Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaszalona

Przepaja mnie radość bo jestem matką

Polecane posty

Gość matkaszalona

Jakoś nigdy nie byłam mocno nakręcona na dzieci. Koleżanki prowadzały, tuliły swoje młodsze rodzeństwo, dzieci sąsiadów, a ja zawsze z rezerwą, później jak słuchałam koleżanki na studiach, że ona w wieku 20 lat chciałaby już mieć dziecko, to sobie myślałam, no nawiedzona :D Później po ślubie mega dylemat, już, czy nie już ;). Dopiero jak byłam w ciąży powoli poczułam bluesa :) Dziś moje dziecko ma 15 miesięcy, a ja szaleje ze szczęścia, jak na niego patrzę, jak się rozwija, robi się coraz bardziej samodzielny, mały cud :) Macie może podobnie? ;)

Gość gość
Radosc cie przepaja?????? :O

Gość matkaszalona
radość mnie przepaja, taka jest szczęśliwa, że uprawiam własne słowotwórstwo :D

Gość gość
A mnie przepaja radość że go nie mam. Jaki ten świat dziwny.

Gość adryjanaan
masz syna?

Gość matkaszalona
ano mam ;)

Gość adryjanaan
hmm dzwine, ze tak sie synek zachwycasz... dziewczynką zrozumiałabym bo można stracić głowę dla takiej malej księczniczki ale dla chlopaka? :)

Gość gość
oj dziwnie myslisz,powinno sie cieszyc,ze dziecko jest zdrowe itp a nie jaka ma plec,ja tez mam synka i nie zamienilabym go na coreczke,jest synus i juz,owszem jakby byla corcia,tez bym kochala ale mam syna ,ktorego kocham i juz...,nie rozumiem,tez czemu dziewczynki sa lepsze od chlopcow,dziecko to dziecko...,ja cieszę sie ,ze moje dziecko ma nieco ponad rok i jest coraz bardziej kontaktowne,przyznam ,ze ten etaop mnie jeszcze bardziej cieszy,niz ten noworodkowy itp

Gość matkaszalona
No właśnie dziecko to dziecko :) Mnie też zdecydowanie ten etap bardziej cieszy niż pierwsze miesiące...:)

Gość matkaszalona
Myślałam sobie że będą mnie męczyć te spacery, jakoś nigdy nie przepadałam za chodzeniem bez celu ;), to karmienie, zabawy, nic bardziej mylnego, po prostu jestem miło zaskoczona :). Być może mi na euforia przejdzie, bo dziecko urośnie i już nie będzie takie fajne ;)

Gość gość
jakbym czytała o sobie tyle ze mój syn ma 20 m-cy:) nie zamianiłabym ani chwili, dla mnie to pełnia szczęscia:)

Gość mama to też kobieta
No to sie dolacze, pozwolicie:-) moja corcia ma prawie 20 miesiecy i teraz jest naprawde super! Ciesze sie kazda chwila z nia spedzona. Na poczatku nie bylo ciezko, bylo raczej nudno i monotonnie, teraz zaczyna sie robic fajnie:-)

Gość matkaszalona
Czyli też macie dzieci z 2012 r.? :) No u nas na początku może też nie jakoś bardzo trudno, ale jakoś nie czułam tej pełni szczęścia, jak z małym praktycznie nie było kontaktu.

Gość gość
jak fajnie się czyta ze inne mamy czują podobnie jak ja:)

Gość mama to też kobieta
Tak 2012 rok Euro :-)

Gość matkaszalona
Ale też ja nie z tych, co ciągle biegają za maluchem i w głowie tylko dziecko ;), wręcz odwrotnie właśnie z tego szczęścia chce się też tylko dla siebie rozwijać :)

Gość Clc
też mam 20 m-go synka, chciałam dziewczynkę, a teraz nie wyobrażam sobie nie mieć chłopczyka...owszem pierwsze m-ce nuda, nie wyspałam się do tej pory, chociaż dzidzia całe nocki przesypiała...teraz budzi się o 4 rano, ale zanoszę go do kojca, tam ma zabawki, włączam bajki i mogę dospać..ufff Mogę patrzeć na niego godzinami, uwielbiam go przytulać, całować stópki, ostatnio rozczulił mnie...leżałam sobie na sofie, a niuniu zaczął całować moje stopy, tak,jak ja to robię z nim po kąpieli...

Gość Clc
i żeby nie było nie jestem nawiedzoną matką polką.

Gość gość
a dla mnie juz wszystko od początku było cudowne, to nic ze budził sie czesto w nocy, to nic ze dużo płakał, że w dzien spał pół godziny z zegarkiem w ręku i to tylko wtedy gdy go bujałam... ta miłosc daje mi siłę :)

Gość gość
Równiez mam syna i tak jest optymalnie. Nie wmawiajcie, ze córy są takie spox, bo nie są.

Gość matkaszalona
witam ponownie :)

Gość gość
mnie też!!!! ni nie dało mi tyle szczęścia w zyciu niż macierzyństwo! mam dwójeczkę :)

Gość mama to też kobieta
Witajcie szczęśliwe mamy :) Ja tylko na chwilę tu wpadłam, życzyć Wam miłego wieczoru. Ja już mam czas relaksu, dziś byłam w pracy więc Młoda urzędowała z tatą, spisali się na medal, zrobili zakupy, pranie, obiad, teraz mamy z mężem czas dla siebie bo córcia po pracowitym dniu padła o 20.00 :P Pozdrawiam wszystkie mamy, wszystkiego dobrego dla wszych pociech, mężów, ukochanych :)

Gość gość
Ja też jestem szczęśliwą mamą. a moje dzieci mają już 12 i 13 lat. kocham je co dzien coraz mocniej.

Gość matkaszalona
Ja też wam życzę wszystkiego naj :)