Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość japanespa

Imię dla córki Pola

Polecane posty

Gość gość
A co myślicie o imieniu Agafia?

Gość gość
Czyli masz na imię Aleksandra tak?

Gość gość
Pola ładne imię, Iza w sumie też brzydkie nie jest, ale źle mi się kojarzy ;) znam cztery Izy i każda pie********a :)

Eee, Julianna mi się nie podoba, trąci trochę taką burżuazją. Bez sensu. MAaja tez jest piękne imię, Majeczka ale tez ich duuuużo... Osobiscie podoba mi się imię Viera - czyli wiara.. Dałabym tak ale rodzina była nastawiona negatywnie

Gość gość
tak mam, a czemu pytasz? chcesz się też przedstawić? :)

Gość japanespa
Może Kinga? Ada? Anita?

Gość gość
całe szczęście dla tej biednej Viery, że rodzina ją ocaliła!

Gość gość
10.01.14 Belinda17 Jeśli o zwycięstwach mowa to nie tylko wiktoria ale też Nikola ma to znaczenie. 2014-01-10 21:20:45 gość Wiktorie i Julki to córki mecenasów i lekarzy bardzo zamożnych ludzi więc nie patologii. Naprawdę masz specyficzne podejście do tematu i trochę się nie tylko kompromitujesz ale też demaskujesz nie zdając sobie zupełnie z tego sprawy.

Gość gość
Wiera się pisze w Polsce przez W, a Maja trąc***atologią.

Czemu? Powiem pani że już bym wolała to Wiera, niż za 4 lata pojde na wywiadówkę a Julii będzie 10 w klasie.. Ehhh :)

Gość gość
Wszystkie Wiktorie jakie znam to dzieci tipsiar i dresów. To samo Maje, Lenki, Oliwki, Nikolki, Nadie, Roksanki, Pamelki, Andżelusie i inne cudaki.

Gość gość
a nie ma nic prócz Julii i Wiery? :)

Wiecie co Kobitki, Kinga to mi się nie podoba, takie dziwne.. Nie dźwięczne. Wolę takie śpiewne imiona, mające jakiś głębszy wyraz.. CO myślicie o imieniu Justyna?

Właśnie przy wyborze imienia przeglądaliśmy z mężem kalendarz i ksiege imion i nic mi się nie podobało.. Siostra wtedy podsunęła - może Julia? I tak zostało...

Gość gość
Patrycja w latach 70tych również była imieniem przypisanym patologicznej części społeczeństwa. Podejrzewam że Kinga również swego czasu również nie napawała sympatią. Każde imię kiedyś było współczesne i nie cieszyło się dobrą sławą ponieważ było nowe bez znaczenia i historii.

Ale ja uważam ze nie można przy wyborze imienia dla dziecka kierowac się jakimiś skojarzeniami typu "Wiktorie to dzieci tipsiar" bo to jakies bzdury.. To, ze jedna Wiktoria jest dzieckiem tipsiary to nie oznacza ze wszystkie takie są... Poza tym , co takiego zlego jest w tipsach?

Gość gość
np. Anastazja - Nastka, Apolonia - Pola, Helena - i tu gorzej, Hela :P, ale zawsze można coś wymyślić, bo samo Helena jest piękne.

Gość gość
10.01.14 gość Widoczne zna Pani najwięcej tipsiar, dresów, itp. Ja znam nawięcej prawników, prokuratorów, lekarzy itp. i zapewniam że to są właśnie ich dzieci!

Gość gość
Kinga? nowoczesne? od kilku wieków funkcjonowało!

Gość gość
Helena to mama moje przyjacółki (adwokata) fajna babeczka z niej!

Helena to takie staromodne, kojarzy się z tą Paździochową :D Równie dobrze można by GenowefA dac lub Czesława lub Halina, była by to krzywda dla dziecka, takie jest moje zdanie.

Gość pSZeCZkolanka
Zoja, Nina i właśnie Pola to moja pierwsza trójka :) Ale fakt - najbardziej oryginalne imię w przedszkolach to teraz Ania i Kasia :)

Gość polamana
mamo idę na pole hehe :P (malopolska ;) )

Gość Clc
a mnie strasznie podoba się Carla.

Gość gość
IDALIA

Gość gość
Ale wiecie co wam powiem. Ja się od zawsze raczej ekonomią interesowałam, ale z racji tego, że jestem kobietą, jestem tez kosmetologiem z zawodu. Do gabinetów takich jak to mówicie tipsiar, kosmetyczek i fryzjerów przychodzi elita tak naprawdę. Statystycznie gospodyni domowa to klientka jedna na dwadzieścia. Więc jeśli tipsiara daje na imie Wiktora(to stare imę jest -prababcia mojego męża)to może ulubiona klientka pani profesor ma taką córkę i stąd ta fascynacja?

Gość gość
10.01.14 Clc to jeśli Ci się podoba i pasowałoby do nazwiska to nadaj je swojej córce. Ja uważam że imię powinno być takie jak czujemy sercem że powinno być.

Gość gość
Mozna nazwac pola od apoloni i normalnie pola.teraz jest pełno Poli

Gość Urszula J
Ja zauważyłam że takie jak ten tematy nie rozwijają się prężnie, bo mało kto uważa że imię to powód do zmartwień i rozważania w kategoriach obciach czy nie obciach. Niech szybko umierające topiki temu podobne są dowodem na to że ludzi takich jest niezmiernie mało na całe szczęście. Stajemy się być może dojrzalsi i mądrzejsi i niech się to przekłada na tematykę kafe! Pozdrawiam!

Gość gość
Moja corka miala miec na imię Kinga lub Julia ,wybrałam to pierwsze i nie żałuje .julii jest wszędzie pełno a Kinga jest tylko jedna i w klasie i na tancach i na innych zajęciach