Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamatka

Garnki na płytę indukcyjną

Polecane posty

Gość kamatka

Poszukuję rady dziewczyny. Jakie garnki najlepiej sprawdzą się do gotowania na płycie indukcyjnej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kalena543
Z własnego doświadczenia mogę c***olecić garnki philipiaka. Idealnie nadają się do gotowania właśnie na płycie indukcyjnej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
njalepiej zepter dobre tez są berghoffa a z tych tańszych to ikea ,hoffner,basic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Takie do płyty indukcyjmej :-) ja mam z ikei i są ok. Czasem jakiś od mamy też zalapie i się grzeje ale nie zawsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Każdy, do którego od spodu przyczepi się magnes. Ale najlepiej faktycznie kupować takie, na których jest oznaczenie kuchenki indukcyjnej (chociaż ja mam kilka od starej elektrycznej kuchenki, niby nie pisze na nich, że nadają się do indukcji, a działają i nic się nie dzieje). Firma nie gra roli, ja mam jeden z targu za jakieś małe pieniądze i wszystko działa, gra i buczy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marta Kowalewska
Witam, Jak już nadmieniła @Kalena, garnki marki Philipiak dzięki temu, iż posiadają aluminiowe dno termodyfuzyjne w technologii TEKNOTHERM, które umożliwia równomierne i szybkie grzanie na każdym rodzaju źródła energii - mogą być stosowane zarówno na płycie indukcyjnej, jak i na piecu kaflowym. Jeśli mają Panie jakieś pytania bądź wątpliwości, chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
żarty sobie stroicie z tym philipiakiem:( Gary za7 tyś. Nie kupuj nie warto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najlepsze ikea 365+ , po co przepłacać jak akurat te ikea sprawują się świetnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Które to są te z Ikei podpowiedz proszę jak ich szukać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Fakt Garnki marki Philipak do tanich nie należą. Na pewno jest to tzw. wyższa półka. Jedna z tego, co wiem, można rozłożyć kupno na raty. Poza tym, nie trzeba od razu kupować całego zestawu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moim zdaniem wszystkie byly nie miały chrapowatego dna. Ja mam i super drogie i super tanie i różnicy nie ma!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bianka86
Garnki Philipiak to faktycznie wyższa półka jeśli chodzi o garnki. Nie bez powodu mają one 20-letnią gwarancję, ale też niesamowitą jakość i piękny design. Ich funkcje też są fantastyczne (np. gotowanie wieżowe czy też bez użycia soli) co tylko przekonuje do tego aby w nie zainwestować, bo to zakup na lata.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agnieszkagnieszka
Na czym polega gotowanie wieżowe w garnkach philipiaka?? Już kilka razy o tym słyszałam ale jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić w praktyce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Każde będą dobre, pod warunkiem, że będą się nadawały do płyty indukcyjnej.Nawet te najzwyklejsze emaliowane. I nie jest potrzebny żaden magnes, jakto tutaj ktoś napisał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Garnki "tylko do płyty indukcyjnej" to chwyt reklamowy. Kurde, garnek to garnek. Ja mam i te drogie i te najtańsze. Ba! nawet emaliowane! Różnicy nie ma. Wieżowe gotowanie to gotowanie na parze. Np w małej ilości wody, w garnku na samym dole gotuję ziemniaki, na ten garnek stawiam następny (ten ma dziurki na dnie), do tego drugiego garnka wkładam warzywa (mrożone lub surowe). W tym garnku z dziurkami (na parze) , warzywa się szybciej gotują aniżeli gotowane zalane wodą w osobnym garnku. Ja używam tylko 2 garnki. Jeden, bezpośrednio na płycie z wodą, i drugi z dziurkami, na parze. Można też inaczej: do garnka który stoi na płcycie indukcyjnej nalać trochę wody, następnie założyć drugi garnek (ten z dziurkami) i gować na parze. Warzywa i mięso gotowane na parze utrzymują swoje witaminy itp bo się nie rozgotowywują w wodzie. P.S. Wodę można ostudzić i podlewać nią kwiaty i rośliny w doniczkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zzośka
Agnieszkaagnieszka to nic innego jak gotowanie w garnkach postawionych na sobie - jeden na drugim. A więc możesz gotować sobie wszystko za jednym zamachem na jednym palniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No ale garnki Philipiak nie są "tylko do płyty indukcyjnej". One nadają się na każdą powierzchnię. Nawet na zwykły piec kaflowy. Taka jakość :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marta Kowalewska
Witam, Pozwolę sobie potwierdzić te informację. Garnki marki Philipiak dzięki temu, iż posiadają aluminiowe dno termodyfuzyjne w technologii TEKNOTHERM, mogą być stosowane zarówno na płycie indukcyjnej, jak i na piecu kaflowym. W razie dalszych pytań, służę pomocą. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tefal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maniaczkagotowania
Aluminiowe dno termodyfuzyjne, czyli jakie?? To jest to grubsze, jakby podwójne co ma utrzymać temperaturę dłużej??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkrycha
A gdzie można obejrzeć taki zestaw garnków Philipiaka na żywo (jakiś sklep)? Widziałam zdjęcia na stronie internetowej i wyglądają solidnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mellody
Mają sklepy, ale powiem Ci z doświadczenia, że najlepiej to jest pójść sobie na pokaz Philipiak. Nic nie płacisz, a wszystko możesz sobie obejrzeć z bliska i osobiście ocenić jakość naczyń. Dobre opinie na forach to jedno, a zobaczyć na żywo i wyrobić sobie własną, to już zupełnie inna bajka. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ludzie, nie widzicie, że to akcja Philipiaka? Dajcie spokój i nie odpisujcie na ten temat. Gary z grube tysiące :/ Dajcie spokój :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie zgodzę się z tym. Każde markowe Garnki, wysokojakościowe dużo kosztują, każde. Można iść do sklepu kupić garnki "no name" i co? przypalone rączki itp itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przypalone rączki na płycie indukcyjnej :D :D :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkrycha
Mellody a jak można dostać się na taki pokaz garnków Philipiaka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Odpowiem Ci, wejdź na ich stronkę i tam masz informacje odnośnie pokazów w Twoim mieście. Nie wiem, czy tylko odbywają się w każdym mieście.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marta Kowalewska
Witam, To może ja pomogę odpowiadając na to pytanie. Aby zapewnić sobie uczestnictwo w prezentacji, należy zadzwonić pod jeden z nr: tel./fax: (22) 613 22 82 infolinia: 801 405 406 i wyrazić chęć przybycia. Pozostaję do dyspozycji w przypadku dalszych pytań bądź wątpliwości. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkrycha
O, fajnie. Dziękuje za informację. A czy taki pokaz garnków philipiaka jest odpłatny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×