Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczniak ile powinien pić

Polecane posty

Gość gość

Witajcie zmieniliśmy mleko na NESTLE JUNIOR na poprzednich było napisane ile powinien wypić ml i ile razy na dobę, tutaj tylko aby na 210ml wody dać 7 miarek mleka, nie wiem ile powinien jeść w ogóle posiłków mlecznych lub pić mleka?

Gość gość
5l wódy i 2 spirtyusu na dobe

Gość gość
2x po 250 ml,średnio...plus jakiś mleczny deser czy twarożek

Gość gość
on je ok. 150 ml kaszy na śniadanie, jogurt i wypija ok 150 ml mleka (więcej w niego nie wcisnę)

Gość gość
Ilość mleka w diecie nie powinna przekraczać jednego litra na dobę. Wliczaja sie do tego jogurciki, serki itp

Gość gość
1 litra nie ma szans przekraczać :) martwię się że jednak pije za mało, zawsze pił mniej niż powinien.

Gość mama_synka_rocznego
Mój synek kończy roczek za kilka dni.. mleko nr 3 pije od około tygodnia, może dwóch. MA STAŁE 2 POSIŁKI MLECZNE. _ Moje dziecko najczęściej pije mleko raz na dobę, na śniadanie. Wtedy to jest albo 150ml wody + 5 miarek mleka, plus kaszka do zagęszczenia (dosyć mocno), albo samo mleko robione tak:160-170ml wody + proszek, do tego kanapka. Poza śniadaniem mleka dziecko nie pije (2 razy na dobę to się może zdarzy góra 2 razy w miesiącu). _ Drugim posiłkiem mlecznym jest kolacja: kaszka bez cukru bobovita (150-160ml wody i dodaje kaszki tyle, żeby było bardzo gęste), popija najczęściej wodą. _ Więc w ciągu doby ma stałe 2 posiłki mleczne. Czasem trzeci: twarożek do pieczywa, albo owoce z jogurtem (kupne), czy też jogurt naturalny (sam lub wymieszany z deserkiem owocowym czy owocami). Trochę jogurtu dodaję też do ziemniaków, do zup (pomidorowa, kalafiorowa, ogórkowa, z buraczkami). Jeśli podaję obiadek kupny (a tak podaję m.in.ryby, cielęcinę) i zbyt mocno go podgrzeję, to wtedy też dodaję jogurtu. _ Myślę, że gdzieś w marcu przejdziemy na zwykłe mleko.. wtedy będę mogła mu dać częściej. Jakoś tak te mm, które bywa słodkie w smaku średnio mi pasuje do kanapki.

Gość mama_synka_rocznego
Mój synek kończy roczek za kilka dni.. mleko nr 3 pije od około tygodnia, może dwóch. MA STAŁE 2 POSIŁKI MLECZNE. _ Moje dziecko najczęściej pije mleko raz na dobę, na śniadanie. Wtedy to jest albo 150ml wody + 5 miarek mleka, plus kaszka do zagęszczenia (dosyć mocno), albo samo mleko robione tak:160-170ml wody + proszek, do tego kanapka. Poza śniadaniem mleka dziecko nie pije (2 razy na dobę to się może zdarzy góra 2 razy w miesiącu). _ Drugim posiłkiem mlecznym jest kolacja: kaszka bez cukru bobovita (150-160ml wody i dodaje kaszki tyle, żeby było bardzo gęste), popija najczęściej wodą. _ Więc w ciągu doby ma stałe 2 posiłki mleczne. Czasem trzeci: twarożek do pieczywa, albo owoce z jogurtem (kupne), czy też jogurt naturalny (sam lub wymieszany z deserkiem owocowym czy owocami). Trochę jogurtu dodaję też do ziemniaków, do zup (pomidorowa, kalafiorowa, ogórkowa, z buraczkami). Jeśli podaję obiadek kupny (a tak podaję m.in.ryby, cielęcinę) i zbyt mocno go podgrzeję, to wtedy też dodaję jogurtu. _ Myślę, że gdzieś w marcu przejdziemy na zwykłe mleko.. wtedy będę mogła mu dać częściej. Jakoś tak te mm, które bywa słodkie w smaku średnio mi pasuje do kanapki.

Gość gość
litra wody, 5 piwek, denaturad, spirytus najlepiej rozcienczony, taniego jabola, 2 drinki, tanie wino plus przepitka

Gość gość
Moj syn ma 14mcy i pije mleko Nan 3- 210ml na noc po kapieli ,z miarka kleiku ryzowego i jesli sie w nocy obudzi a czasem to sie zdarza to dostaje 180ml ,rano jak wstanie to ok 9ej dostaje kasze manne z 180ml wody ale jemy ja lyzeczka,jest gesta...po niej popija rumiankiem lub woda...

Gość gość
10.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość 2 l rozwodnionej sraki i rzyg koczkodana ( w zaleznosci ile koczko wyrzyga) gratuluje inteligentnej odpowiedzi. Nie ma głupich pytań-są głupie odpowiedzi :]

Gość gość
14 miesięczne dziecko je w nocy? Dlaczego nie dasz mu kaszy na kolację, a na śniadanie kanapek itp?

Gość gość
paluj sie glupia c***o

Gość gość
tak je w nocy,jesli chodzi o 20ej spac to ok 4ej budzi sie czasem i dostaje mleko...,kasze je ok 8-9ej...,pozniej przed obiadem kanapke,jajecznice,zalezyc od dnia,staram sie urozmaicac mu jedzenie,nie daje mu kaszy na noc i tyle,dostaje ja rano ,a ty gosciu bie bulwersuj sie tak bo moja sprawa jak karmie dziecko,dostaje w swojej diecie wszystko to ,co powinien jesc,a ze czasem w nocy sie budzi i dojada ,mysle ,ze to nie zbrodnia,ja tez jako dziecko dojadalam a nigdy gruba nie bylam i mam sie dobrze ,chryste napiszesz cos na kafe i juz jakies ale maja............