Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kuń limonka

Pytanie do osób w związkach które nie wiążą ze sobą przyszłości

Polecane posty

Tak z czystej ciekawości, skoro nie macie zamiaru być ze sobą, to po co jesteście razem teraz? Nie zamierzam Was oceniać, dla mnie to po prostu abstrakcja i chciałabym poznać powody takiego postępowania.

a co to za nowe ustrojstwo? ktoś tak robi. w ogóle to zdanie jest nielogiczne. jak się wiążą, to wiadomo, że na przyszłość. upiłaś się?

No właśnie kurcze nie, też jestem w szoku, ale wejdź sobie na temat "w jakim wieku poznaliście żony/mężów" czy jakoś tak, i tam ludzie autentycznie piszą, że są z kimś z kim nie wiążą przyszłości.

Gość gość
Nie jestem w takim związku ale łatwo to wywnioskować- pewnie na początku coś ich łączyło, z czasem się wypaliło i są dalej ze sobą ze strachu przed samotnością, z nadziei, że jeszcze wróci to, co ich łączyło, z lenistwa, wygodnictwa... :classic_cool:

a, już wiem. dobra, jam głupia, nie Ty. chodzi Ci o romans? no pewnie, k****, że sie nie dam nabrać na długotrwały związek, dzieći i ślub:D moja mama nie ma głupich dzieci;) w ogóle jak mozna komuś obiecać długotrwały związek, jak trzeba byc wyrachowanym/zakłamanym. dobra, w skrócie: jak będę z jakimkolwiek facetem to tylko ok. 3 msc.a nie, że: o jejusiu, do końca życia. bzdura.

ja nie mówię romans w sensie zdrada. CHOCIAŻ to, że romans jest próbą ucieczki ze związku chyba również o czymś świadczy - że nie ma co się zastanawiać w ocenie co jest lepsze.

byciem kimś oficjalnie... x nie zależałoby mi, żeby ktokolwiek wiedział, że z kimś jestem, żeby się ktoś afiszował,że do kogoś NALEŻĘ. ani żeby sie dowartościowywać. moim zdaniem chore. to znaczy.. jeśli sprawia to komuś przyjemność. ale nie dla mnie w żadnym wypadku. w ogóle nie wiem, czemu każda inna forma obcowania z mężczyzną poza związkiem jest w tym kraju nazywana k*******m. ale w sumie może i dobrze. taka prewencja przed prawdziwym k*******m no niech Wam będzie.

Broken, ja nie mówię o wrzucaniu pierdyliarda zdjęć na fejbuka z misiem i tym podobnymi sprawami. Mówię o osobach, które są w związkach, których nie ukrywają przed rodziną i znajomymi (co dla mnie jest całkiem normalnie, nie wiem jak dla siebie), a którzy nie wiążą ze sobą przyszłości. Napisałam, że nie zamierzam nikogo oceniać, bo nie mam moralnego prawa oceniać kogokolwiek na postawie tego z kim i w jakich układach żyje. Chciałam się tylko dowiedzieć, czemu takie osoby są ze sobą, jakie są ich motywy. Bez prawienia morałów i obrażania. Zresztą pytanie nie było skierowane do Ciebie, bo dla Ciebie związki to w ogóle czarna magia. I nie dokładaj do mojej wypowiedzi, słów których nie napisałam. Nigdzie nie pisałam o k*******e. Ale jak widać Tobie związki tylko z tym się kojarzą. To przykre.

ale nie denerwuj się tak, skarbku, bo będziesz miała zmarszczki:D w życiu Cię nie zaatakowałam, nie znam Cię, pierwszy raz Cię widze, więc odetchnij pełną piersią, zluzuj poślady i pisz na swój temat, nie mój:D

Gość gość
Są dwie grupy ludzi: 1. ci, którzy potrzebują być z kimś (i będą nawet z osobą, z którą wiedzą, że nie chcą być "na zawsze", taki związek na przeczekanie); 2. ci, którzy wolą być sami niż być w byle jakim związku. Ja należę do tej drugiej grupy, nie oceniam pierwszej, choć dobrze by było, gdyby dla dwóch osób to było tylko "na przeczekanie".

Broken, to sobie zrób;] gościu, dziękuję za konkretną osobę, też należę do tej drugiej grupy, dlatego pytam o motywy tej pierwszej.

Gość oooio
Takie pary są z czystej wygody A nie wiążą ze sobą przyszłości z czystego egoizmu To jest tzw. wolność byczajów. Ostatnio od jednego znajomego.usłyszałam, że kobieta to dodatek... Jakoby, że on jest skończoną całością wiec kobieta to tylko w kategoriach dodatku w sumie jak wszystko inne bo.najbardziej dla takiego człowieka liczy się on sam dla siebie... Na moje życzenia noworoczne o znalezieniu drugiej połówki zreagował tak, jakbym zrobiła zamach na jego życie i usłyszałam, że to jest najgorsza bzdura ponieważ każdy jest całościom a druga osoba w życiu to tylko dodatek.