Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak bardzo samodzielne sa wasze 7latki

Polecane posty

Gość gość

Czy rano same szykują sobie ubrania do szkoły? Pamietają o umyciu się, myciu zębów? Sami się pakują? Sprzątają swój pokój? Wychodzą gdzieś blisko sami? Pytam bo mam 7l i z tych punktów jedyne co robi to czasem sprząta pokój :o Zastanawiam się czy to zachowanie adekwatne do wielu czy ja zbyt mało wymagam od swojego dziecka?

Gość gość
Nie nie nie nie tak

Gość gość
mój ma już 10 lat ale w wieku 7 lat 1.tak 2.tak 3.Tak 4 Nie ,do dziś ma lenia ,muszę krzyknąć ,ale na szczęście dużego bałaganu też nie miewa w pokoju. 5.Tak ,chodził na plac , rower ,grać w piłkę ,chodził też do sklepu ,blisko po małe zakupy.

Gość gość
nie nie nie nie nie :(

Gość gość
Troche mi ulżyło :D słuchając wypowiedzi matek z klasy dziecka miałam wrażenie że moje dziecko jest gdzieś daleko w tyle za rówieśnikami w takich sprawach.

Gość gość
no raczej jest daleko ,pewnie te mamy mają trochę racji .

Gość gość
Chyba z przykrością sie dolacze i dam 6x nie. Dodam, ze dziewczynka. Nic nigdy z lekcji nie pamieta, rozkojarzona, tylko fiu vziu w glowie

Gość gość
Mój 7 latek ,pamięta o tych wszystkich rzeczach ,jeszcze mi przypomina o pewnych sprawach ,tak że u nas 6razy Tak .

Gość gość
Mój 7 latek, mieszkamy w Krakowie tez raczej nic sam od siebie nie zrobi, jak g prosze to slysze: zaraz. Jest powolny w obowiązkach domowych a szybki jeśli chodzi o koordynacje ruchu, zabawy. Raczej bez mojej pomocy nic sam nie zrobi z tych we punktow.

Gość gość
Czy rano same szykują sobie ubrania do szkoły? Pamietają o umyciu się, myciu zębów? Sami się pakują? Sprzątają swój pokój? Wychodzą gdzieś blisko sami? nie tak tak tak tak

Gość gość
Tak Tak Tak Jak powiem to sama posprząta. Dywanu w pokoju nie ma wiec nie trzeba bawic sie w odkurzanie Tak. Ze szkoly tez sama wraca

Gość gość
U mnie podobnie, wszystko muszę przygotować, dać pod nos i powiedzieć, przypomnieć co ma zrobić. Nauczy sie jeszcze samodzielności, ma czas.

Gość gość
Same NIE

Gość gość
Autorko, nie martw się, u mnie jest tak samo i wcale corka nie jest opóźniona czy zacofana. Widzę, ze w szkole w jej klasie i innych dzieci są jeszcze bardziej nieporadne, wiec spokojnie.

Gość gość
moja wnuczka będąc w II klasie sama chodziła i wracała ze szkoły. Jest z grudnia czyli miała 7 lat skończone. przechodziła przez kilka skrzyżowan. wychodziła o 7.30. pokój jak poproszono to sprzątała, ubranie trzeba było naszykować.zakupy w sklepiku osiedlowym zrobiła.

Gość gośćop
Czy rano same szykują sobie ubrania do szkoły? Nie. Ja szykuję on się ubiera. Pamietają o umyciu się, myciu zębów? Tak. Zawsze. Sami się pakują? Tak. W sumie cały czas noszą te same książki tylko zamienia religię z angielskim. Sprzątają swój pokój? Tak. Ma na tym punkcie bzika , lubi mieć czysto w pokoju . Wychodzą gdzieś blisko sami? Tak. Do szkoły i ze szkoły. Na podwórko, do kiosku przed blokiem, sam z kolegami z chodził na roraty.

Gość gość
jak miał 7 lat na większość pytań odpowiedź twierdząca.Teraz ma 15 i właściwie wszystko na nie oprócz oczywiście ostatniego-łazi gdzie chce,jak chce...

Gość gość
kurczę to mój 3 latek ma większość odpowiedzi na Tak ,oprócz ostatniej oczywiście.A 7 latek ma wszystkie na tak .