Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiem1333

Dziewczyny czy mogłybyście mi pomóc PROSZĘ

Polecane posty

Gość Niewiem1333

Proszę Was o pomoc, bardzo mi zależy. Dzisiaj w nocy wraca moj partner, był za granicą, nie wiedzielismy się pół roku. No i wiadomo strasznie się za sobą stęsknilismy, i chcielibysmy trochę poszaleć, w łózku też:* Moje pytanie dotyczy dni płodnych. Nie mam pojęcia kiedy je mam:( Okres skończył mi się 2.01 trwał tak jak zwykle 5dni. Problem w tym że moje cykle są dośc nieregularne, najdłuższy był co 33dni, najkrótszy co 25dni. Sprawdzałam w kalendarzu, najczęściej w ciągu zeszłego roku miałam cykł co 26dni. Czy możecie mi chociaz zasugerować kiedy będa mi wypadac moje dni płodne w tym miesiącu??

Gość Niewiem1333
Dziękuję.

Gość gość
Początek cyklu liczysz od 1 dnia miesziaczki. Owulacja przypada na połowę cyklu to tak : jak cykl 26 dni to owulacja 13 dni przed następnym okresem, 33 dni- 16-17 przed następnym okresem, albo od rozpoczęcia ostatniego bo to bez różnicy zawsze połowa. Do tego dnia dodajesz 4-5 dni przed owulacja i 3 dni po. I masz dni plodne. Niestety przy tak nieregularnych okresach nie będziesz w stanie tego obliczyć bo o ile wiesz kiedy okresu dostalas to nie wiesz ile potrwa obecny cykl.

Gość Niewiem1333
Dziękuję za wytłumaczenie. Chciałabym go sobie wyregulować, ale nie chcę brac tabletek.

Gość gość
9 do 13 styczen - skoro okres dostalas 29.01, a skonczyl ci sie 02.01

Gość gość
ciekawa jestem jak ci co wstawiaja konkretny termin dni plodnych je wyliczają bo ani długość okresu nie ma tu znaczenia ani to nie są 3-4 dni tylko tydzień.

Gość gość
jednak nie sugeruj sie dniami plodnymi bo moze zajsc w ciaze teraz tez, plemniki przezyc moga w drogach rodnych ja wpadlam z pierwszym dzieckeim zaraz po miesiaczce, nie radze takich metod kupcie prezerwatywy , po co bez sensu ryzykowac

Gość Niewiem1333
Dobrze, dziękuję Wam. A słuchajcie jeżeli juz zdecydowałabym się na te tabletki aby wyregulowac sobie cykł to ile miesięcy musiałabym je brać?

Gość gość
ciekawa jestem jak ci co wstawiaja konkretny termin dni plodnych je wyliczają bo ani długość okresu nie ma tu znaczenia ani to nie są 3-4 dni tylko tydzień. Ale widać ktoś celowo wprowadza cię w błąd. Przeczytaj gościa z 8:38:01 i poszukaj odp na swoje pytanie w google bo tu to c***omogą predzej w ciążę zajść niż jej uniknąć

Gość gość
proponowałabym zainwestować w dobre gumki, skoro nie chcesz brać tabletek "Chcieć" sobie uregulować to możesz, ale nie da się tego zrobić :) Jedyne regularne są podczas łykania tabletek anty. Jedynie 10% kobiet ma regularne

Gość gość
I nie ma tak, że ileś miesięcy łykasz anty a potem są regularne. Łykasz - są regularne. Przestajesz łykać, wraca do stanu pierwotnego :)

Gość Niewiem1333
No na prezerwatywach nie oszczędzamy, ale wiadomo czasami chcialibysmy bez. Jak jeszcze moj partner był tu ze mna to często kochalismy się w początek i końcówkę mojego okresu, ale juz bez prezerwatywy.

Gość Niewiem1333
Acha, no ok dzięki Wam za pomoc:*