Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssssoosinka

ile powinno przytyc dziecko szesciotygodniowe

Polecane posty

Gość ssssoosinka

czy 5 kg to dobra waga?

A ile dziecko ważyło po porodzie? Nie jestem lekarką ale ja uważam, że to nie jest waga która powinna budzić obawy. W późniejszym wieku (pow. 14 miesięcy) nasza córka przestała prawie jeść. Lekarka powiedziała, że wszystko jest dobrze, bo lepiej jak je za mało niż za dużo, ważne żeby piła. I miała rację Dzisiaj córa (3,5 roku prawie) też ****ardzo mało, waży mało ale zdrowo się chowa i zdrowo rośnie.

Gość ssssoosinka
po urodzeniu 3,5kg. a czy podawac jej codziennie herbatke np rumiankowa czy jest to zbedne?

Teraz waży 5kg, urodziło się 3,5 kg, czyli przybrało 1,5 kg. To daje nam jakiej 250 g/tygodniowo. To nawet sporo, ale jeszcze chyba w normie. Karmisz piersią, czy mm? Jeżeli piersią to niczym nie dopajaj, jak mm, to Ci nie podpowiem, bo tego nie wiem :) Może odpiszą jakieś mamy, które też karmią mm.

Gość gość
Jak mm to należy dopajać! Najlepiej wodą. Moja córka nie chciała wody,więc podawałam herbatkę rumiankową bądź koperkową Hipp-lepsze to niż miała nic nie pić...

Gość gość
dobra waga mój urodził się 4200g i akurat byliśmy w przychodni gdy miał 6 tygodni i ważył 6kg

Gość ssssoosinka
karmie piersia, czyli nie podawac picia? bo czasem podawalam jak ma np czkawke?

Gość gość
Czkawka czasem jest od jelit-spróbuj wziąć dziecko na ręce w pion,albo położyć ciepłą rękę na czolo :-) Możesz dać wodę,nie zaszkodzi.