Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mandat zapłacony po terminie a zajęcie egzekucyjne

Polecane posty

Gość gość

witam jakiś czas temu dostałam mandat, nie zapłaciłam go w terminie, dopiero w dniu gdy dostałam list od komornika o zajęciu egzekucyjnym zrobiłam przelew bankowy na tą kwotę i od razu odjęli mi ją z konta dzisiaj patrzę i mam blokadę na koncie, drugi raz mi ściągnęli tą kwotę... jak mogę się ubiegać o jej odzyskanie?

Gość gość
może zabrali ci odsetki?

Gość gość
nie... mandat dostałam 7 listopada, niby 20 grudnia ruszyło postępowanie egzekucyjne, 8 stycznia dostałam list do domu, po czym zadzwoniłam do urzędu i babka powiedziała że musze jak najszybciej uregulować tę kwotę, zrobiłam to natychmiast, a dzisiaj patrzę, że 9 stycznia zrobili mi blokadę na 312 zł, a ja przecież 8 stycznia wpłaciłam te 312 zł. tym sposobem zniknęło mi z konta 624 zł czyli prawie połowa mojej wypłaty

Gość gość
powinnam iść do urzędu z potwierdzeniem przelewu żeby mi odblokowali bo te drugie 312 zł mam w blokadach na rachunku czy sami odblokują jak się kapną?

Gość gość
wie ktoś?

Gość gość
sa na koncie komornika. udaj sie do niego, urzad nie ma nic z tym wspolnego.

Gość gośćAC
jesli bank juz zdążył zablokowac tą kwote to nic sie nie martw....urząd po otrzymaniu twojej wpłaty musi wysłac pismo do banku o uchylenie zajecia (blokady tej kwoty).