Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniko

MAKRO Cash and Carry

Polecane posty

Gość pytaniko

do mających kartę makro - czy moge tam kupić 1 rybkę czy muszę cała skrzynię, 1 ołówek czy muszę milion sztuk. jak tam robić zakupy

Gość Ostry Gach
nie wiem ale tam nie maja wstepu dzieci 🖐️

Gość gość
są towary detaliczne ale rzadko, rybę na pewno możesz kupić jedną ale jednego ołówka nie kupisz

są towary ,które mozan kupić pojedynczo ale i takie w zgrzewkach . Zwykły ołówek bedize w zgrzewce .ale atomatyczny albo w jakimś zestawie pewnie bedize mozan kupić w detalu .

Gość pytaniko
aaa czyli generalnie wszystko, co jest w zgrzewkach, to w takim stanie się kupuje i nie można rozdzielać.

Gość pytaniko
co najchętniej kupujecie tam, czy jest coś takiego, co warto tam kupować mam tutaj głównie na myśli ryby, czy mogłabym wpadać tam np. co tydzień tylko po rybę czy sa jakieś inne warunki korzystania z tego sklepu. czy jest jakas minimalna kwota, za którą należy dokonac zakupu

Gość gość
no niekoniecznie,bywają towary ze zgrzewek rozdzielone bo np zgrzewka się rozerwała ale jest też sporo towarów pojedynczych np kawy można kupić w pojedynczych słoiczkach . A jaki towar cię generalnie interesi?

Gość pytaniko
wiesz, no nie wiem dokładnie jaki. Nigdy jeszcze tam nie byłam i nawet nie wiem, co można tam dostać. Wiem tylko, ze jest trochę spożywki, ryby i rzeczy biurowe. Wiadomo, ze na firme robi sie porządne zakupy raz na jakis czas, ale chciałabym wiedziec, czy jest tam możliwosć robienia normalnych zakupów, głównie chodzi mi o ryby, bo słyszałam, ze czesto są tam własnie najlepsze i świeże. macie rozeznanie, czy to prawda

Gość gość
to jest hurtowa sieciówka więc nie licz na ekstra świezy towar . Ja nigdy nie kupowałam tam ryb. Mam sprawdzony wspaniały sklep rybny na osiedlu. Takich codziennych drobnych zakupów raczej tam nie zrobisz. Poza tym duże opakowania zbiorcze np proszku często są w mało korzystnych cenach, chociaż niektóre towary bywają tańsze.

sa ryby świeże , w sensie niemrożone . czy jednak są one tak atrakcyjne cenowo ? wątpię .ale uczciwie przyznaję , że nie przyglądałam sie specjalnie :)

Gość pytaniko
więc w takim razie na czym polega sens tych sklepów? tylko i wyłącznie na tym, ze można zrobić zakupy w hurcie?

Gość gość
tak, bo hurtowo kupowane są tańsze

nie :) ale robiąc zakupy np .do biura kupujesz cos co ma gratis np . 50 długopisów parker plu 3 gratis :) robiąc zakupy do sklepu kupujesz karton makaronów plus paczka gratis . zgrzewkę dezodorantów plus gratis jeden z nich :) korzystasz z promocji czy innych bonusów, nie wspominać o zlotej karcie , która naprawdę wiele ułatrwia i wele daje ale na nia trzeba naprawdę masy kasy wydawać w makro :)

Gość pytaniko
to w takim razie dla mnie to nie ma większego sensu, kobieta zadzwoniła i wcisnęła mi tę kartę, ale dopiero teraz myślę, ze to nie ma większego sensu dla mnie. Ja prowadzę mała firmę, jednoosobową, nie potrzebuję niewiadomo ile rzecyz biurowych, wiec jak kupię karton zeszytów czy ołówków to mi starczy na 5 lat. Spożywki na firmę brać nie mogę. no chyba, ze mowa o kupowaniu sobie do domu kartonu makaronu, ryżu czy kaszy, ale ja mieszkam sama, makaronu nie jadam i po co mi cała zgrzewka i 1 gratis, prawda? kurcze, chyba muszę się z tego wymiksować.

Gość gość
ale ta karta nic nie kosztuje i nikt nie każe robić tam zakupów :), niektórzy lubia tam jeździć więc może ktoś z twoich znajomych skorzysta jesli mu pozyczysz kartę? :)

o ile karta nie jest powiązana z koniecznością np . ubezpieczenia jej - to zostawa ja sobie , kto wie do czego siemozę przydać , jest posiadanie do niczego cię nie zobowiązuje ,do niczego nie zmusza , nie musisz wydawać Żadnych kwot jeśli nie masz potrzeby kupowania żadnych rzeczy . Ale mozesz isę tam przejsć choćby po to ,zeby zobaczyć ofertę niekoniecznie powiazaną z biurem - np . ubrania , odzież sezonowa - w sensie kurtki, czapki i tym podobne :) nie wspominając segmencie win :)

Gość gość
o właśnie, alkohol jest w dobrych cenach :) i nie trzeba kupować całych zgrzewek

Gość pytaniko
a jednak kosztuje, z tego, co pamiętam ta kobietą, z która rozmawiałam mówiła, ze minimum raz w roku tzreba zrobić tam zakupy, bo inaczej trzeba będzie zapłacić za karte ileś tam. Nie pamietam szczegółów, bo wtedy o tym nie myślałam, uważałam, ze ta karta mi się przyda i będę tam czesto zagladać, a tak to mama kolejną sprawę o której musze pamiętać i realizowac jakby mało tego było na co dzień.

Gość pytaniko
o dziękuję Wam za informacje, nie wiedziałam,ze jest tam alkohol i odzież.

z tego co ja pamiętam - jeśli nie zrobisz przynajmniej raz na rok zakupów - karta się dezaktywuje . i tyle. Ale ja mam ją od lat i pewnie teraz są inne zasdy ich przyznawania .Zapytaj jeszcze raz - i myśle, że raz na rok z pewnościa sie tam pojwaisz . Makro ma piekne np dekoracje świateczne czy akcesoria narciarskie :)

Gość gość
mam taką kartę już kilka lat i nic nie płacę :)

Gość gość
to ja z innej beczki ;) mam karte MAKRO,a raczej brat bo prowadzi dzialalnosc. bylam tam pare razy i moj jeden wniosek: TAM JEST STRASZNIE DROGO - a to przeciez HURTOWNIA ;/ z tego co zauwazylam to tam chyba kazdy produkt jest drozszy niz w markecie, ba w moim sklepie osiedlowym jest taniej ;/ jak ludzie moga sie tam zaopatrywac w towar, wytlumaczie mi to ?

nie jest tak ,ze kazdy towar jest droższy bo nie miałoby to sensu ekonomicznego . Jest towar i towar i jest jakość i jakość . ale czasy kiedy makro bylo okazja szczególnie dla klientów indywidualnych juz minęły , taniej możan znaleść dane towar w markecie . Nie mniej jednak nadal są tam rzeczy okazyjne i atrakcyjne cenowo :)

Gość pytaniko
OK, dziękuję za rozmowę, już wiem nieco więcej pewnie teraz zmieniły się warunki rozdawania tych kart, bo jestem pewna na 100 procent, ze jak w ciągu roku nie zrobię zakupów, to płace wtedy za kartę iles tam, nie pamiętam ile, nie były to duże pieniadze, ale sam fakt, ze musiałabym płacić za coś, czego w ogóle nie potrzebuje i z czego nie korzystam nie byłby zbyt miły. Jednak moze macie rację, raz w roku może i zajdę tam.

proszę bardzo - sama po tej rozmowie nabrałam ochoty na wizytę tam - moze polecę w niedzielę po południu ?:) zawsze cos człowiekowi w ręce popadnie :) powodzenia :)

Gość pytaniko
wzajemnie ;-] Pozdrawiam

Gość kasiaaxx1
Dużo informacji o Makro znalazłam właśnie na forum gowork. Nie dość że klienci tam się wypowiadają, to jeszcze pracownicy.