Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w 11 tygodniu ciąży wyczuwacie już ręką powiększoną macicę w podbrzuszu

Polecane posty

Gość gość

Nie mylić z wypchanymi jelitami , chodzi mi o samą macicę , nisko w podbrzuszu.

Gość gość
Ja jak byłam w 13 tygodniu dopiero wyczuwałam górkę na podbrzuszu, wcześniej zwłaszcza w 11 tym wogóle byłam wklęsła a o tym że macica rośnie świadczyło parcie na pęcherz (coraz większe).

Gość gość
Pewnie ze tak. Jestem w 10 tygodniu i wyczuwam powiększona macicę. W tym tygodniu jest już ona wielkośc***omarańczy więc jak najbardziej można ją wyczuć.

Gość gość
Ja jestem w 11 tygodniu i jeszcze nic nie czuję. Wprawdzie macica jest już sporo powiększona to jednak u większości kobiet chowa się za spojeniem łonowym i teoretycznie dopiero od końca 12 tygodnia wychodzi poza spojenie. Jak odczujesz że nie masz już takiego parcia na pęcherz to znaczy że macica się uniosła lekko i będzie to też odczuwalne.

Gość gość
Ja w pierwszej ciązy wyczuwałam już taką "górkę" w 9 tygodniu ciąży i choć napawało mnie to dumą to jednak potem bardzo szybko brzuch zaczął się powiększać i w porównaniu do koleżanki która odczuła to co ja w 12 tygodniu ciąży chodziłam już w 14 tygodniu jakbym była w 5 miesiącu ciąży a potem to już coraz większy brzuchol. Obecnie jestem w 12 tygodniu ciąży i dopiero coś zaczynam wyczuwać , lekarz powiedział że napewno brzuch będzie mniejszy i mniej uciążliwy niż ten pierwszy :D. No zobaczymy na ile się to sprawdzi.

Cholera, w życiu bym nie wpadła na to, żeby macać się po brzuchu w poszukiwaniu macicy:P Brzuszek sobie rósł, w pierwszej ciąży wolno, w drugiej bardzo szybko, pewnie i macica się powiększała:) brzuch jak brzuch:)

Gość gość
No widzisz a niektórzy a nawet większość zapewne chcę potwierdzenia na "ręku" że macica rośnie . Ja tak jak poprzedniczki kładłam się na wznak i głaskałam ręką podbrzusze czy jest twarde wzniesienie czy jeszcze nie. W 13 tygodniu dopiero zaczęło coś ruszać.