Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BECIKOWE

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny ! Będę zaczynać 7 miesiąc ciąży i tak się zastanawiam kiedy można składać papiery o becikowe ? Już mogę ? Czy dopiero po urodzeniu dziecka ? Zależy mi, żeby to było przed porodem, bo za te pieniądze chcemy kupić wózek dla maleństwa :)

Gość gość
a należy ci się w ogole?

Gość gość
A dlaczego ma mi się nie należeć ? Każda kobieta dostaje 1000 zł, to nie kokosy, ale na wózek na pewno wystarczy :)

Gość gość
Jeszcze dziecko w d***e a ona juz kase liczy;/ becikowe jest za urodzenie dziecka wiec chyba logiczne ze mozna o nie skladac PO urodzeniu!

Gość gość
Teraz zbierz dokumenty (np. z US), a skladasz po urodzeniu dziecka. W koncu roznie moze byc jeszcze z dzieckiem...

Gość gość
nie, nie każda. trzeba mieć jakiś tam próg dochodu żeby się należało.

Gość gość
To po urodzeniu mam o wózku myśleć ? Ale z was chamskie, wredne baby..może mam prawo nie wiedzieć takich rzeczy ! Bo skąd mam to wiedzieć..jestem młodą matką

Gość gość
No to my na pewno nie przekraczamy tego dochodu, bo z tego co przeczytałam to ta kwota na jedną osobę wynosi 1922zł, także na pewno nie przekracza

Gość gość
1922?? Weź tepaku przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem przepisy Oj zal dziecka odziedziczy geny po takim nie inteligentnym pustaku Jak nazwa wskazuje becvikowe po urodzeniu dziecka a nie jak jest w c***e jeszcze i nie wiadomo czy się urodzi wogole...

Gość D25D
Jasne ze po urodzeniu. Musisz miec zaświadczenie o dochodach (zus) i jesli masz meza to on również. Becikowe nalezy sie do 1850zł waszych zarobków łacznie.

Gość gość
Od 1 stycznia 2013 r. jednorazowa zapomoga w kwocie 1000 zł z tytułu urodzenia dziecka (tak zwane "becikowe") przysługuje jeżeli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza 1.922,00 zł. I proszę mnie tutaj nie wyzywać od tępaków itp. ! Jak Ty jesteś taka wszechwiedząca to bardzo ciekawe ! Bo chyba jesteś jedyną osobą na świecie, która wie WSZYSTKO !

Gość gość
po porodzie możesz kupić wózek, z dzieckiem się nie wychodzi przez co najmniej2 tygodnie - szczegolnie w zimie

Gość gość
Dziękuję mądrym, normalnym ludziom z kulturą za odpowiedzi :)a ci, którzy mnie obrażają niech mnie pocałują w dupsko, jak macie zamiar się tak zachowywać to nie odpisujcie na tematy jak Wam coś nie pasuje i tyle !!

Gość Flavia234
czemu jej tak piszecie, że nie wiadomo czy się urodzi w ogóle?, nie wiecie że to strasznie przykre usłyszec albo przeczytac takie słowa o swoim dziecku? chciałybyście żeby wam tak ktoś powiedział? Co do tematu to dokumenty o becikowe składasz po urodzeniu dziecka

Gość gość
A dlaczego mam nie urodzić ? Ciąża jest książkowa, żadnych problemów !! Więc dlaczego mam od razu zakładać, że dzieckiem będzie coś nie tak. Jestem PEWNA, że dziecko urodzi się zdrowe i śliczne, a tym pesymistom serdecznie dziękuję za puste komentarze.

Gość D25D
Pewnie zazdroszczą ci ciąży i dziecka bo im nikt nie chce zrobic. Sróbujcie u inseminatora krowy wredne.

Gość gość
Potrzebne jest zaświadczenie o ŻYWO urodzonym dziecku, które dostajesz w szpitalu aby zarejestrować dziecko. Bez tego ani złotówki nie zobaczysz.

Gość gość
Potrzebne jest zaświadczenie o ŻYWO urodzonym dziecku, które dostajesz w szpitalu aby zarejestrować dziecko. Bez tego ani złotówki nie zobaczysz.

Gość gość
Ja co prawda nigdy nie składałam jeszcze o becikowe ale zapewne potrzebny jest akt urodzenia dziecka prawda?

Gość D25D
Prawda tylko ze temat jest o tym czy mozna składac wniosek przed ur. a nie jakie papiery.

Gość gość
No ale jak nie ma aktu urodzenia to jak złożysz wniosek? A nie dostaniesz aktu urodzenia bez urodzenia dziecka więc chyba wszystko jasne.

Tak jak każdy pisze papiery sie składa po urodzeniu dziecka ima sie na to 12 miesiecy ,a dlaczego ktoś napisał ze jeszcze niewiadomo...to logiczne ...nikt nikomu zle nie zyczy ale ja tez nakupilam ubranek itp i poroniłamw 3 miesiacu,dobra rada- takie rzeczy kupuje sie najlepiej pod koniec ciąży.