Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Guz mozgu i tomografia komputerowa

Polecane posty

Gość gość

Witam, Bardzo proszę o informacje czy tomografia komputerowa głowy pozwala na dokładne zdiagnozowanie i rozróżnienie pomiędzy krwiakiem czy też np guzem mózgu? Czy jest to możliwe, by lekarz nie potrafił ocenić na podstawie tego badania, co to jest? I czy same badania krwi są pośrednio pomocne i potrzebne do wykrycia zmian w mózgu związanych z krwiakiem? Możliwe, że moje pytania są dziwne, ale chciałabym zweryfikować pewne wiadomości jakie otrzymałam. Ponadto interesuje mnie jeszcze jedna kwestia, mianowicie, czy jest to możliwe, by po wykonaniu TC głowy, w którym wyszło, że pacjent ma w mózgu jakiś kilkucentymetrowy guzek, lekarz nie potrafił stwierdzić czy jest to tylko krwiak czy coś innego i w takim wypadku zalecił pacjentowi, by ten poczekał na dalszy przebieg wydarzeń, gdyż jeśli się to wchłonie okaże się wówczas, że był to tylko krwiak, jeśli natomiast nie, trzeba będzie się podjąć innych działań - w tym operacji. I jako ostatnie pytanie, czy jest to również prawdopodobne, by pacjent po dwóch latach robienia w między czasie jedynie badań krwi mógł tak bez żadnych powikłań i konsekwencji żyć, jak się okazało, z takiej samej wielkości jak na początku ustalono "guzem", który w tym czasie się nie powiększył, a jedynie pacjent po zrobieniu ostatnich badań krwi miał złe wyniki i kilkakrotnie tylko odczuł zawroty i ból głowy. Jeśli ktoś posiada taką wiedzę bardzo proszę o poradę i podzielenie się ze mną własną opinią. Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować