Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do bogatych ktorzy kiedys byli biedni

Polecane posty

Gość gość

w dziecinstwie nam sie nie przelewalo, bo ojciec byl alkocholikiem. Pozniej bylo lepiej, ale trafilam do bardzo dobrego liceum. Nie mialam markowych ubran i rodzicow prawnikow. Czulam sie gorsza. Na studiach sie polepszylo bo trafilam na roznych ludzi, mialam stypendium, alimenty i troche pracowalam. Po studich znalazlam praktyke w Niemczech. Moje wynagrodzenie bylo niewielkie i pracowalam w weekendy w restauracji. Przez 8 miesiecy pracowalam przez 7 dni w tygodniu, okolo 60 godzin tygodniowo. Po 8 miesiacach praktyki dostalam normalna umowe o prace i normalne wynagrodzenie. Chociaz mam pieniadze to staram sie zyc oszczednie, nie kupuje najdrozszych ubran, szukam tanszej restauracji, kosmetyczki. Moje konto bankowe rosnie, a ja staram sie na wszystkim oszczedzac. Boje sie , ze pewnego dnia moge zostac z niczym chociaz to raczej niemozliwe. Wy tez tak macie?

Gość gość
Tak co chcesz wiedzieć? ;)

Gość gość
wątek już był.

Gość nurleila
hej, ja tez nie pochodze z zamoznej rodziny, moi rodzice jak bylam mala duzo pracowali fizycznie by bylo ich stac na wiecej ale nie bylo kokosow, moja mama byla oszczedna i ja chyba odziedziczylam po niej ta oszczednosc... dobrze zarabiam ale jak mi przyjdzie wydac pieniadze na cos drozszego to kalkuluje mysle nie moge zdecydowac...zal mi tych pieniedzy heheh... konto mam spore:)

Gość Małaaaa Miiiiiiii
Mój tata i moja mama pochodzili z dość ubogich rodzin (szczególnie mama). Obaj wyszli z domu bez niczego i sami wynajmowali mieszkanko. W wieku 6 lat zmarł mój taka i wraz z 2 braci zostaliśmy sami z mamą. Było ciężko nie stać nas było na wiele rzeczy ale mama nigdy nie żałowała na naszą edukacje. Mama doszkalała się i założyła swój biznes, który po kilku latach okazał się strzałem w 10. Obaj z bratem poszliśmy na dobre studia i dostaliśmy po mieszkaniu w miastach w których studiujemy. Nie żyjemy rozrzutnie ale dostaliśmy świetny start i nie zmarnujemy go. Ja kończ studia a mój brat jest 4 lata po studiach i już dobrze zarabia :) Jak to się mówi raz na wozie a raz pod.

Gość gość
czasami ludzie uwazaja mnie za skapca z powodu mojej oszczednosci:)