Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba zawale studia przez imprezy

Polecane posty

Gość gość

Jestem na I roku studiów, w liceum byłam bardziej cichą myszą, tj. nie imprezowałam w ogóle, jakoś się nie składało, a jak poszłam na studia... zaczął sie pogrom. Praktycznie od wakacji (sierpnia, cały lipiec pracowałam) do teraz imprezuję NON STOP. Chodzę do klubów, na domówki, gdzie jest okazja, przesiaduję u koleżanek w akademiku, praktyczne nie ma mnie w domu (mieszkam w rodzicami). Ostatnio nawet nie pojawiam sie na zajęciach bo jestem zbyt zmęczona po takich imprezach ;/. Co najgorsze takie życie mi się mega podoba i nie chcę nic zmieniać... chyba odbijam sobie te wszystkie lata ;/.

Gość gość
ktoś z was też tak miał?

Gość ależ skąd my jesteśmy
kujonami od urodzenia

Gość gość
O jeju, ale nie o to mi chodzi, raczej o umiar. Sa ludzie, którzy imprezują, ale też się uczą i chodzą na zajecia, a ja chodzę prawie wszędzie. Nie chce odmawiać bo cały czas mnie ciągnie na wszystkie spędy, nie wytrzymałabym tygodnia bez żadnej imprezy.

Studia to pieniądze, sądząc po zagospodarowaniu własnym czasem - nie zarabiasz na nie sama, a więc dostajesz pieniądze od rodziców. Uszanuj to i chociażby z tego powodu idź w jedną lub w druga strone. Zawalając wykłady/ćwiczenia nie skończysz danego kierunku, więc wybieraj - albo imprezowanie, bez studiów, przyszłości które tak czy inaczej kiedyś się skończy, lub ogranicz imprezy i nie zawalaj studiów. Dziś wykształcenie(mimo pozornie problemu znalezienia pracy, chyba łatwiej po studiach niż bez nich, prawda?) to ważna rzecz, a imprezować można nie rezygnując z dalszej edukacji. Pozdrawiam ;)

Gość gość
Echh, chciałabym tak, ale wydaje mi się, że ja teraz przeżywam po prostu swoje "dziecinstwo". Jak byłam młodsza to głównie siedziałam w domu, uczyłam się, nie mam żadnych wspomnień... i teraz dlatego chcę sobie poużywać, nie mam sumienia sobie niczego odmawiać bo uważam, ze "należy mi sie" i nie obchodzą mnie nawet te pieniądze ani nic... chore, wiem ;/.