Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobic łatwy i prosty krem do tortu

Polecane posty

Gość gość

Moj facet ma niedługo urodziny i chce mu zrobic tort- pierwszy raz w zyciu! Kupię gotowe biszkopty, ale jak zrobic jakąs masę do nich? Pomóżcie!

Gość gość
Budyń+kostka masła i to zmiksować i masz mase budyniowa:)

Gość gość
a ja mam pyanko czy ten budyn z maslem nie zwazy sie ?

Gość gość
Kostkę masła zmiksuj na małych obrotach aby ja rozdrobnić i jak juz zacznie robic się bielsze to masło to wtedy dodawaj stopniowo budyn i miksuj:)

e tam zrob cos rownie latwego i lepszego np: ubij bita smietane, ok 800ml, do tego rozpusc jedna tabliczke bialej czekolady, dodaj do smietany(czekolada nie moze byc goraca), delikatnie wymieszaj, mozesz dodac odrobine mleka skondensowanego, jedno opakowanie wiorek kokosowych i odrobine likieru, malibu np I masz pyszny krem kokosowy

Gość lacucina
Rozpuść galaretkę o ulubionym smaku w 3/4 szklanki wody i wystudź. Ubij lekko śmietankę 36%, dodaj cukier puder i ubijaj na sztywno. Do bitej śmietany dodaj tężejącą galaretkę. Możesz też dodać pokrojone ulubione owoce. Jeżeli krem będzie zbyt płynny wstaw jeszcze na chwilę do lodówki, ale kontroluj stopień stężenia, żeby nie stężał zbytnio i dało się nim przełożyć biszkopt. Na duży biszkopt potrzebujesz co najmniej 500 ml śmietanki, trzy łyżki cukru pudru i dwie galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki wody.

Gość gość
lacucina dzięki juz zapisuje:) lady love Ci tez wielkie dzięki też zapisuję:) :) Mam nadzieję że coś mi wyjdzie:) Zaraz idę na zakupy to wszystko kupię i dzis będę próbować:)

Gość gość
najprostsza jest ubita śmietana, można dodać mielone orzechy włoskie, a jak nie to śmietana np. z mandarynkami z puszki