Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaaki tam

Własne kiełbasy

Polecane posty

Gość france
nie ma to jak wlasne kielbasy, sa najsmaczniejsze i najlepsze:) ale jak nie mam czasu ani ochoty kupuje takie ebz konserwantow, w samku tez sa Dobre, np. od kani, czasem clzowiekowi sie po rpostu nie chce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ile ci ten sraania płaci za debilną reklamę tego szajsu? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kawucha5
Znam się trochę na wyrobach mięsnych i wiem, że jakość dużych firm, tarczyniaka czy kani broni się sama i nie trzeba ich reklamować. wystarczy pójść do pierwszego lepszego sklepu z brzegu i kupić chociażby małą paczkę kabanosów. oni mają swoje produkty wszędzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Możesz podpytać osób, które specjalizują się w produkcji swojskiej wędliny, sama bardzo bym chciała taką robić, ale niestety nie potrafię dlatego staram się kupować w miarę często ze sprawdzonych źródeł. Mam kilka zaufanych miejsc, które zawsze odwiedzam, szczególnie przed świętami. Jednym z nich jest karczma Rogata - www.rogata.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Olaa45
Zastanawiam się nad zakupem maszynki do kiełbasy ze sklepu https://royaltyline.pl/products/kitchen-tools. Tylko nie wiem, którą wybrać - w akcesoriach kuchennych są chyba trzy rodzaje, w tym nadziewarki. Jak myślicie, którą wybrać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No własnie sama również sie nad czymś takim zastanawiałam. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie jest to takie trudne, szczególnie, ze w sklepach mozna dostać wszystkie potrzebne akcesoria do wyrobu kiełbas domowych. Kiełbasa domowa jest smaczna, świeża, a przede wszystkim wiesz co w niej jest i samodzielnie wybierasz składniki. Decydujesz czy ma być w niej wiecej mięsa czy tłuszczu (dla mnie te wszystkie kiełbasy sklepowe sa zdecydowanie za tłuste). . Co najważniejsze robisz ją tak jak chcesz sama, dodając przyprawy, które nam smakują. Dzięki temu powstaje niepowtarzalna receptura (dobrze jest eksperymentować). Na pewno warto jest zainwestować w nadziewarkę do kiełbas https://www.gastropuls.pl/nadziewarki-do-kielbas/nadziewarka-do-kielbas-pionowa-3-l-revolution-282441

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×