Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinkA1232

Czekające na pozytywny test ciążowy 2014

Polecane posty

Gość Pesteczkazzz
Goalka to nie ciekawie :/ Może dzidzi kolacja nie posmakowała :D I ogłosiła bunt na pokładzie ;)

Goalko masz migreny? Przy migrenie to się czasem wymiotuje. Moja bratowa w ciąży na pogotowiu wylądowała przez migrene :/

CIĘŻARÓWKI evilinka_______________30 lat______20 tc________01.12.2014-córka Laurkachmurka________26 lat______20 tc________05.12.2014- córka Goalka________________28 lat______19 tc_______18.12.2014 taka tam dziewczyna ____27 lat______15 tc________styczeń 2015 rybcia1987_____________27 lat______13 tc_________26.01.2015 brzoskwinka14__________21lat______13tc_________21.01.2015 anii84__________________30 lat______11 tc________02.02.2015 kniaas__________________23 lat______6 tc_________06.03.2015 STARACZKI tajska_______________23lat_______6 cykl staran_______________10.07.2014 martucha020290______24 lata_____3 cykl starań_______________22-27.07.2014 karnataka____________27 lat______10 cykl staran_______________3.08.2014 momi86 _____________28 lat_______ 3 cykl starań______________ 01.08.2014 margaret112 _________30 lat________8 cykl starań______________ 01.08.2014 Karola300____________30 lat_____4 cykl starań_______________23-30.07. ?? 2014 ma7usia____________27lat______3 cykl starań_______________05.08.2014 Mirabella1983 _________31 lat ____ 4 cykl starań _____ 17-20.07 artma____________27_________2cykl starań____12-14.07.14

Momi to byl okres, wszystko sie rozregulowało, teraz biore luteine spowrotem i zobacze kiedy to teraz okres wypadnie, lepiej zeby wogole heh:-] teraz mialam i chyba jeszcze mam dni plodne wiec dzialalismy nie wiem jak długo będzie ten cykl bo jak sie skonczy za szybko to bedzie lipa. mysle ze następny będzie już dłuższy...zobaczymy...

Gość laurkachmurka
Goalka nie fajnie ale może to jakies jednorazowe zdarza się;) jak ja uwielbiam jak niunia kopie cudowne uczucie może to robic na okrągło jak dla mnie;) Goalka i Taka tam dziewczyna czujecie ruchy? podobno przy drugim dziecku jest to dużo szybciej ;)

Cześć dziewczyny :) evilinka jak się czujesz?? Jak mała?? :) Rybcia kibelek wstawiony?? :P Goalka jak się czujesz?? Przeszło czy nadal cię trzyma?? Taka tam dziewczyna jak córa? Szalejecie na wakacjach?? :D laurka jak tam zakupy?? co fajnego wynalazłaś?? :) Pesteczka no rzeczywiście hameryka :P u nas miesięczny ponad 200zł podobno więc mi się wcale nie opłaca, bo nie jeżdżę dzień w dzień do miasta... Tajska jak z tym skierowaniem dostałaś??

Martucha zakupy hehe zamówiłam laktator i butelki więc jest sukces;););) mam upatrzony jeszcze recznik do kąpania i kocyk bo chce takie z wyhaftiowanym imieniem mieć,ale to może za 2 ,3 tygodnie zamówie dopiero. na razie czekam na t i spódnice jeansowa ciazowa bo sobie zamówiłam;) butelki takie: http://allegro.pl/dekorowana-butelka-tommee-tippee-2x340-ml-nowosc-i4399819297.html nie z tej aukcji akurat ale różowe małe i duże po 2 sztuki i laktator do nich ręczny

Gość Pesteczkazzz
Martucha ja nawet nie wiem ile u Nas, ale i tak mi sie opłaca raczej , chociaż w sumie mam jeden autobus tu. Laurka fajne butelki , chociaż mnie jakoś ta firma nie przekonuje niewiem czemu, nie ze coś do nich mam .

pesteczka ja mam 12 zł w obie str. Nawet jakbym miała jeździć codziennie do pracy to wychodzi mi ponad 200 zł więc tak samo miesięczny czy normalnie bym płaciła... :P

Goalka a może ma znaczenie czy ten magnez po czy przed jedzeniem bierzesz? Ja np. rano przed jedzeniem nawet zwykłych witamin nie mogę wziąć bo mam sensacje

Gość Pesteczkazzz
Martucha mi w obie wychodzi 7,2 zł a jak się uprę to 6 zł , bo mam bezpośredni autobus prawie, tylko u siebie musiałabym jeden przystanek dojść pieszo, ale mi się nie chce zwłaszcza wieczorem. Mi wychodzi 144 zł , albo 120 zł w tanszym wariancie a miesięczny 105 zł . To mi się opłaca.

Gość Pesteczkazzz
Dobra czas sklep otworzyc , boze spaaaććććć :P Takto jets jak się spało 4 godziny i od 5 lata :P

Gość taka tam dziewczyna
Witajcie kobietki :-). Tak, szalejemy z córką :-). Nie czuję jeszcze ruchów. Też słyszałam, że w drugiej ciąży szybciej czuć ruchy, ale nie mogę pojąć DLACZEGO??? Przecież to moim zdaniem najbardziej zależy od wagi, wzrostu dziecka, od wagi ciężarnej (podobno szczuplejsze mogą trochę wcześniej wyczuć ruchy), a nie od tego, czy się w ciąży już było. Znam dziewczyny, które poczuły później niż w pierwszej ciąży :-). Szukałam kiedyś na to odpowiedzi i nie znalazłam. Może wy znacie odpowiedź? :-) Życzę wszystkim miłego dnia :-). Z tym chińskim to jest tak, że tam się liczy miesiące po 28 dni, więc jak np. 29 marca doszło do poczęcia (nie wiemy, kiedy do niego dochodzi, bo to przecież nie jest dzień stosunku), to już się powinno liczyć kwiecień. I niby jest większa szansa na daną płeć, jeśli po miesiącu starań wychodzi również ta sama płeć, np. w maju się staramy i wychodzi dziewczynka i w czerwcu również szansa na dziewczynkę. To oczywiście są czary ;-). Ale całkiem zabawne to jest :-).

Gość ma7usia
Cześć Dziewczyny :) Ja właśnie po wizycie u gin. Mam pęcherzyk! całe 20,8 mm, jestem w 14 dc (powinien trwać 29-30 dni). Moja gin powiedziała, że mam tak piękne endometrium i pęcherzyk (jak to nazwała wręcz książkowe), że nie będzie w tym cyklu dawała żadnego zastrzyku bo on na pewno pęknie sam. Nie wiem skąd ta pewność, ale kazała do niedzieli włącznie się starać a od poniedziałku wieczór luteina 2 razy dziennie przez 10 dni. Boże, mam nadzieję, że się uda :) Pozdrawiam

Gość Laurkachmurka
Martucha a co ma karmienie do butelek? :P:P zawsze może być potrzeba dokarmienia,poza tym herbatki czy woda. kupuje już teraz będę mieć spokoj. a jak gdzies będę chciała wyjść to tez odciagne i ktoś da jedzonko z butelki czy na miesicie jak będę to tez wygodnie z butelki.Pesteczka duizo znajomych i w rodzinie miało te butelki i sa naprawdę fajne .taka tam dziewcyzna ja do szczupłych osób nie naleze ani trochę a już w 16 tc poczułam pierwsze ruchy teraz to już wyraźne a to moja pierwsza ciaza. Ma7usia masz tak samo jak ja wiec działajcie i się uda;)

Hej,ale szalecie. Mam chyba wiruna na kompie, bo tak wolno chodzi, że szok :/ Goalko - te wymioty pewnie od migreny. O ile pamiętam to magnez może wywołać atak :( Ja zajechana - dzieciaki u nas na 38 mkw. Biedna nasza Kiśka - wymęczona, wystraszona... Kupiłam dzisiaj poduszkę ciążową, bo martwię się tym spaniem na boku. Lekarz kazał mi się blokować i kategorycznie spać na lewym :/ Kupiłam tę najtańszą, bo potem i tak nie mam gdzie tego trzymać. Ale w sówki :D http://allegro.pl/kojec-rogal-do-karmienia-170-poduszka-producent-i4402039013.html Mam też już pościel plus komplet jeden poszewek, 2 kocyki, łózeczko z materacem, kołyskę, troszkę ciuszków - czas dokupić szafkę, teraz to będzie pierwszy zakup. Dostałam trochę ciuchów ciążowych ze stanów od kuzynki :) ale kurtki nie mam :/ Swoją drogą GAP Maternity - śliczne ciuchy :D Nawet mam bojówki ładne czarne - kocham!

Evelinka super;) ja ubranka w przyszłym miesiącu zamowie, kołyske pewnie we wrześniu dopiero i wózek teraz na dniach;) a co do spania no ja zasypiam na ttym lewym ale ile razy się w nocy obudze to spie inaczej i co mam zrobić? no trudno tyle ciąż i zadenj kobiecie nic przez to nie było to az tak się przejmoac tym nie bede

Evilinka śliczna ta poducha :D Laurka tak pytam bo mi się nie przydały na początku. Karmiąc piersią nie trzeba dopajać dziecka bo wszystko co trzeba jest zawarte w mleku matki. Mój syn jak w 3 czy 4 mies dostał butle bo jechaliśmy na wakacje to odrzucił cycka. Chciałam go karmić dłużej ale cwaniaczkowi było łatwiej na butli bo nie musiał mocno ciągnąć... Ma7usia super... Gratuluję ;) Dobrze że obejdzie się bez tych zastrzyków. Miłych staranek ;)

Martucha no różne są dzieci mojej siostrze bratowej i kilku koleżankom przydaly się od razu nawet już w szpitalu bo koleznaka odciagala pokarm jak maly był w inkubatiorze wiec wole mieć takie jakie mi się podobają niż żeby potem ktoś mi na szybko kupował. a tak będę przygotowana już .a z tym dopajaniem to teraz ile ludzi tyle teorii i ile lekarzy tyle teorii koleznaka dawala herbatke uspokojajaca praktycznie od początku i było ok;) wiec kto wie czy ja tez akurat nie będę dawac nie wiadomo

Gość Pesteczkazzz
Ci ludzie są beztresowi mamusia se szmaty naprzeciwko mierzy a dzieci takie po 2-4 lata se wlasnie u mnie lataja luzem i przestawiaja sklep . Ja chyba z innej bajki jakaś jestem . Zaraz wywieszę kartkiem wstęp z dziecmi tylko na smyczy, w tym tempie to polowa towaru bedzie nie do użytku

Gość Pesteczkazzz
Tak latają że mały z portfelem wyszedł nie zauważyłam nawet , ciocia przyniosła bo mamusia dalej mierzy sobie beztrosko szmaty. Ja nie wiem jak ci ludzie wychowują dzieci , jestem przerażona normalnie , zero zasad wychowania , pilnowania

Gość Pesteczkazzz
myślicie ze jak wyrzuce za drzwi za fraki i zaprowadze do mamusi to bede bardzo niemiła, bo wlasnie usiluja zepsuc zabawke za 200 zł , a drugie otwiera walizki

ma7usia no to super, teraz do roboty sie brac i czkeac na efekty:) widze ze ten monitoring to dobra rzecz. ja juz czuje sie ok. przebudzilam sie rano, zjadlam sniadanie i dalej poszlam spac , obudzilam sie o 12stej. przez ten magnez mam wrazenie ze brzuch mam nieco mniejszy i nie jest taki twardy. ja butelki tez mam juz kupione, mama dzwonila do mnie i mowila ze kupila jakies 2 pary ciuszkow, dzisiaj pojade zobaczyc:) ja jak tylko dowiem sie plec robie masowe zakupy, chce kupic lozeczko i wszystko do niego czyli materacyk,posciel,poduszke, kolderke i te wszystkie ozdobki. do tego obowiazkowo ciuszki. za wozkiem bede sie rozgladac , jesli znajde jakis w dobrej promocyjnej cenie to od razu go kupie. ja stwierdzilam ze kupie nowy wozek, zreszta ja chyba wszystko bede miec nowe bo nie mam nikogo kto by mi mogl cos oddac. maz mowi ze mam nie zalowac pieniedzy bo nasza dzidzia ma miec wszystko najlepsze, hehehe , jakbym miala go posluchac to chyba poszlabym z torbami:) zakupy bede robic bardzo rozsadnie.

Gość goalka
Laurka ja ruchow nie czuje chociaz..... dzisiaj po sniadaniu jak poszlam dalej spac to czulam cos calkiem nowego w brzuchu, ale doslownie na srodku. tak jakby tam mucha mi latala, albo jakis motyl. nie wiem czy to TO:)

Gość Pesteczkazzz
Teraz następna przyszła i mi dwojke zostawiła. A ta dziewczynka przed chwilą na imie miała Żaklina , no widać patologia beztresowego wychowania to i imie odpowiednie

Gość laurkachmurka
Goalka to może być dzidzia;) ja tez nie licze na rzeczy do nikogo, ale mam zamiar się wybrać do ciucholandu i pokupic jakies perełki czasem sa takie piękne rzeczy. nie mam problemu z tym ze musi być nowe bo przecież i tak się pierze czy nowe czy nie nowe. Pestezka kurde ty naprawdę nie masz nerwow;P jak ty będziesz miała cierpliwość do swojej dzidzi

Gość Pesteczkazzz
Laurka mam nerwy , ale moje dziecko nie bedzie latać po sklepie jak bydło , z umorsanymi łapami , przestawiając sklep do góry nogami . Nie wyobrażam sobie na 30 minut iść mierzyć szmaty a dzieciak po całym centrum handlowym biega luzem gdzie chce i robi co chce ... Może jestem z innej bajki ale ani ja ani dzieci mojej siostry nigdy tak sie nie zachowywały, do sklepu za reke , i samemu nie brały nic bez pozwolenia.

Gość anii84
CIĘŻARÓWKI evilinka_______________30 lat______20 tc________01.12.2014-córka Laurkachmurka________26 lat______20 tc________05.12.2014- córka Goalka________________28 lat______19 tc_______18.12.2014 taka tam dziewczyna ____27 lat______15 tc________styczeń 2015 rybcia1987_____________27 lat______13 tc_________26.01.2015 brzoskwinka14__________21lat______13tc_________21.01.2015 anii84__________________30 lat______12 tc________02.02.2015 kniaas__________________23 lat______6 tc_________06.03.2015 STARACZKI tajska_______________23lat_______6 cykl staran_______________10.07.2014 martucha020290______24 lata_____3 cykl starań_______________22-27.07.2014 karnataka____________27 lat______10 cykl staran_______________3.08.2014 momi86 _____________28 lat_______ 3 cykl starań______________ 01.08.2014 margaret112 _________30 lat________8 cykl starań______________ 01.08.2014 Karola300____________30 lat_____4 cykl starań_______________23-30.07. ?? 2014 ma7usia____________27lat______3 cykl starań_______________05.08.2014 Mirabella1983 _________31 lat ____ 4 cykl starań _____ 17-20.07 artma____________27_________2cykl starań____12-14.07.14

Gość goalka
Laurka no wlasnie moja kolezanka mowila mi ze wszystkie ciuszki ma z ciuchlandu, ale jej ciocia prowadzi taki sklepik wiec miala pierwszenstwo wyboru, ale fakt, jak pokazywala mi ciuszki to glowa mala!!