Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycjaaaaaaaaaaaa

Czy mogę być w ciąży

Polecane posty

Gość patrycjaaaaaaaaaaaa

Witam Straciłam dziewictwo niedawno. I chciałam się dowiedzieć czy jest taka możliwość, że jestem w ciąży. Kochałam się ze swoim chłopakiem 5 dni temu, na początku wszedł bez prezerwatywy ale pare chwil później ją założył. Potem jak poczuł, że dochodzi wyszedł (mając nadal prezerwatywę) i skończył. Ale ta chwila przed założeniem gumki...Przeczytałam gdzieś na forum, że plemniki mogą znajdować się również w płynie, który pokazuje się podczas podniecenia. Do sedna... Ogólnie to zawsze przed miesiączką mam objawy takie, że bolą mnie piersi oraz są wieksze, brzuch jest bardziej tak jakby wzdęty (wystający) i mnie boli. To trwa około tygodnia przed okresem tak więc norma bo w przeciągu 3/4 dni powinnam go dostać jednak cienko u mnie z regularnością wiec nie wiem nawet kiedy mam dni płodne i nie. W każdym razie przeczytałam wiele w internecie i dowiedziałam się, że podobne są objawy podczas ciąży. W sumie minęło pięć dni a piersi bolą mnie już od jakichś dwóch, brzuch tez jest wzdęty i wydaje mi się, że nie jest to możliwe aby objawy ciąży mogły wystąpić ok 3 dni po zapłodnieniu. Jeszcze męczę sobie psychike tymi tematami na forum i popadam w paranoje. Dzisiaj miałam biegunke ale możliwe jest to, że zjadłam na mieście bardzo ostrą kanapke na niemal pusty żołądek i to może być skutek bo wzdęcia wzięły mnie właśnie po niej. Jak sądzicie? To ciąża czy po prostu tak się stresuję tym faktem, że sama wymuszam te wszystkie "objawy"? Boże, podnieście mnie w jakiś sposób na duchu.

Gość gość
brzuch rośnie i jest większy wzdęty około 13-15 tygodnia ciąży. wzdęcia też, piersi również nie rosną 5 dni po stosunku ;) jak sobie tak bedziesz wmawiac to tylko Ty bedziesz widziec objawy "ciąży", bedziesz sobie mimowolnie wmawiac ze trzeba miec mdlosci. nie stresuj się ;) nic Ci nie grozi. Pozdrawiam ;)

Gość patrycjaaaaaaaaaaaa
Boziu, bardzo mnie to podniosło na duchu! dziękuję :)

Gość gość
spokojnie, biegunka nie jest objawem ciazy ;) poza tym jak skonczyl w prezerwatywie to raczej nie jestes w ciazy. Wiadomo, czasem wszystkie srodki anty zawodza, ale nie sadze, zebys byla w ciazy. Ja tez mam wiekszy brzuch przed okresem.

Gość gość
jestem w 5 miesiacu i nie mam brzucha, piersi zaczely mi puchnac i bolec ok 3 miesiaca, o biegunce nie ma mowy, wiem że wpaść mozna bardzo szybko, ale jesli zrobiliscie to z prezerwatywą, to nikłe szanse na ciąże, a to że na początku chwilę robiliście to bez to wcale nie znaczy ze doszło do zapłodnienia. owszem przed wytryskiem który chłopak czuje ma kilka kropel spermy ktora wyplywa bez jego wiedzy, ale nie sądze by stało się to w waszym przypadku juz po kilku pchnięciach ;) Głowa do góry ;)

Gość patrycjaaaaaaaaaaaa
mam nadzieję, że tak właśnie jest i głupia sama sobie wmawiam tę ciąże :) Ale rozumiecie... niedawno straciłam dziewictwo i cały czas tylko o jedno się boję, podobno na początku ma się zawsze taki strach no ale mam nadzieję, że wszystko ok :)

Gość czytoCIĄŻA
boże mam strasznie podobnie jednak, że mój chłopak skończył wcześniej, ale byliśmy bez prezerwatywy ? już tak robiliśmy kiedyś i nic się nie stalo, ale tym razem również wpadłam w paranoje, bo też już od tygodnia nie mam okresu, a kochałąm sie 6 dni temu ?? :O

Gość gość
Odbiegne od tematu - dziewczyny, zabezpieczajcie sie nastepnym razem - po co sie pozniej stresowac, poza tym mlode jestescie i niegotowe na macierzynstwo jak widac :/ taka moja dobra rada :)

Gość czytoCIĄŻA
łatwo powiedzieć, gdy chłopak nalega, a ty podświadomie tez tego chcesz, i stało się, teraz bym wszystko dala a by cofnąć czas, ale mam nadzieję, że nie jestem w ciązy ! naprawdę..to mało prawdopodobne a jednak, czuję sie strasznie źle z tym, dostaje schiz na maxa i do tego jestem przeziębiona....może to to wpłynęło na okres ? :O sama nie wiem ??

Gość patrycjaaaaaaaaaaaa
Wcześniej byłam przekonana, że nie może dojść do zapłodnienia jeśli partner nie skończy we mnie. Dlatego jak przeczytałam o tym, że plemniki wydzielają się również wcześniej to zaczęłam szaleć. Mam nadzieje, że mój organizm m.in. reaguje tak ze względu na stres, który sama sobie zapewniam myśląc o tym wszystkim. Następnym razem będę bardzo bardzo bardzo uważać.

Gość czytoCIĄŻA
ja czuję, że następnego razu szybko nie będzie, mam dośc takiego stresu i dopuki nie dostanę okresu, moje schizy nie miną..za dużo się oczytałam !

Gość patrycjaaaaaaaaaaaa
Uwierz, że ja tak samo. Na tych forach każdy mówi co innego i za pierwszym razem byłam tym wszystkim przerażona, że zemdlałam w mieszkaniu ze stresu. Później pojawił się okres i okazało się, że wszystko gra. Teraz za drugim razem znowu mam schize i jestem poddenerwowana ale z niecierpliwością czekam na okres i próbuję z siebie zrzucić ten stres po to aby nie wpłynęło to na niego. PS. Może rzeczywiście to choroba spóźnia Ci okres? I jeśli masz regularne miesiączki to sprawdz kalendarzyk kiedy masz dni płodne a kiedy nie, ja nie mogę niestety z tego skorzystać :(

Gość czytoCIĄŻA
ja nie prowadzę kalendarzyka, chyba, że czuję że cos jest nie tak tak jak teraz, bo zawsze dostaje okresu na początku miesiąca +/- 2 /3 dni, rozumiesz..? więc powinnam dostać jakoś od 3o do 3.01.. a dotac nie dostałam, masakra ...

Gość czytoCIĄŻA
a więc juz podczas stosunku były dni mojego okresu..który nie nadszedł :

Gość patrycjaaaaaaaaaaaa
W takim razie nie wiem jak pomóc, nie znam się. najlepszym rozwiązaniem będzie test.

Gość gość
dziecko,spij spokojnie.w ciazy nie jestes

Gość patrycjaaaaaaaaaaa
up dzisiaj powinnam dostać okresu, jeszcze nic ale jako, że nie mam go regularnego i do tego dochodzi stres tak więc to wywołuje jeszcze większy stres i jestem w kropce. Żadne objawy się nie pojawiły a przeczytałam, że dodatkowo może dojść zbyt czuły zapach np. na papierosy, które odrzucają (w moim wypadku nie ma czegoś takiego jako, że bywam w towarzystwie palaczy i sama podpalam), odruchów wymiotnych nie ma nawet w małym stadium. Do toalety w nocy nie chodzę a w dzień nie jestem ospała. Teraz nie wiem czy zbliża mi się tene okres czy nie, mam wrażenie, że tak ale mogę sama sobie to wmawiać aby lepiej się poczuć :( Piersi bolą mnie mniej niż wcześniej. Jak sądzicie? Do stosunku doszło już 10 dni temu i od tamtego czasu tylko to co w pierwszej wypowiedzi.

Gość patrycjaaaaaaaa
up dzisiaj powinnam dostać okresu, jeszcze nic ale jako, że nie mam go regularnego i do tego dochodzi stres tak więc to wywołuje jeszcze większy stres i jestem w kropce. Żadne objawy się nie pojawiły a przeczytałam, że dodatkowo może dojść zbyt czuły zapach np. na papierosy, które odrzucają (w moim wypadku nie ma czegoś takiego jako, że bywam w towarzystwie palaczy i sama podpalam), odruchów wymiotnych nie ma nawet w małym stadium. Do toalety w nocy nie chodzę a w dzień nie jestem ospała. Teraz nie wiem czy zbliża mi się tene okres czy nie, mam wrażenie, że tak ale mogę sama sobie to wmawiać aby lepiej się poczuć :( Piersi bolą mnie mniej niż wcześniej. Jak sądzicie? Do stosunku doszło już 10 dni temu i od tamtego czasu tylko to co w pierwszej wypowiedzi.

Gość patrycjaaaaaaaa

Gość patrycjaaaaaaaa
Jeśli komuś to pomoże to doczekałam się okresu, co prwda spóźniony ale był i to zaledwie dzień póniej 16, dziękuję za rady i słowa otuchy :)

Gość gość
5 dni po stosunku ok;) dziecko idż do ksiązek