Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

endometrium macicy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w zaawansowanym stadium lekarz mowil ze pozostaje tylko usuniecie macicy.A moze sie nie zgodzić probowac zaleczyc farmakologicznie nie wiem boje sie

Gość gość
zaawansowane stadium czego? Endometrium to błona śluzowa macicy więc jej posiadanie jest normą.

Gość gość
Wiem i jest poza normą o wiele tak mowil lekarz.nie wiem czy poddac sie operacji

Gość gość numer jeden
Nie rozumiem... masz za grube endometrium, tak? Lekarz zalecił usunięcie CAŁEJ macicy? (!!!) Idź do innego lekarza.

Gość gość
chyba chodzi o endometrioze albo przerosnięte endometrium. W obu przypadkach robi się zabiego, bo wycinki nalezy zbadac histopatologicznie, ze względu na prawdopodobieństwo raka. Z tym, ze nie zawsze jest to usunięcie całej maciny. Dobrze jest zrobic najpierw histeroskopię i powycinac przerośniete endometrium.

Gość gość
Dokladnie tak jak to opisalas i dlatego lekarz chce usunać calą macice bo nie ma innego sposobu.Co do innego lekarza to napewno sie skonsultuje.Miałam nadzieje ze ktoraś z czytelniczek forum jest w podobnej sytuacji

Gość gość
Wycini zbadane histopatalogicznie raka nie stwierdzono

Gość gość
hmm skoro nie stwierdzono nic niepokojącego po wycinkach, to ja bym skonsultowała z innym lekarzem jeszcze, albo nawet 2, najlepiej specjalizujący się w tego typu schorzeniach (w sensie nie np. ginekolog-położnik). Chyba,ze masz już dzieci lub nie planujesz

Gość gość
Mam dzieci i wiecej nie zamierzam.Dzieki za odpowiedzi

Gość gość
Zapraszamy do nas Elfy - usunięcie macicy.