Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaaki tam

Własne kiełbasy

Polecane posty

Gość france
nie ma to jak wlasne kielbasy, sa najsmaczniejsze i najlepsze:) ale jak nie mam czasu ani ochoty kupuje takie ebz konserwantow, w samku tez sa Dobre, np. od kani, czasem clzowiekowi sie po rpostu nie chce

Gość gość
ile ci ten sraania płaci za debilną reklamę tego szajsu? :o

Gość kawucha5
Znam się trochę na wyrobach mięsnych i wiem, że jakość dużych firm, tarczyniaka czy kani broni się sama i nie trzeba ich reklamować. wystarczy pójść do pierwszego lepszego sklepu z brzegu i kupić chociażby małą paczkę kabanosów. oni mają swoje produkty wszędzie

Gość gość
Możesz podpytać osób, które specjalizują się w produkcji swojskiej wędliny, sama bardzo bym chciała taką robić, ale niestety nie potrafię dlatego staram się kupować w miarę często ze sprawdzonych źródeł. Mam kilka zaufanych miejsc, które zawsze odwiedzam, szczególnie przed świętami. Jednym z nich jest karczma Rogata - www.rogata.pl

Gość Olaa45
Zastanawiam się nad zakupem maszynki do kiełbasy ze sklepu https://royaltyline.pl/products/kitchen-tools. Tylko nie wiem, którą wybrać - w akcesoriach kuchennych są chyba trzy rodzaje, w tym nadziewarki. Jak myślicie, którą wybrać?

No własnie sama również sie nad czymś takim zastanawiałam. 

Nie jest to takie trudne, szczególnie, ze w sklepach mozna dostać wszystkie potrzebne akcesoria do wyrobu kiełbas domowych. Kiełbasa domowa jest smaczna, świeża, a przede wszystkim wiesz co w niej jest i samodzielnie wybierasz składniki. Decydujesz czy ma być w niej wiecej mięsa czy tłuszczu (dla mnie te wszystkie kiełbasy sklepowe sa zdecydowanie za tłuste). . Co najważniejsze robisz ją tak jak chcesz sama, dodając przyprawy, które nam smakują. Dzięki temu powstaje niepowtarzalna receptura (dobrze jest eksperymentować). Na pewno warto jest zainwestować w nadziewarkę do kiełbas https://www.gastropuls.pl/nadziewarki-do-kielbas/nadziewarka-do-kielbas-pionowa-3-l-revolution-282441