Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto robić OPERACJĘ PLASTYCZNĄ

Polecane posty

Gość gość

zastanawiam się coraz bardziej nad operacją plastyczną nosa. Nie ma dnia ani nawet godziny kiedy bym o tym nie myślała. Ciągle mam w głowie jedną myśl "mam wielki nochal". Kiedy ktoś mnie "podrywa" wiem, że to nie ma sensu bo.... mam wielki nochal. Towarzyszy mi to codziennie od okolo 7 lat. Pewnego rodzaju obsesja. Nieraz płakałam po nocach z tego powodu. I tu moje pytanie. Czy zrobic tę cholerną operacje i mieć spokoj? Od kąd naczytałam się o komplikacjach z tym związanych zaczynam się coraz bardziej zastanawiać. Może nie warto ryzykować i lepiej egzystować tak do końca życia? poradźcie

Gość gość
Może się zdarzyć, że Twój nos po operacji będzie wyglądał tak, że wpadniesz w depresję i poczujesz się zrujnowana, nie tylko finansowo. Na Twoim miejscu popracowałabym nad pewnością siebie, makijażem, ładnym, zadbanym wyglądem i przede wszystkim uśmiechem na co dzień. Też mam duży nos, też kiedyś myślałam o op, ale udało mi się przekonać siebie, że w gruncie rzeczy mój nos jest mój i taki mi najbardziej pasuje do twarzy. Nie mam już kompleksów

Gość gość
Łatwo powiedzić trudniej wykonać... Mój nochal jest naprawdę wielki. łączy w sobie wszystkie najgorsze cechy. Kiedy wychodzę na miasto praktycznie żadna dziewczyna nie ma takiego szlaufa. Niby wyglądam OK, jakieś tam powodzenie też mam. Ale gdzieś głęboko w mojej podświadomoście zakodowałam sobie, że nie będę ładna ani szczesliwa z tym czymś na środku twarzy. Wyobraźcie sobie, że ostatnio nawet w snach towarzyszy mi myśl, ze mam wielki nos i muszę go ukrywać. To obsesja. Wiem, że to nie jest normalne. Mam doła za każdym razem kiedy wychodzę szczególnie wieczorami na imprezy. Jestem pewna, że gdyby operacja nie wyszła załamałabym się jeszcze bardziej, nie wykluczam, ze posunęłabym się do ostatecznego kroku... Bez ładnego nosa nie potrafię być szcześliwa

Gość gość
To zrób sobie tą operację, ale pamiętaj, że szczęście nie zależy od fizyczności. Szczęście lub jego brak jest w Tobie. Możesz się rozczarować oczekując, że ładny nos przyniesie Ci szczęście

Gość gość
jeśli chodzi o komplikacje myślę, że najgorszą z nich byłby fakt, że nos nie spełnia swojej podstawowej funkcji (źle by mi się oddychało). Nie oczekuję wielkiej zmiany, nie chcę pięknego malutkiego noska, ale normalny. Choć wiem, że na jednej operacji nie skończę jeśli już zdecyduję się na tę pierwszą...

Gość gość
Myslę, że warto zarywykować. Jesli nos jest naprawdę duży, gorzej nie będzie. Możesz poczuć się lepiej.

Gość gość
Najlepiej byłoby się zaakceptować, skoro ktoś Cię podrywa, znaczy, że mu się podobasz z nosem, nie wpadaj w obsesję. Życzę Ci, zebyś dała radę się zaakceptować bez skalpela🌼

Gość gość
Ja także podjęłabym ryzyko- zaniżone poczucie wartości wpływa na całe życie

Gość gość
Jeśli ktoś cię podrywa to nie masz naprawdę dużego nosa :D ktoś ci nagadał głupot, pewnie za dziecka i tak teraz chodzisz z tym syfem.

Gość gość
to dlatego, że faceci nie przykładają uwagi do szczegolow (za duzy nos, za male usta, parę piegow itp) a patrzą na dziewczynę jako na calośc. Tylko kobiety są specami w doszukiwaniu sie niedoskonalosci u kolezanek

Gość gość
Całkiem niedawno uslyszalam od koleżanki, że zamiast do dermatologa powinnam udać się na operację plastyczną nosa. Zabolało. Do tego moj maly kuzyn ujal to w paru slowach "ale masz duży nochal". Jeśli nawet dziecko to zauważa, coś musi być na rzeczy. Poza tym mam lustro. Nos nie jest normalny. Słyszałam dużo negatywnych komentarzy na ten temach, choć kiedy jestem starsza zdecydowanie mniej. Wiem, że nie dam rady z tym żyć, ale jednocześnie strasznie boję się powikłań.

Gość gość
Akurat twój mały kuzyn nauczył się tego od mądrej mamusi :D dzieci z takimi rzeczami nie wyskakują, one same nie wiedzą co ładne a co brzydke.

Gość gość
Nie chodziło mi o pocieszanie, że moj nos nie jest taki zły. JEST okropny, wiem to. Potrzemuję jakiejś motywacji, najlepiej do operacji. Pieniądze juz mam, teraz musze wykonać ostateczny krok- zadzwonić do kliniki. Cholernie się boję. Wiem, że mimo, że ktoś tam się mną interesował, nie byłabym w stanie być z kimkolwiek. Nie wyszłabym na ulicę z facetem, bo byloby mi wstyd że ma przy sobie takiego paszkwila. Do tego te glupie spojrzenia ładnych dziewczyn... to dobijające.

Gość gość
czy warto to sie dopiero okaze po niestety

Gość gość
Raz się żyjje, trzeba myśleć pozytywnie, że wszysko bedzie dobrze. Najwyżej potem się powiesisz :)

Gość gość
miałam doła z powodu obwisłego biustu, poszłam na operację- nie żałuję, nie zrobiłam tego dla kogoś, tylko dla siebie, bo mi to przeszkadzało (męża poinformowałam, jak już miałam termin operacji, nie pytałam o zgodę czy zdanie, bo TO JA MIAŁAM KOMPLEKS) no i już po sprawie, jestem zadowolona (nie powiększałam tylko podnosiłam) zrób operację, tylko nie spodziewaj się cudów, na pewno będzie lepiej

Gość gość
bulszit. operacja nosa nie boli. Komplikacje pojawiają się po paru latach, rob jak uważasz.

na pierwszym roku miałem koleżankę z nosem dość wydatnym i niekształtnym. Bodajże na 2 roku zdała egzaminy w sesji letniej w terminach zerowych i szybko wyjechała do domu. Po wakacjach wróciła z pięknym noskiem i całkiem innym pozytywnym charakterem.

Gość gość
I wlaśnie o to chodzi. Chcę zmienić swoje podejście do zycia i do samej siebie. Może w końcu przestanę ukrywać się za włosami i zacznę cieszyć się mmoją nudną egzystencją.

Gość gość
Zrób to- jedyna szansa zebyś poczula się dobrze :)

Gość gość
mam podobne zdanie, że jak tak bardzo ci ta sprawa zaprząta myśli to jedynym wyjściem będzie poddanie się operacji. Jak masz jakieś pytania związane z takim zabiegiem możesz się spokojnie wybrać na konsultacje do dra Osucha, on ci opowie, jak zabieg będzie wyglądał, ile będziesz wracać do sił i jakie będą efekty po.

Gość gość
jak masz obsesję na tym punkcie to zrób- tylko nie szukaj najtańszego,a dobrego lekarza, który jest członkiem stowarzyszenia lekarzy plastyków,powodzenia!

Gość gość
Z kompleksami trudno miec duze poczucie wartosc****ewnosc siebie. Napewno podjelabym ryzyko.

Gość Julianna00
Zależy po co się taką operację robi. Jeśli robisz to dla siebie bo operacja podniesie Ci komfort życia to operacja jest jak najbardziej wskazana. Sama miałam robioną plastykę brzucha po ciąży u świetnego chirurga poczytajcie sami http://www.drchecinski.pl/pl/dr-j-chciski.html i nie żałuję po operacji odzyskałam wiarę w siebie a to jest bardzo ważne