i byłam umęczona i też mi się śnił koszmar..nie, nie pracuje. Jestem na zwolnieniu, długo by pisać dlaczego itp. ale nie mam innego wyjścia, do pracy nie mogę wrócić, a przecież w tak zaawansowanej ciąży nikt mnie nie przyjmie

Gość gość
Myślę, że takie zapachy itp. były by dobrym pomysłem ,ale na to znowu trzeba mieć pieniądze, a my mamy ślub we wrześniu, więc nie w głowie mi wydawać na takie rzeczy

Gość gość
Mój mąż też miał jeszcze zimę tak przetrwać, a na wiosnę szukać czegoś bliżej, a teraz się zastanawia czy nie zostać jednak w tych delegacjach, bo dobrze tam zarabia, a na ślub chcemy zbierać..więc ja już sama nie wiem..

Szkoda, że nie w głowie Ci wydawać pieniądze na poprawę zdrowia psychicznego i spokój dziecka (dziecko też to czuje) bo masz ślub we wrześniu i trzeba się pokazać. No to cierp ku chwale ojczyzny i nie proś o rady :P

Gość gość
heh, ja też myśli ma przeróżne i jak męża nie ma na noc to nie spię a jak już zasnę to mi się snią głupoty. Taki nasz stan i nasza wyobraźnia :D Trzeba to jakos przetrwać, potem będziesz miała dzieciatko, więc i do kogo jest się przytulić. Ja mam dwójkę straszą , wiec jak mąz wyjeżdża to zapraszam ich do sypialni i śpimy razem :D Siedzisz w domu sama w oczekiwaniu na dziecko, wiec się mimo wszystko nudzisz a z nudów do głowy przychodzą myśli różne dziwne, wiec nic nie poradzisz, jakoś to przetrwasz.

Gość gość
Daga jaga ! Bo mam ślub i muszę się pokazać ? Nie robimy nie wiadomo jak wystawnego ślubu, jak każdy w lokolu goście orkiestra i tyle..sukienke mam bardzo skormną i niedrogą, a co zazdrościsz mi ślubu ? Nie robie ślubu żeby się pokazać jak Ty to napisałaś, tylko chce wyjść za mąż za faceta, którego kocham i robimy z tej okazji wesele i zabawe, żeby cała rodzina mogła się cieszyć razem z nami, a tak się składa, że nawet skromne wesele kosztuje, niestety

Gość gość
Akurat cala rodzina tak sie cieszy, juz to widze. Ja robilam naprawde skromny slub, na wszysko poszlo moze z 3 tys. zl i zaprosilam tylko najblizszych.

Gość D25D
no to współczuje. rozumiem jak to jest jak sie samemu siedzi całymi dniami w domu. moj maz przyjezdza codziennie do domu na sniadania i obiady bo pracuje pol km od domu a i tak szlag mnie trafiał kiedy siedzialam sama w domu w ciazy. a co gorsza- uprzedze cie od razu o tym- po porodzie zapewne "złapie" cie baby blues. cięzko samemu to zniesc. jedynym lekarstwem na to jest towarzystwo innych ludzi. takze zarówno teraz jak i pozniej szukaj jak najwiecej towarzystwa innych byle by nie zostawac samej i nie myslec.

Gość D25D
acha. bardzo dobrze by było gdyby maz po urodzeniu dziecka wziął z 2 tyg wolnego zeby c***omoc. ogromne wsparcie.

Nie unoś się kilkanaście złotych dla zdrowia to nie jest duży wydatek, a sama zobaczysz, że "Szlachetne zdrowie...." jak pisał Kochanowski. Tu chodzi serio o Ciebie i zdrowie psychiczne, które ma wpływ na zdrowie fizyczne i na Twoje dziecko, a Ty mi o sukience i o wspaniałej rodzinie. Nigdy nie stawiałabym czegoś takiego nad zdrowie ale spoko wolny kraj. Nie zazdroszczę Ci ślubu, ale masz pomyślunek.... miałam ślub i wesele i łeeee Jesssu! Po prostu jako przyszła mama mam inne priorytety

Gość gość
Moim zdaniem to poprostu depresja z samotnosci. Tez mam meza w delegacji i tez czasem mam takie dni ze wszystko mnie doluje, po prostu siedze i placze a dopada mnie to szczegolnie w nocy. Jak jest maz w domu to nawet inaczej mysle, nie przejmuje sie wielomo rzeczami a jak jestem sama to wszystko idealizuje