Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu ocena

Polecane posty

Gość gość

Czy takie coś na dietę jest dobre?? rano: 2 wafle ryżowe z chudą szynką i pomidor II śniadanie- jogobella light obiad- talerz zupy kalafiorowej na rosołku knorr kolacja: kostka twarogu 0% ze szczypiorkiem, 2 ogórki konserwowe

Gość gość
Nie, nie jest. Za mało białka, za mało warzyw, zero zdrowych tłuszczy, za mało kcal. Do tego jeszcze chemiczne świństwo z kostki (100 razy lepiej zrobić zupę na warzywach podsmażonych na oliwie czy maśle).

Gość gość
dla mnie dobre menu tez tak jem

Gość gość
Żeby schudnąć ok, żeby odżywiać organizm nie bardzo. Proponuję do tych kanapek dodać cebulki do pomidora lub szczypiorku, kawałek papryki, jakiś zielony liść pod szyneczkę, zwiększysz porcję warzyw, będzie błonnik, witaminy i minerały. Obiad bardzo lichy, chyba że dodasz do tej kalafiorowej jakiejś kaszy, albo wkładki mięsnej, kostka knorra nie jest dobra, bo są w niej tłuszcze trans, bardzo szkodliwe, można przyprawić zupę bez kostki też będzie smaczna. Brakuje mi owocu, może jabłuszko na podwieczorek lub sok marchewkowo-jabłkowy własnej roboty. No i kolacja, naprawdę zjesz kostkę twarogu? Zatkałoby mnie! Jeśli nie chcesz łączyć białek z węglami, to rozrób połowę sera z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem ewentualnie czosnkiem, dopraw, zrób czapeczkę z tartych rzodkiewek, a obok połóż ze dwie sardynki. Ogórki zamieniłabym na kiszone. O tych produktach light to już mnóstwo publikacji było, że to nabijanie w butelkę konsumentów, normalny jogurt polecam, sprawdzony, tylko mleko i kultury bakterii:) no i owoce.