Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_szkraba

11_13 miesięczne dzieci_Ile cm urosły_ile przybrały na wadze

Polecane posty

Gość mama_szkraba

Ile Wasze dziec**przybrały na wadzie od urodzenia? Ile cm urosły? Jakiej są płci? _ Synek kończy roczek. O ile z wagą nie mam większych problemów, to wydaje mi się, że ze wzrostem jest kiepsko. Dziecko miało niską wagę urodzeniową, średnio przybierało na wadze.. dopiero w 6 i 7 miesiącu były znaczne przyrosty i wtedy synek skoczył na 25 centyl (teraz jest chyba ciut pod). Ale jakoś kiepsko rośnie. :( _ Od urodzenia do 10 miesiąca (i 1 tygodnia) przybrał 6290kg, do teraz może mu przybyło 150-300gramów (nie wiem).. czyli w ciągu roku przybrał ok 6,5-6,7 kg. Natomiast jeśli chodzi o wzrost to urósł tylko 20cm, to chyba mało co? Jest niewielki.. nie wygląda na roczne dziecko.A jak u Waszych maluchów? _ Jeśli trafi tutaj jakaś matka starszego dziecka, to napiszcie proszę czy pomiędzy pierwszym, a drugim rokiem Wasze dziecko sporo urosło czy było znaczące zatrzymanie wzrostu. Trochę mnie martwi ten jego niski wzrost.

Gość gość
moja córka waga urodzeniowa 3760g waga na roczek 9600g waga na dwa lata 12,9kg teraz ma 2,5 roku i wazy 15kg wzrost przy urodzeniu 56cm na roczek 80 czyli w ciagu roku urosla 24cm wzrost na dwa lata 89cm a teraz na 2,5 roku mierzy 99cm kazde dziecko rosnie inaczej zalezy jaki wzrost mial przy urodzeniu u nas te 24 cm w ciągu roku to duzo a po roku wzrost zwolnił i teraz w ciągu pół roku urosła 10cm

Gość gość
rodził się 2800 51 cm obecnie waży ok 10 kg, a mierzy ok 75-77 cm za niedługo kończy tok

Gość mama_szkraba
No to u nas podobnie jak u koleżanki wyżej było początkowo.. bo też waga 2800, wzrost 52.. na 10miesięcy waga 9090, teraz orientacyjna 9200-9400, wzrost tylko 72cm.. To mało jak na rocznego chłopca :( Dlatego zastanawiam się czy jest szansa, że na 2 latka będzie miał powyżej 80cm..

Gość gość
mama_szkraba ja pisałam nad Tobą, Moje Maleństwo jest z 35tc ;) dlatego 2800 waga, gdy go zważyliśmy w pobliżu dnia gdy miał się urodzić było już prawie 4 kg!!!

Gość gość
córka urodzona z wagą 3,2 kg i wzrostem 53 cm teraz ma 13 mc waży 9.6 kg i mierzy 80 cm

Gość gość
Ojj no to pięknie Ci urosła.. i to dziewczynka.. no cóż.. Mam nadzieję, że w końcu synek nadrobi i dogoni rówieśników. Dobrze by było, gdyby te 175cm gdy dorośnie osiągnął :)