Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozna sluchac koled poza sezonem

Polecane posty

Gość gość

mam taki problem, sezon swiateczny sie skonczyl a moja corcia nie zasnie jak jej nie wlacze plyty z koledami, probowalam z inna muzyka ale tylko koledy ja uspokajaja, jestem w kropce, czy mozna dalej ich sluchac? bo slyszalam kiedys ze absolutnie nie.

Gość gość
ale gdzie jest problem bo nie za bardzo rozumiem???

Gość gość
jak w temacie i w pierwszym poscie: czy slucha sie koled bozonarodzeniowych poza sezonem swiatecznym,

Gość gość
Można ale trzeba się potem wyspowiadać i zadośćuczynić kościołowi odpowiednią kwotą w kopercie. A tak serio, to dlatego ludzkość ma się źle, że debile mają dzieci.

Gość gvrie
własnie?

Gość gość
kosciól napewno tego nie zabrania, Moja w tym roku juz nie, ale w zeszłym zasypiała najlepiej jak jej spiewałam kolędy - to w końcu w wiekszosci ludowe kołysanki dla Jezuska.

Gość gvrie
tak, słucham

Gość gość
dzieki gosciu z 19;01, o to mi chodzilo. widze ze tylko nieliczne jednostki zrozumialy proste pytanie.

Gość gość
Au4orko powiedz szczerze w czym widzisz problem. Swoją drogą wypróbuj moze jeszcze jakieś delikatne kolysanki bo tak trochę dziwnie puszczać kolędy np w lipcu ale nawet gdyby to zapewniam cie do piekła nie pójdziesz

Gość gość
na szczescie mamy dopiero styczen ale nie ukrywam ze tez bym sie dziwnie z tym czula gdyby zasypianie mojego dziecko przy koledach przedluzylo sie do lipca. poki co nie musze sie tym za bardzo martwic. a w piekle sie nie spale bo iekla nie ma, wierze w reinkarnacje dusz.

Gość gość
2 lutego kończy się okres bozonarodzeniowy wtedy tez kończą spiewac kolędy w kościele. Masz jeszcze prawie miesiąc legalnego słuchania. Moj syn tez lubi ale również lubi słuchać płyty "kolysanki utulanki"

Gość gość
Jak nie wierzysz w piekło, to jaki masz problem z tymi kolędami? Uważasz, że jak będziesz słuchać nawet w lipcu to co się może stać? Bo ja nie za bardzo kumam ten problem.

nie można słuchać kolęd poza sezonem!! przyjdzie klecha i nakryje dziecko sutanną a potem w ramach pokuty każe odmówić 100 zdrowasiek, na koniec skasuje 200zł ;)

Gość gość
jak ktoś wyżej wspomniał- do 2giego lutego spiewa/słucha się koledy. Słuchanie kolęd poza sezonem nie jest grzechem ;P Sezon na kolędy zaczyna się od wigilii- wcześniej dzieci uczą się ich w p-kolu, szkole, zespoły, chóry ćwiczą kolędy niekiedy od maja (tak jest w moim przypadku szczególnie jak się nagrywa płytę). Można słuchać cały rok tylko po co? Traca swój klimat wtedy ;) no i mogą się znudzić ;) Ja nie mam wyjście i je wyje od wiosny do lutego, ale cóż... sama sobie tak wybrałam :D

Gość RaATUNKuU
Kto zadaje te pytania? kobiety, czy wy juz naprawde nie potraficie myslec samodzielnie? Co za poziom.. Nie, nie wolno sluchac bo mozna pojsc do piekla!

Gość gość
oj ludzie. Kolędy słucha sie (nie biorę pod uwage słuchanie kulturowe bo to paranoja) aby rozpamiętywać wiarę w Boże Narodzenie. Zwyczajowo słucha śpiewa się do 2 lutego w ostatnie Święto nawiązujące do Bożego Narodzenia. Słuchanie w dalszą porę roku niema sensu gdyż rozpamietuje się wtedy inne tajemnice