Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda ze

Polecane posty

Gość gość

Kobiety które, tak jak ja mają szerokie biodra a są wąskie w pasie(klepsydry), łatwiej rodzi się im wtedy dzieci? Dlaczego tak jest? W rodzinie u mnie tak twierdzą...

Gość zaczynalem od zera
E_rosja

Gość gość
Pytam poważnie :-)

Gość gość
Przy porodzie chodzi o budowę miednicy a nie bioder. a już wąska talia nie ma nic do rzeczy. "Czy szczupła sylwetka i wąskie biodra sprawią, że będę rodziła ciężko i długo? Budowa ciała nie ma decydującego wpływu na przebieg porodu, choć doświadczone położne mówią, że zwykle wysokie i szczupłe kobiety rodzą łatwiej. Czas porodu zależy od siły i regularności skurczów (czyli podatności macicy na czynność skurczową). Znaczenie ma budowa miednicy, zwłaszcza gdy dziecko jest duże. Ale niedopasowanie pod względem wielkości mamy i dziecka (takie, że trzeba liczyć się z cesarskim cięciem) zdarza się rzadko. Lekarze są w stanie to zmierzyć. Dużą rolę przy porodzie odgrywa też twoje pozytywne nastawienie – pomaga urodzić łatwiej!"

Gość gość
No przepraszam, może nie Jasno się wyraziłam. Chodzi mi o biodra, mam ****ardzo szerokie.

Gość gość
Szeroką miednice:-)

Gość gość
Mi odrazu lekarka powiedziała ze będzie mi się lepiej rodzic, i rzeczywiście :-) czyli szerokość miednicy ma znaczenie :-)