Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niteczka123

Wada serca AVSD

Polecane posty

Gość niteczka123

Witam dziewczyny jestem w 4 miesiacu ciazy lekaże wykryli u mojego dzidziusia wade serduszka AVSD. Bardzo sie martwie bo nie wiem co nas czeka. Miał ktos podobny problem?

Gość gość
Co to dokladnie jest?

Gość gość
Dzidziusia będzie czekać operacja po urodzeniu. Nie znam dokladnie tej wady, ale wtorek, że czasami potrzeba przeprowadzić wiecej niż jedną operację. Mam dziecko z powazna wadą serca, więc mogę odpowiedzieć na pytania

Gość niteczka123
Wiem ze sie to operuje... a jaka wade ma Twoje dziecko? Jak sie rozwija?

Gość gość
Wada mojego dziecka to przerwany łuk aorty (plus dodatki). Jest po dwóch operacjach. Ma prawie dziewięć miesiecy, połowę życia spędził o w szpitalu (głównie na intensywnej terapii), wygląda na ok 4 miesiące i jego rozwój fizyczny mniej wiecej odpowiada rozwojowi dziecka, ktore ma 4 miesiące, ale z każdym dniem jest coraz lepiej i zdobywa nowe umiejętności. Jest bardzo radosnym dzieckiem, lubi towarzystwo, jest pogodne, płacze tylko wtedy, gdy ma poważny powód. Ogólnie wygląda na zdrowe dziecko, troche mlodsze niż jest w rzeczywistości . Jednak choroba jest poważna, wada serca ciężka. Z naszego otoczenia chyba tylko ja i maz wiemy, ile nasze dziecko przeszło, bo przez to, że jest takie pogodne, moze wydawać sie, że jego choroba nie jet tak powazna jak w rzeczywistości.

Gość gość
Wada mojego dziecka to przerwany łuk aorty (plus dodatki). Jest po dwóch operacjach. Ma prawie dziewięć miesiecy, połowę życia spędził o w szpitalu (głównie na intensywnej terapii), wygląda na ok 4 miesiące i jego rozwój fizyczny mniej wiecej odpowiada rozwojowi dziecka, ktore ma 4 miesiące, ale z każdym dniem jest coraz lepiej i zdobywa nowe umiejętności. Jest bardzo radosnym dzieckiem, lubi towarzystwo, jest pogodne, płacze tylko wtedy, gdy ma poważny powód. Ogólnie wygląda na zdrowe dziecko, troche mlodsze niż jest w rzeczywistości . Jednak choroba jest poważna, wada serca ciężka. Z naszego otoczenia chyba tylko ja i maz wiemy, ile nasze dziecko przeszło, bo przez to, że jest takie pogodne, moze wydawać sie, że jego choroba nie jet tak powazna jak w rzeczywistości.

Gość niteczka123
Bardzo Ci wspolczuje bo nie ma nic gorszego jak patrzec na dziecka cierpienie...az sie boje pomyslec co mnie czeka:(