Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sluz ciazowy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Bardzo prosze o pomoc, nigdy nie bylam w ciazy, wiec nie wiem. Czy sluz ciazowy to taki jak plodny? Jestem 2 dni przed miesiaczka i od 3 dni mam bardzo duzo takiego sluzu, jest identyczny jak plodny tylko ze bardziej bialy , bez zapachu. Nigdy mi sie to nie zdarzylo. Caly czas mam uczucie mokrosci. I czy moge juz zrobic test czy za wczesnie?

Gość gość
Jeszcze za wcześnie na test.. Wiesz co, ja w mojej ciąży miałam cały czas dużo śluzu, biały był, mętny i nierozciągliwy. a ty mówisz że masz śluz płodny, tzn? Bo u mnie płodny śluz to przeźroczysty, rozciągliwy i o konsystencji białka jaja kurzego.

Gość gość
Tak wgl to w ciąży nie występuje śluz o cechach śluzu płodnego. U mnie był taki jak napisałam wyżej i w dodatku miał taki kwaśny zapach.. Jeszcze masz 2 dni do okresu kochanie więc nie zamartwiaj się tylko czekaj :) ale wydaje mi się że nie jesteś w ciąży choćiaż nie jeśtem lekarzem

Gość gość
Rozmawialam z siostra I ona mowi, ze taki wlasnie sluz miala w ciazy, ale chcialam zasiegnac opinii innych kobiet. On nie jest identyczny jak ten plodny, jest bardziej gesty, jest go o wiele wiecej bialy, mleczny a nie przezroczysty. Co chwile biegam do ubikacji ale to pewnie I tak byloby za wczesnie na taki objaw. I nie martwie sie, bo staram sie o dziecko ;) to pierwszy cykl dopiero ;) czyli kiedy ma zrobic test? czy jesli nie dostane miesiaczki to w tym dniu robic czy poczekac? bardzo ci dziekuje gosciu za pomoc ;)

Gość gość
aha i ja juz mialam dni plodne w tym cyklu, wiem na pewno, wiec chyba niemozliwe zeby sie pojawily po raz drugi???

Gość gość
Test zrób w dniu spodziewanej miesiączki, wtedy jest najbardziej wiarygodny. Widzisz, czyli jednak nie masz śluzu płodnego, on nieco inaczej wygląda niż taki co opisałaś że masz. Niemożliwe żeby w jednym cyklu wystąpiły dwie owulacje, zapewniam cię.

Gość gość
A do ubikacji czemu latasz tak często? Siku zrobić? Bo jedńym z pierwszych symptomów ciaży jest częste oddawanie moczu, spowodowane jest to tym że macica rozpulchnia się i uciska na pęcherz. Często też kobiety w ciąży oBserwują u siebie taki objaw jak ból piersi, są wtedy tkliwe, obrzmiałe

Gość gość
Jeśli takiego śluzu nie miałaś nigdy, to znaczy że jest to jakieś odchylenie od normy, czyli całkiem możliwe że jesteś w ciąży. Lub masz zaburzenia hormonalne. A w poprzednich cyklach jak to było u ciebie? Przed okresem miałaś sucho?

Gość gość
Co do piersi to nie moge na tym bazowac, bo zawsze mnie bolaly przed okresem i teraz jest tak samo, sa powiekszone i bola, ale to moze nic nie znaczyc. Boli mnie podbrzusze od tygodnia. Na pewno nie mam tez infekcji drog moczowych, bo wczoraj bylam u lekarza i mialam badanie, wynik negatywny. Do ubikacji chodze co 15 minut, to tez dziwne :/ poza tym bez zmian, zero nudnosci ani nic z tym zwiazanego.

Gość gość
Kobietki czy ktoras z was moglaby sie jeszcze wypowiedziec na temat tego sluzu?