Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak myślicie kiedy upadną religie na świecie

Polecane posty

Gość gość

za 10 lat? 20?

Gość gość
nie upadną nigdy będą trwały do ostatniego człowieka na ziemi

Gość gość
o jakie religie pytasz? Generalnie to jedna religia umiera a rodzi się następna

Gość Kinky Rrrrrrr
Nauka wyparła troche religie ale tez opiera sie na wierze, po części... wierzymy że nasza interpretacja świata oparta na naszych ograniczonych umysłowych zasobach jest właściwa. Każda religia "myśli" że jest jedyną poprawną ale wniosek ostateczny, cel każdej religii jest taki sami, tylko interpretacja tego celu jest inna bo bazuje na innych wzorcach kulturowych. Człowiek ma potrzeby emocjonalne, które każda religia próbuje zaspokoić, głównie chodzi o lęk przed nieuniknionym, śmiercią. Łatwiej żyć wiedząc ze po życiu fizycznym, jakaś tam cząstka w nas będzie żyła wiecznie :) Religia będzie zawsze. Bo naszymi ograniczonymi zmysłami nie da sie udowodnić co jest po życiu :)

Gość 12321
o widze zjazd ateistów...

Gość elena 53
a ja myslę,ze religia bedzie zawsze,w tej czy innej formie....bo to sposób,zeby wpływac na zycie innych i jeszcze....zeby sobie podporządkowując tych innych samemu wygodnie zyc....pozdrawiam

Gość gość
elena, religie jakos trzymaja ten porzadek na swiecie. Gdyby nie one bylby chaos.

Gość elena53
oczywiscie,ja nie neguję faktu,ze religia jest potrzebna,bo to jak mawiał ..X.....to ""opium dla ludu"ja uwazam,ze to rodzaj ściągwaki jak zyć,ok,zastanawiam sie tylko nad istotą powstania religii i jakos wlasnie uwazam j.w.....

Gość gość
Ja tam wierze w Boga. :) Mimo wszystko.

Gość gość
Trwać będą one aż do skończenia świata. I jeden dzień dłużej.

Gość elena53
bo jakos tak się dzieje,ze przedstawiciele religii,tak ich nazwijmy/kapłan,pastor,batiuszka czy inaczej/mają wpływ na zycie innych,sami oplywają/z reguły/ w dostatki...a co najlepsze,to uwazają,ze są lepsi niz cała reszta....a w sumie to lepiej "ustawieni",i tyle na temat,pozdrawiam

Gość elena53
a dla ścisłości to choc sama jestem agnostykiem,nie mam nic przeciw ludziom wierzącym...i fajnie,jak zyją zgodnie z dekalogiem...a z tym jest różnie