Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc222

Niespokojne zasypianie u dziecka ponad 2 letniego

Polecane posty

Gość gosc222

Witam! Postanowilam napisac tutaj na forum bo nie moglam znalezc nic konkretnego w internecie a moze ktoras z mam moze mi doradzic. Otoz, od jakiegos czasu zauwazylam, ze moj 2,5 letni synek kiedy zasypia wieczorem I jest bardzo zmeczony to ma tak Jakby drgawki. Nie jestem pewna jak to nazwac ale postaram sie opisac. Nagle potrzasnie lub kopnie nozka, albo otwiera I zacika piastki. Robi to roznie Raz prawa Raz lewa. To wyglada na takie niespokojne zasypianie. Kiedy zasnie to wszystko jest ok przez cala noc. Jezeli ma drzemke w dzien to nie ma tych drgawek. Zastanawia mnie czy to normalne, czy moze powinnam sie martwic? A moze to po przezyciach z calego dnia ? Czy ktos sie z tym spotkal? Dziekuje!

Gość gość Ola
Podejrzewam, że to po przejściach z całego dnia,z wielu wrażen... takie dziecko tzn w tym wieku bardzo wszystko przeżywa bo nadal mało rozumie ;) nie pamiętam dokladnie czy mój syn miał podobnie,czy nie, coś tam było w tym wieku chyba od czasu do czasu z niespokojnym zasypianiem ale szczegółów nie pamiętam - ma teraz już 8 lat :) jednak, jeśli Cię to bardzo martwi, poobserwuj dziecko może zapisuj obserwacje i np, za tydzien-dwa spróbuj zapytać lekarza... no nie zaszkodzi. tylko się nie stresuj za bardzo. dobrej nocy

Gość gość
Przecież to zupełnie normalne, i u dziecka, i u dorosłego, ja tak mam jak zasypiam- z tego co mi mąż mówił, mąż ma tak samo, synek... ale pamiętam jaka byłam zaskoczona jak to pierwszy raz zauważyłam jak spałam ze swoim pierwszym chłopakiem, tzn. zasypiał przy mnie, też się zastanawiałam czy jest zdrowy ;)

Gość gość
ja tez tak mam przy zasypianiu. To taka faza początku snu ze miesnie nie sa jeszcze rozluznione. u syna 4 lata równiez zaobserwowałam to. Nie masz czym sie niepokoić

Gość gosc22
Dziekuj***ardzo za odpowiedzi. Uspokoilyscie mnie :) milego dnia.