Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie wlasnie wybuchla mi zarowka jak wyjac gwint S

Polecane posty

Gość gość

Normalnie świecila lampa i nagle huk, ciemno, szkło na podłodze, a serce w gardle....Ten gwint od żarówki dalej jest w lampie nie wiem jak wyjąć go teraz, boję się jak diabli, że to jakieś zwarcie. W tym szkle był taki podobny do pająka robak możliwe że on gdzieś tam zwarcie zrobił? Pierwszy raz w życiu takie coś mi się przytrafiło....boje się usnąć teraz

Gość gość
odłącz prąd, a żeby się nie pokaleczyć gwint najlepiej wykręcić za pomocą przekrojonego jabłka - wbić je w resztki szkła i wykręcić

Gość gość
ale czemu ona wybuchła?

Gość stara modelka bez związku
a jaka to była żarówka? zwykła czy energooszczędna? te ostatnie to Cię zmartwię ale mają w gazach rtęć... i jeśli taką miałeś to poszukaj w necie jak się tej rtęci z mieszkania pozbyć a to cholerstwo bardzo trudno usunąć

Gość Felixtus
kolejna feministka, która sobie wymyśliła, że będzie zarabiać trzy razy więcej od faceta a pająka się obawia i co jeszcze, może myszy ?

Gość gość
użyj tego jabłka lub ziemniaka - a żarówki gdy się przepalają, czasem wybuchają, spokojnie

niedawno ze zwykłej żarówki, która dosłownie została mi w rękach gwint po odłączeniu od prądu całej lampy wyjmowałam kombinerkami troszkę trzeba się nagimnastykować ale wyjdzie a jeśli to lampa sufitowa to oczywiście wyłącz korki i najlepiej za dnia gwint wyciągać

Felixtus pomógłbyś koleżance a nie tu takie pierdoły pisał ;)

Gość gość
to zwykła żarówka, jutro ten gwint wyjmę, ale w szoku jestem bo w całym życiu nie widziałam by żarówka wybuchła, zawsze normalnie się przepalały...a ten pająk mógł mieć coś z tym wspólnego?

Gość gość
ej ale ja napisałam, że się boję tego pająka? :D jak narazie to się wkurzam na dziada, że być może z jego winy mam stracha

Gość gość
daj spokój, na pewno to nie wina pająka - po prostu żarówka się przepaliła a jak się w taki sposób przepala, to często wywala korki - ot cała filozofia

Gość gość
ale czemu wczesniej tak się nie przepalała wybuchając?

Gość gość
bo to raczej wyjątek, niż reguła, niemniej się to zdarza

Gość gość
czyli mam się nie martwić? Kurde mam nerwice lękową i takie pierdółki nieźle mi ryją czachę....teraz się boję, że będzie przebicie i krany klamki i wanny beda kopały:o

Gość gość
Trzeba było nie podpisywac paktu z diabłem.

Gość Felixtus
nie widoczny dla oka ludzkiego prąd i napięcie o częstotliwości drgań 50 Hz na nasze serce działa , więc na początek należy sprawdzić, czy urządzenie jest pod napięciem i dla naszego bezpieczeństwa pozbawić od napięcia 230V i 50 Hz a gdy z żarówki został tylko metalowy gwint to bezpieczniej będzie wypiąć z kostki całą lampę z żyrandolem i położyć to wszystko na dużym stole , najważniejsze aby nie działać szaleńczo i po wariacku , zdarzyło się i już , spokojnie to nie jest awaria w elektrowni

Felixtus ooo i jak ładnie pomogłeś... Dziękujemy łdanie :)

Gość gość
jaki pakt debilu? dzieki za rady jutro to moze jakos wyjme

Gość Felixtus
tego typu awarie w przemyśle energetycznym to jest śmiech na sali , odbiory są bardzo dobrze zabezpieczone i gdy nagle przepala się żarówka albo rtęciówka to wystarczy po wymianie nadmiarowy zwalić i ponownie załączyć ale w domu jak wiadomo, samotna kobieta trzęsie się z nerwów, ponieważ żarówkę rozerwało i jest ciemno w WC*****odetrzeć się nie potrafi w ciemności czyli katastrofa

Gość Zenek bears
Felixtus bo cię dopadnę !

Felixtus Jakiż Ty jesteś czepliwy... Ty może lepiej powiedz skoro już pracujesz w energetyce to jak się pozbyć rtęci z domu jak rozwali żarówkę z rtęcią ? Hm...?

Gość Felixtus
Zenek już zacznij się bać ! posiadam przy sobie takie małe urządzenie własnej konstrukcji, które nazywa się paralizator, nie opowiem jak to maleństwo działa ale bądź pewny , prześlę w twoją stronę krótką wiązkę podczerwieni i już nie żyjesz , chcesz sprawdzić na sobie ?

Gość gość
Wylizać jęzorem

Gość gość
wyjezdzasz tu z paktami wiec sie nie dziw nazwaniem cie debilem, co ma pakt ze szmatanem do zarówki?

A i wytłumacz co tzn. "to wystarczy po wymianie nadmiarowy zwalić" Oczywiście jeśli umiesz ;)

jezor to masz ty ja mam słodki rózowy jezyczek

Gość Zenek bears
możesz sobie tym co najwyżej sparaliżować kindybała :D

Gość gość
Jesteś chamską debilką.

Gość gość
no wlasnie o co biega z tym zwaleniem?:D