Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca11xsw

Jak pomóc dziecku w przewrotach

Polecane posty

Gość pytająca11xsw

Witam, Mój maluszek walczy z przewrotem na brzuszek i odwrotnie, ale nie do końca sobie radzi co doprowadza go do frustracji. Czy można jakoś pomóc nauczyć się tych przewrotów? Jeżeli chodzi o przewroty na brzuszek to problem jest rączka, której nie potrafi wyjąć spod siebie, zwykle jest zgięta. W drugą stronę wygląda to tak, że opierając się na przedramionach jedno ramię prostuje i przechyla głowę na bok, jednak nie jest w stanie się obrócić do końca. Dodam, że mały tydzień temu skończył 2 miesiące.

Gość gość
Spokojnie, ma jeszcze czas. Mój też nie mógł wyciągnąć rączki spod siebie, ale w końcu się nauczył na miękkim podłożu (łóżku). Poszukaj na necie opisów jak "turlać" dziecko i sobie ćwiczcie. :)

Gość pytająca11xsw
Wiem, że ma jeszcze czas i między innymi dlatego się martwię. Boję się, że się przekręci i będzie spał buzią do podłoża bo będzie za słaby żeby się przeturlać z powrotem. Poszukam filmików o turlaniu, dzięki.

Gość gość
są sposoby ale ciężko to opisać, najlepiej byłoby zobaczyć film. Syn miał rehabilitanta, który pokazał nam takie różne obroty. Cwiczyliśmy z nim i bardzo szybko się nauczył .On miał asymetrię ułożenia, ale takie przewroty też ćwiczył

Gość gość
Jeśli planuje przerót w Polsce i obalenie obecnego rządu to ma moje pełne poparcie.

Gość gość
Sam się nauczy. Daj dziecku spokój.

Gość gość
Ożesz... myślałam że jakiś sprawdzian z W-F-u się szykuje. :D

Gość gość
Są takie zabawy dla niemowląt na kocyku. Kładzie się dziecko i podnosząc jeden brzeg kocyka obracasz dziecko na brzuch , a potem podnosisz drugi i obracasz na plecy. Ciężko to opisać. I z opisu może brzmieć trochę dziwnie. Poszukaj w necie zabaw dla niemowląt i tam powinien być opis tego o czym piszę. Dzięki temu mój synek szybko zaczął się obracać .

Gość gość
I dodatkowo miał super zabawę z tym kocykiem. Bardzo mu się to podobało. Robi się to powoli i delikatnie tak żeby maluchowi nic się nie stało.