Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania005

Cera trądzikowa

Polecane posty

Gość ania005

Witajcie. Od kilku miesięcy borykam się z problemami skórnymi. Nic w swoim życiu nie zmieniłam, ani diety , ani niczego innego, a jednak problem wystąpił. Próbowałam poradzić sobie za pomocą toników, które rzekomo pomagają w walce z niedoskonałościami, ale nie przynosi to żadnego rezultatu, co doprowadza mnie do szału. Kolejnym problemem jest to, że żaden krem (typu nivea) nie nawilża mnie, nie zapychając przy okazji. Moja cera robi się przez to coraz gorsza. Jeśli borykaliście się z podobnymi problemami napiszcie mi proszę jak postępować w moim przypadku. Jakie kosmetyki stosować, a czego unikać?

Gość gość
Podstawy: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Bardzo dużo info znajdziesz też w tym temacie: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html I w ogóle to forum polecam. Na pewno będziesz musiała nauczyć się analizować składy, żeby wiedzieć, co ci szkodzi a co nie (w wielu kremach jest np. parafina, która skórze trądzikowej niczego dobrego nie robi).

Gość AśkkaJJj
Ja sama mam cerę trądzikową i używam kremu i tabletek, które przepisał mi dermatolog. Natomiast to przemywania skóry twarzy biorę i aplikuję ten preparat - www.skracaj.com/d47c.html. Jest to dla mnie jedyny kosmetyk , który mnie nie podrażnia. Więc może i Tobie pomoże.

Gość gość
srAśkkaJJj, żeby ci ktoś przypadkiem w ten spamerski zawirusowany link nie kliknął... :D

Gość gość
ja kupuję na dzień matujący Siarkowa moc jest w Rossmannie i jest super. Na noc stosuję obojętnie jaki nawilżający, byleby był lekki.

Gość gość
ile wam płacą za reklamę tej firmy od siarki? bo kampanię rozkręcacie że zaraz strach będzie na forum wejść żeby nie wdepnąć w waszą reklamę

Gość gość
A co złego jest w reklamie???dzis swiat zyje reklamami,mamy z nimi doczynienia praktycznie wszędzie???a Ty jakbys sie dopiero narodziła

Gość gość
O ile mi wiadomo siarka ma bardzo dobre właściwośc**przeciwtrądzikowe, więc preparaty z siatką mają sens. Np. mydło siarkowe gdy ktoś ma problemy trądzikowe na plecach. Jednak nie polecałabym kremu matującego, bo może mieć właściwości zapychające. W przypadku trądziku lepiej jest stosować na dzień lekki krem nawilżający, źel lub fluid ( nie mylić z podkładem, chodzi o konsystencję) a na noc kremy złuszczający w kwasami.

Gość gość
11.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość 0,92zł płaca a co???

Gość gość
Zła jest ukryta reklama szemrana, jak ta powyżej. Albo piszemy, że to jest reklama i wtedy wypisujemy peany, albo zamykamy pyszczki i nie udajemy zachwyconych użytkowniczek. Marketing szeptany to najgorsze internetowe cholerstwo, bo przez niego trzeba tracić masę czasu, żeby dotrzeć do prawdziwych i rzetelnych opinii.

Gość gość
0,92? I za tyle się szmacisz i robisz z gęby cholewę? :o :o :o

Gość gość
A co złego jest w reklamie???dzis swiat zyje reklamami,mamy z nimi doczynienia praktycznie wszędzie???a Ty jakbys sie dopiero narodziła

też słyszałam, że mydła siarkowe dobrze działają na cerę ja stosowałam mydełko alepp ale mi wysuszało skrórę na twarzy więc zrezygnowałam, od czasu do czasu robi sobie plastry na nos, stosowałaś jakieś maseczki? toniki działają ale widocznie nie trafiłaś na odpowiedni dla siebie. też stosowałam nivea jak miałąm suchą skórę, nakładałam go na noc ale jak już się np rano budziłąm to nie wiem jakim cudem normalnie tłustą meega aż za bardzo, teraz stosuje krem z proteinami jedwabiu, który w sumie kupiła sobie moja mama ale bardziej mi pasuje niż jej :)

Gość gość
atrederm na recepte na noc i na dzien filtr przy tym retonoidzie. wpisz wyszukiwarke "kosmotolog. cholerny tradzik 1". ja nie moge dodac linka bo wyskakuje,ze spam

Gość gość
kosmostolog.blogspot.com atrederm-pogromca-zaskornikow.