Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niewiem czy dobrze zrobilam Ksiadz po koledzie

Polecane posty

Gość gość

mialam wczoraj kolede. Ale z racji ze u mnie ciezko z kasa, czesto brakuje to nie przyszykowalam nic w kopercie. Wrzucilam tylko ministrantom pare zl do puszek i tyle. Ksiadz nic nie mowil, nie upominal sie ale chyba wymownie milczal. Przyniosl kalendarz taki w formie plakatu i chyba dlatego na cos liczyl. A to byl ksiadz ktory udzielal komuni mojej corce. Czy mam podstawy zeby sie wstydzic? Zle zrobilam? bo mam watpliwosci co do tego.

Gość gość
powinnaś, rypnij się o ścianę :D

Gość gość
powieś się :O ja kupiłam se mieszkanie za pół miliona i nic nie daje księdzu i nie wstydzę sie a tą się zadręcza , chory psycholu

Gość gość
Dobrze zrobiłaś, po co pożyczać kasę i się zapożyczać, żeby dać księdzu pieniądze? Księża powinni zrozumieć, że są ciężkie czasy, na jedzenie brakuje to po kolędzie ludzie mają kasę wydawać i później głodować? Nie przejmuj się, jak Ci finanse pozwolą to w przyszłym roku coś dasz. Głowa do góry

Gość gość
Nie no nic się nie stało poprostu daj w zamian tego na tacę do kościoła w kopercie i podpisz że to od ciebie i po sprawie. U nas ksiądz powiedział tak że na kolędzie nie chce od nikogo brać żadnych pieniędzy że jeśli ktoś chce pieniądze dać to może to zrobić dając na tacę w kościele.. Żeby potem gadania nie było że może coś bierze z tego dla siebie.

Gość gość
dziekuje za odp.

Gość gość
Miałam któregoś roku taki przypadek - oboje z mężem straciliśmy pracę. Ledwo mieliśmy kasę na opłaty, dzięki pomocy krewnych. Był czas kolędy. Przyszedł ksiądz, pół godziny rozmawialiśmy na temat tej ciężkiej sytuacji, w jakiej się znaleźliśmy my i nasze dzieci. Kopertę przygotowałam bo wiadomo w jakim celu odwiedziny księdza. Wziął jak swoje, jakby zupełnie nie pamiętał o czym dopiero co rozmawialiśmy... :(