Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia12345678

Problemy z okresem i sluzem

Polecane posty

Gość kinia12345678

Witam. Chcialabym na wstepie powiedziec, ze pierwsza miesiaczke dostalam 3 lata temu. Od tamtego czasu sa one nieregularne. Swego czasu nawet miewaly po trzy tygodnie. Potem znow nie ma przez dwa miesiace i tak w kolko. Jakis czas temu (kilka miesiecy chyba) dostalam brazowego okresu (ze sie tak wyraze) i nie wiedzialam, co sie dzieje. Ciaza to nie byla. Potem znow normalny, krwisty okres. Ostatnio (kolo 1,5tyg temu) znow dostalam tego brazowego plamienia. Wie ktos moze co sie dzieje? Dodam ze okresy mam kompletnie bezbolesne, nie ma zadnych objawow, kompletnie. Zbieram sie zeby isc do ginekologa, ale jestem mloda i sie boje hah. Chcialabym najpierw wasze diagnozy (:D) poznac. Z gory dziekuje. Pozdrawiam.

Gość gość
po 3 latach cykl powinien się uregulować. To co opisujesz może świadczyć o zaburzeniach hormonalnych. Niestety ale tu pomoże tylko ginekolog. Zapewniam cię że nie ma się czego bać.

Gość kinia12345678
gosciu: wiesz moze jaka jest mniej wiecej profilaktyka przy zaburzeniach hormonalnych?

Gość okla0946
cykle mogą się regulować nawet do 7 lat od pierwszej miesiączki więc moim zdaniem jeszcze nie ma wielkich powodów do niepokoju. Ja miałam z moim cyklem różnie przez pierwsze 6 lat a potem samo się uregulowało. Jeśli chodzi o profilaktykę to na razie nie ma nic lepszego jak odpowiednia dieta wzbogacona w tłuszcze roślinne i wszelkie pierwiastki, sport, zadbaj też o wypoczynek. Nie zaszkodzi też zrobić badania hormonów.

Gość agula8
myślę że wizyta u lekarza nie zaszkodzi a pozwoli Ci spokojniej żyć.Wiem że się boisz-każda z nas miała obawy-ale kiedyś musisz przez to przejść.Lekarz oceni czy to jest w normie albo zleci badania hormonalne.A nie robisz sobie często diety? ja w młodości zaburzyłam sobie mieisączkę, właśnie dietą.Zdrowy tryb życia jest ważniejszy niż nam się wydaje.Co do śluzu to zerknij jak powinno być:taka ściąga: http://www.lactovaginal.pl/Poradnik-intymny/Choroby-kobiece/Uplawy--czy-to-juz-infekcja-pochwy