Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie dla dziewczynki Rachela

Polecane posty

Gość gość
jak dbasz tak masz--jak masz na imie, bo ty to taka wredna jestes i ciekawe jakie imie do ciebie pasuje

Gość gość
Bozena, REnata ,Marta,

Gość gość
nie jestes pepkiem tego forum bym sie zastanawiala jak masz na imie, wiesia, władzia, stasia -te imiona pasuja do ciebie,

Gość gość
Tu Samanta : ludzie dajcie na luz :(

Gość gość
samantha-brzydkie imie

Gość gość
Tu Samanta: ale ja Ciebie o zdanie w tej sprawie nie pytałam :) więc brykaj dziewczę złote :)

Gość gość
Rachela - podoba mi się, ale potrafię sobie bardzo łatwo wyobrazic że ją prześladują w szkole przezywając "chara". Łatwo jest to imię wymówić w sposób szyderczy, dając duży nacisk na CH.

Gość gość
TU Samanta: no z tą charą to przesada :(

Gość gość
tak ale my mieszkamy w UK i ojciec nie jest Polakiem więc pisownia będzie Rachael a brzmienie całkiem inne i dośc fajne coś takiego........... Riczel.........napisałam mniej więcej Polskie brzmienie, a to że korzenie imienia są Żydowskie to wiem i właśnie chemy małej dac imie biblijne bo to silne imiona i pewne - daj tak dziecku na imię jak chcesz ale naucz się je wymawiać to jest REJCZEL bardziej (no nie aż tak po polsku jakbyś przeczytała to EJ), ale na pewno nie Riczel, no błagam cię! A co do pisowni to osobiście wolę Rachel niż Rachael ale to jeden pies :)

Gość gość
samanta pusta idiotko ,poprostu pisze co mysle ,wolno mi, nie podoba ci sie to spadaj -sam anto-sramto

Gość RachelaEstera
Córeczki mojej cioci nazywają się Rachela i Estera :) Jak dla mnie, bardzo ładne imiona, o wiele lepsze niż te wszystkie Julki, Lenki, Majeczki, bleee ;/

Gość gość
TU Samanta: no z tą charą to przesada smutas.gif = nie mówię że to fajne, ale dzieciaki są kreatywne. Jak się zastanowisz, Rachhhhela - przedłużysz to, to "Rachhhh" jest odgłosem wydawanym przy ordynarnym pluciu. Dlatego napisałam że łatwo mi sobie wyobrazić takie przezwisko nadane dziecku w szkole. ale widzę że Autorka wychowywać będzie dziecko w UK, no to inna sytuacja :)

Gość gość
Estera-ladnie

Gość gość
Tu Samanta : niektóre panny na wydaniu bardzo tu nerwowe , narwane wręcz :(

Gość gość
Do polskiego nazwiska nie pasuje

Gość gość
R****a?

Gość gość
fajne imie, kojarzy mi sie z ksiażką freunchwangera "żydówka z toledo" ijciec mówił do niej Rechia

Gość gość
nazwisko nie bedzie polskie, i po tej całej dyskusji coraz bardziej jestem przekonana do tego imienia, chociaz Estera tez ładnie, a może macie jakieś inne imiona Biblijne do zaprponowania, oczywiście o pozytywnym znaczeniu

Gość gość
skoro ci sie podobalo to nie zmieniaj zdania pod wplywem pan z forum, nie mieszkasz w polsce to imie jak najbardziej na miejscu, w polsce faktycznie byloby nie za bardzo

Gość eee e
Czy sie to komus podoba czy nie - imiona "Dawid, Sara (czy przewrotnie) Adam, Ewa itd UTRACILY ( w powszechnej swiadomosci oraz masowej kulturze) ZYDOWSKI CHARAKTER CHOCIAZ MAJA STAROTESTAMENTOWA PROWENIENCJE (SEMICKIE POCHODZENIE) W PRZECIWIENSTWIE DO TAKICH IMION JAK Icek Moszek Joszua CZY WLASNIE RACHELA. Skoro bynajmniej nie pragniesz nawiazac do hebrajskich korzeni corki (i ich podkreslic) ODPUSC SOBIE takie imie z d**y, przywodzace na mysl tradycje kulturową z ktora dziecko nie ma nic wspolnego jest po prostu PUSTE I SMIESZNE!!!!

Gość gość
ja nie mieszkasz w Polsce a twoj maz pochodzi z Izraela to imie jest dobrze wybrane, w Polsce to brzydkie imie,ale zagarnica brzmi inaczej.

Gość gość
nie nie pochodzi z Izraela absolutnie, jednak oboje wierzymy że znaczenie imienia jest bardzo ważne, bardzo bo całe zycie jest wypowiadane nad osoba, a przecież wiele teorii jest na ten temat i same pewnie wiele czytałyście jaką władze maja wypowiadane słowa, choćby teoria afirmacji, wiadomo, w każdym razie jeżeli imie ma bzdurne znaczenie, błahe lub głupie to na pewno w jakimś stopniu ma wpływ na życie dziecka, dlatego chcemy Biblijne bo tu pomyłki nie będzie a proponowane imie podoba mi się zreszta Sara i Estera też, moze więcej propozycji

Gość gość
nie nie pochodzi z Izraela absolutnie, jednak oboje wierzymy że znaczenie imienia jest bardzo ważne, bardzo bo całe zycie jest wypowiadane nad osoba, a przecież wiele teorii jest na ten temat i same pewnie wiele czytałyście jaką władze maja wypowiadane słowa, choćby teoria afirmacji, wiadomo, w każdym razie jeżeli imie ma bzdurne znaczenie, błahe lub głupie to na pewno w jakimś stopniu ma wpływ na życie dziecka, dlatego chcemy Biblijne bo tu pomyłki nie będzie a proponowane imie podoba mi się zreszta Sara i Estera też, moze więcej propozycji

Gość gość
Mi zawsze się podobały biblijne imiona, mialy w sobie to coś! zawsze marzylam o córce ktorej dam na imię Rebeka Sara albo na odwrót. Jednak mam synów którzy noszą imiona hebrajskie. Twoja Rachel pięknie brzmi, nawet w pl bym się nie wachala dac tego imienia córce. Piękne eleganckie i takie dostojne ,jakze inne od Len , Milen, Julii, Wiktorii, Nikol i innych takich. Swoją drogą dlaczego tak się czepiacie semickich imion? Przecież tak Dawi Szymon Marta Magdalena i wiele innych które od dawna są w naszym kraju popularne też ma semickie pochodzenie.

Gość gość
magdalkena obrzydliwe wszystkie magdy sa do bani a rachela jeszzce gorsze