Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile macie kurtek

Polecane posty

Gość gość

Ile macie kurtek ? ja mam dwie zimowe- jedna krótka , druga długa na jesień mam czarną kurtkę skórzaną na wiosnę mam ramoneskę i płaszczyk a teraz zastanawiam się czy kupić sobie płaszczyk zimowy, a moja mam mówi że mam tyle kurtek innych. No i chcę zobaczyć jakie są wasze opinie i ile wy macie rzeczy i jak myślicie czy mam tego dużo ?

Gość gość
no tak! kurtka w Polsce to luksus! jak już masz dwie, to powinno ci najbliższe pięć lat wystarczyć!

Gość gość
6:-)

Gość gość
ranking robisz,możesz mieć 10 i żadna nie będzie ci odpowiadać, a możesz mieć jedną i w niej chodzić, bo ją lubisz.

Gość gość
az z ciekawośc**przeliczyłam i płaszczy etc całorocznie w sensie zima lato wiosna jesien to mam 23

Gość gość
a ile macie długich spodni? swetrów? bluz? torebek? i oczywiscie najwazniejsze buty?

Gość gość
23 ?? sporo :)

Gość gość
4 zimowe - w tym 3 czarne i jedna granatowa 6 przejściówek w tym 3 czarne , 2 zielone, 1 wiśniowa 2 płaszczyki przejściowe w tym 1 czarny 1 beżowy

Gość gość
co to są "przejściówki"?

Gość gość
ok 10 samych zimowych nie licze plaszczy, bo tez chyb az 5?

Gość gość
ja przejściówkami nazywam kurtki które noszę jesienią i wiosną :D nie są to kurki zimowe :D

Gość gość
u mnie bida 1 kurtka tegoroczna i 1 dwuletnia, której już nie zamierzam nosić i stary brzydki płaszcz. gdzie kupić nowy, jak nic na mnie nie pasuje, albo jest brzydkie?

Gość gość
dwa kozuchy, pikowana zimowa dluga, krotka pikowana jesienna, dwa płaszcze ze skory, 4 krótkie skóry, 4 letnie wiatrówki, 2 przejsciowe ocieplane wiatrówki, kurtke lekka letni, kurtke jeansowa i kurtke polarowa jesli czegos nie pominełam :P

Gość gość
18w sumie w obrocie,nie liczę tych które w garderobie czekają na "powrót mody"

Gość kokosanka skakanka
a ja zapomniałam o ramonesce i 3 jeansowych :2 ciemne i jedna jasna

Gość gość
wszystkich razem ok. 30 sztuk, tylko nie wiem o jakie chodzi, zimowe, wiosenno-jesienne, letnie, na co dzień, wyjściowe, skórzane czy futrzane oraz długie czy krótkie.

Gość gość
Ogólnie chodzi o te, które nosi się wiosną, zimą i jesienią :)

Gość gość
No to ok. 30. w tym kożuszki, bo nie dopisałam wcześniej.

Gość gość
2, jedna zimową i jedna skórzana, ale tu widzę burżua a ja na biedotę wychodzę, no trudno ;D. Większosc moich znajomych ma jedną kurtkę zimową, jedną jesienną :)

Gość gość
dlaczego zaraz burżuja ja odkąd sama zarabiam to stać mnie na modną w danym sezonie kurtkę,albo zupełnie nie modną,ale ciepłą,nie wyrzucam ubrań które mi się znudziły,wiszą sobie w garderobie,czekają aż zatęsknię,albo pogoda wymusi założenie i tak po 16tu latach samodzielności wisi sobie grubo ponad 20 kurtek itp. To nie wynika z burżuazji,ale wręcz ze sknerstwa:)

Gość gość
2 futerka sztuczne, 3 parki, w tym jedna jedwabna wiec na cieplejsze dni, jedna sportowa przeciwdeszczowa 4 skorzane, jedna zielona o klasycznym kroju jak plaszczyk, jedna dzinsowa oversize. Kolejne sztuczne futerko oddalam, a 2 z tych skorzanych chce sprzedac.

Gość gość
Dużo mamy, ale z rodzicami już dawno nie mieszkamy :)

Mam jakieś 5 czy 6 kurtek w sumie licząc zimowe i wiosenne czy jesienne i sportowe, z tym że większość kupuję na wyprzedażach, albo tak, żeby pasowały do wielu stylizacji. Świetne przykłady są tu: http://allani.pl/wyszukaj/kurtki - bez sensu kupować kurtkę modną tylko na jeden sezon albo pasującą tylko do kilku rzeczy.