Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia N

czerwona szyjka u niemowlaka

Polecane posty

Witam jestem mama 5msc synka od 2msc ma strasznie zaogniona szyjke gdy przychodzi wieczor musze pilnowac zeby sie nie drapal bo rozdrapuje sie az do krwi z plecami jest to samo tez go swedza.W zgieciach raczek i nozek tez ma czerwone plamy, bylam z nim u dermatologa-alergologa po czym stwierdziła Pani doktor ze ma bardzo wysuszona skore i stąd te zmiany u niego:/ przepisala chyba z 6 masci na wodzie i chłodzące z czego zadna z nich nie daje zadnych widocznych rezultatów.Kazala smarowac gruba warstwa i owijac gaza, w zgjeciach kolanowych jeszcze przejdzie bo zaklejam tą gaze plastrami ale pod szyja raczej slabo gdyz dziecko sie drapie i rozszarpuje mi tą gaze.Dlatego owijam mu to jeszcze bandazem przez dzień to przejdzie ale w nocy juz nie gdyż to mu sie nagrzewa i zaczyna jeszcze bardziej swedziec a poza tym boje sie zeby mi sie nie udusil.Mial takze robione testy alergiczne wyszla skaza bialkowa oczywiście jesteśmy na Nutramigenie uczulenie na jajko i roztocza .Te uczulenia nie sa zbyt silne jeśli tak to moge nazwać ponieważ nie kwalifikuje sie nawet do pierwszej grupy gdyż wszystko zaczyna się od 0,35 a on ma poniżej.Juz na prawde nie wiem co mam robic i gdzie sie udac zeby ktos w końcu pomogl mojemu dziecku:(

Gość gość
wiem ze moja koleżanka jak jej synek tez mial bardzo mocne azs kapała go a potem smarowała emolium.

W emolientach kapie go od narodzin i nawilża m co chwile ale to niestety tez nic nie pomaga:/

Gość gość
przede wszystkim zmień proszek do prania na płatki mydlane, np. Bebi i włączaj dodatkowe płukanie. jak ubranka wyschną to koniecznie je prasuj. sami też powinniście ograniczyć chemię w domu, bo może coś "jest w powietrzu" dziecko wdycha i taka reakcja. jakich kosmetyków używasz dla dziecka? jak najmniej chemii. zainwestuj w jakieś ekologiczne płyny do kąpieli i olej ze słodkich migdałów, bo kosmetyki też mogą uczulać.

Gość gość
albo spróbuj smarować zwykłą oliwą lub olejem lnianym. szukaj czegoś bez chemii, to że kosmetyki dla dziecka są drogie nie oznacza że dobre.

mojej koleżanki córka ma już z 8 lat i nadal jej nie przeszło, czego oni nie próbowali u jakich lekarzy nie byli, ile kasy wydali. Bardzo, bardzo mi było żal tej małej- od urodzenia tylko ból, swędzenie i czerwone plamy, które ma też niestety na twarzy.

Gość gość
ja do mycia mam płyn alphanova, zamiast oliwki olej z migdałów a do buzi krem Weleda (rewelacja, bardzo natłuszcza), niczym więcej syna nie smaruję. używam tylko tego czego muszę używać. drogie to wszystko, ale mały ma suchą skórę, a u mnie w rodzinie bardzo dużo alergii. a sama używam też jak najmniej chemii. swoje ubrania piorę w proszku dzidziuś i nie leje płynów do płukania, bo one uczulają. a dziecko też dotyka naszych ubrań i nas.

Gość gość
ograniczyć chemię i kosmetyki nie tylko dziecka ale i Wasze, bo tak jak napisałam dziecko też dotyka rodziców. a my wszyscy walimy na siebie kremy, balsamy, perfumy itp. ja już przed ciążą stałam się "ekologicznie" myśląca i nie faszerują się tym g....., ani tym bardziej dziecka. mam jeszcze łupiny orzechów indyjskich i też są dobre do prania. a lekarze to też potrafią wciskać. możesz wykąpać dziecko w krochmalu, tylko codziennie, przez kilka dni. to też jest dobre.

Gość aska82
Kochana, możesz jeszcze zapytać Panią doktor na stronie hartuj misie. Nam wiele razy uczciwie doradziła ;)

Gość gość
moze cos w pokarmie jest nie tak?

Gość gość
Ja mojej córce smarowałam szyjkę Tormentiolem, nie minęło pół dnia i była wyraźna poprawa. Spróbuj to, bo żadne Sudocremy, Bepantheny nie działają nawet na pupę, przynajmniej w przypadku mojego dziecka.

Gość Judyś
ja mojej corce smarowalam kremem aktywnym eloderm i zeszlo