Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile daliście do puszki WOŚP

Polecane posty

Gość gość
nie liczyłam, ale coś ok 80 zł

Gość gość
20 zł

Gość gość
ja też nic nie dałam

Gość małyWacek
NIC NIC NIC Płace podatki, rożne, Dochodowy, VAT... Składki ZUS Jakieś pytania?

Gość gość
miliard

Gość gość
Nic, nigdy nic nie dałam i zawsze nic dam.

Gość gość
2zł

Gość gość
Ja nic nie daje. Na zadne zbiorki, czy to w pracy na urodziny/imieniny/zdechniecie chomika/urodzenie prosiaka. Za kazdym razem jak jest jakas zbiorka ja wrzucam dwufuntowke do skarbonki w domu. Tym sposobem nazbieralam juz na wycieczke na Malediwy :P Bez zbednych wyrzeczen :P

Gość agulinkaaah
A ja dałam 10 zł i będę dawać bo to moja sprawa i proszę nie mówić że to złodziej jak nie chcesz to on ci na siłę nie weźmie

Gość alihaggggh
Dzięki niemu wiele szpitali dostaje sprzęt o którym mogli by tylko marzyć a sprzęt ten ratuje np wcześniaki i dziękować trzeba facetowi ze robi coś wspaniałego a jeśli ktoś nie ma ochoty to nic nie musi dawać

Gość gość
Owsikowi i jego Złotym Melonom ? Nic mu nie dałem i nie dam ! Mnie ktoś coś daje/pomaga finansowo ? Nie ! Całe szczęście, że mieszkam poza PL, to nikt mnie nagabywał, w tv spokój i normalność, żadnej ogólnonarodowej hucpy. Z daleka od tego katolandu i jego wyznawców, którym się wydaje, że jak wrzucą złotówkę do puszki, to z automatu dostaną odpuszczenie grzechów awansem na cały rok.

Gość gość
Chcecie to dawajcie ale miejcie świadomość, że to tak samo jak z murzynami w Afryce - niekończąca się pomoc, dziurawy worek. Nikt nie myśli żeby wyleczyć przyczynę tego stanu, tylko stosuje się doraźne skutki w postaci wyciągniętej ręki po pieniądze/żywność. To samo jest z naszym krajem i służbą zdrowia, czy wy nie widzicie, że to jest worek bez dna, do którego będziecie dokładać do usranej śmierci ku uciesze rządzących. Czy to nie jest chore ? Kiedy wreszcie się obudzicie i zrobicie z tym porządek.

Gość gość
*doraźne działania*

Gość gość
Ktoś fajnie wyliczył, że gdyby główne portale internetowe plus stacje tv przeznaczyły zysk ze zwykłych reklam zamiast czasu antenowego/miejsca na transmisje z WOŚP, to zebrałyby więcej niż wszyscy razem, którzy wrzucali dzisiaj do puszek. 30 sek., reklamy w tv to ok. 100 tys. zł. Komuś po prostu zależy żeby było ''z pompą'' zamiast skromnie, po cichu tak jak ma to miejsce w normalnych państwach. Przy takiej imprezie można przy okazji ukręcić swoje własne lody, ocieplić wizerunek (politycy)

Gość gosc z kosmosu
ja nic... denerwują mnie te natrętne małolaty z tymi puszkami - poszedłem do empiku w centrum, to po drodze chyba za 20 razy pytali czy coś dam ... no kurde, jak bede chciał to dam, ale nie pytajcie natrętnie, dajcie ludziom w spokoju iść... to tak samo z "żebrakami " - tzn. w cudzysłowiu, bo ktoś kto podchodzi i natrętnie zaczepia aby dać mu "na bułkę" to nie jest dla mnie żebrakiem, tylko zwykłym naciągaczem(albo menelem, taki jeden nawet ostatnio moją dziewczynę złapał za rękę i nie chciał puścić... no dajcie spokój, nigdy takim nie dawajcie...).... za zdarzyło mi się dać prawdziwym żebrakom tzn. takim którzy siedzą pokornie i czekają aż im się rzuc***are groszy...

Gość gość
Jest tyle możliwości żeby pomagać, dlaczego mam akurat płacić owsiakowi za pomaganie,( bo gratis to on tego nie robi) sama mogę pomœc, bez pośredników.

Gość gość
w starozytnej grecji te wczesniaki zgodnie z wola Boga nie mialyby szans na przezycie 🖐️ zaczne dawac na wosp jak bedzie zbieral na chorych doroslych, starych oraz chorych na depresjie albo ogolnie chorych psychicznie, ktorych leczenie nie jest tak drogie a moze dac wiecej niz leczenie ledwo zywych ludzi z wielkimi obciazaeniami genetycznymi, ktorzy chca przekazac swoje kiepskie geny

Gość Dywanem w morde
Nic nie dalem ale wosp popieram :D jednak nie daje kasy nigdy na fundacje itd. Nie ufam z zasady. Tak samo jak nie daje kasy na schronisko dla zwierzat tylko np karme a zebrakowi na dworcu nie dam zlotowki tylko kupie bułke skoro twierdzi ze głodny.

Gość Dywanem w morde
Nic nie dalem ale wosp popieram :D jednak nie daje kasy nigdy na fundacje itd. Nie ufam z zasady. Tak samo jak nie daje kasy na schronisko dla zwierzat tylko np karme a zebrakowi na dworcu nie dam zlotowki tylko kupie bułke skoro twierdzi ze głodny.

Gość Dywanem w morde

Gość Dywanem w morde

Gość gość
Wtedy najczęściej żebrak się ''zawija'', bo to miała być bułka w płynie i z %