Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc z problemem

dziwny okres pod sam koniec

Polecane posty

Gość gosc z problemem

Witam :) ostatnio miałam dziwny okres, zawsze praktycznie trwa on 3-4 dni. No i teraz miałam tak samo, jednak jak już się skończył, to przez dwa dni miałam takie coś brązowe, co wyglądało jak okres, tylko że w innym kolorze. Nie mam pojęcia czemu tak się zrobiło, pierwszy raz coś takiego miałam. Może ktoś tak miał? Może i ktoś napisać co to może być?

Gość gość
może miałaś jakieś stresy w ostatnie miesiące albo zaniedbujesz dietę. wiem że takie brązowe krwawienia w okolicach miesiączki to mogą być oznaką jakiegoś niedomagania lutealnego. Znaczy się niski progesteron w drugiej fazie. Przyczyną mogą być nawet niedobory w organizmie. Najłatwiej jest je po prostu uzupełnić ale to może potrwać trochę czasu (3 -6 cykle). Kup sobie jakieś witaminy, koniecznie z Magnezem i witaminą B6. Możesz się skonsultować z lekarzem ale jak ja szukałam pomocy z podobnym problemem to lekarz powiedział że to nic takiego, że po prostu tak mam, a jak pisałam z dziewczynami na forach to okazuje się że nie tylko ja nie otrzymałam pomocy od lekarza. A takie zaburzenia moga być początkiem problemów hormonalnych i nie są wskazane przy staniach o dziecko. W sumie dobrze wyszło bo podleczyłam się witaminami i na długo się pozbyłam problemów a lekarze najczęściej przepisują luteinę która w zasadzie nie likwiduje przyczyn tylko skutek.

Gość gość
dziękuję bardzo ;)