Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwrot kosztów nauki

Polecane posty

Gość gość

pracujac w budzetowce i studiujac zaocznie mozna starac sie o zwrot kosztow nauki?

Gość gość
tzipo pieldolona - nie dość że pracujesz i masz kase to jeszcze ci sie nie chcce studiów opłacać, nie masz na studia to nie studiuj, w twoim przypadku to czysta hipokryzja, masz prace to kuzwa płać a nie żebraj zdziro

Gość gość
tak, ale jak wyrażą zgodę na dofinansowanie, kierunek studiów raczej związany z pracą, + dodatkowy urlop

Gość gość
w dzisiejszych czasach każdy orze jak może -- ale też jestem takiego zdania, pracujesz, to masz kasę, młodzi, by dostać się do urzędu muszą mieć studia, taki wymóg formalny, a w urzędach, sądach siedzą sobie panie, które mają kasy + dodatki za wysługę lat - czyli nie 1680 zł brutto i jeszcze na studia nie pójdą, bo nie mają kasy?

Gość gość
sorry ale wy chyba nie wiecie ile zarabia sie w urzedzie. dostaje 1500zl na reke sama sie z tego utrzymuje a m-c koszt studiow zaocznych to min. 350zl. nie stac mnie a wymagaja ode mnie ukonczenia studiow.

Gość gość
niektórzy za 1200 muszą utrzymać rodzinę pidzdo !!! źle nie masz i mało też nie możesz kupować ciuchy w lumpeksie i zaoszczędzić na jedzeniu ale paniusia pewnie wszystko firmowe masakra

Gość gość
poza tym jak bedziesz sie uczyc pilnie to masz szanse na stypendium !!!!!!

Gość gość
czy ktos sie jeszcze wypowie w temacie?jest szansa na zwrot?

Gość gość
halo

Gość August the 1st
Jeśli Twój kierunek studiów jest związany z tym co robisz to prawdopodobnie tak. To zależy jaka to budżetówka i jakie są zasady. U mnie można, jest zarządzenie o zwrocie kosztów i zwrócą mi połowę za podyplomówkę. Jeśli jednak studiujesz coś kompletnie nie związanego ze swoimi obowiązkami w pracy to nie masz szans. Tego chyba by żaden pracodawca nie zrobił.

Gość sommelierka
Polecam lekturę tego artykułu, bo w niektórych przypadkach może okazać się, że dofinansowanie nauki będzie wymagało zwrotu... http://www.praca-tychy.info/porady-dla-pracownikow/275/dofinansowanie-nauki-do-zwrotu Oczywiście są to raczej wyjątkowe przypadki, aczkolwiek warto mieć to na uwadze. Ja właśnie miałam taką sytuację, że musiałam zwrócić dofinansowanie, ponieważ zwolniłam się z pracy po 2 latach. W pracy była straszna atmosfera, miałam dosyć tego gnębienia przez szefową, ale nie zdecydowałam się walczyć o swoje, choć stosowała wobec nas jawny mobbing. Gdybym znała przepisy, na pewno rozwiązałabym sprawę inaczej. Bo jeśli nie było innego zapisu w umowie szkoleniowej, a osoba, która podjęła się nauki, rozwiąże stosunek pracy za wypowiedzeniem w ciągu 3 lat (z wyjątkiem wypowiedzenia umowy o pracę z powodu uzasadnionego zarzutu mobbingu właśnie), to będzie ona musiała zwrócić kwotę dofinansowania. No i w moim przypadku tak właśnie było. Także uważajcie z tymi dofinansowaniami.