Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karokarokaro9999

co dajecie dzieciom do picia

Polecane posty

Gość karokarokaro9999

u mnie koleżanka z rocznym synkiem. Mały wypił to co ona miała przygotowane a że wizyta trochę się przeciagnęła i on chciał jeszcze. Nie miałam soku żadnego ani wody mineralnej to powiedziałam, że skoczę do sklepu i coś mu kupie. A ona wzięła nalała mu wodę z czajnika brity (zawsze to lepsze niż kranówa) i wlała do butelki około 250 ml po czym posłodziła 3! łyżeczkami cukru....ten cukier mnie przeraził....i ona zawsze mu tak słodzi...herbatki też ;(

Gość gość
Ja daje tylko wodę przegotowaną , synek ma 16 miesięcy

Gość gość
Ja dawałam wodę mineralną i słabo zaparzone herbatki czy zioła lekko posłodzone.

Gość gość
Boże 3 łyżeczki cukru ?? Na taką ilość wody ? O tragedio ! :/ ja znam babkę, która potrafiła dziecku dać 2-3 soczki bobofruta dziennie lub te z Kubusia (geste) gdzie na opakowaniu wyraźnie piszę, że nie wolno dawać więcej niż jeden dziennie,,głupia baba

Gość gość
I tak kafeterianki napisza ze wode bo przeciez jest najlepsza a to g o w n o prawda bo wiekszosc.dzieci nie chce puc wody

Gość karokarokaro9999
No dlatego też mnie to zdziwiło...Sama nie mam dzieci jeszcze to nie będę jej przecież zwracać uwagi bo to jej dziecko i ma prawo karmić je jak chce. Wydaje mi się, że chyba najlepiej jest od początku przyzwyczajać dziecko do wody czy jakiejś herbatki ale nie z taką ilością cukru ;/ Wiadomo od czasu do czasu dałabym dziecku jakiś sok, to nie tragedia. Ale tyle cukru na taką małą butelke? Przecież to tylko puste kalorie.

Gość gość
słodzenie wody to sposoby naszych mam - pamietam jako dziewczynka że moja kuzynka w latach 90tych tak robiła ze swoim synkiem i nikogo to nie dziwiło. Ja mojej córce daję wodę od początku i ją lubi. Zawsze wybierze wodę (ewentualnie sok), gdy jej się chce pić.

Gość gość
Dobrze, ja rozumiem wodę w cukrem, ale nie taką dużą ilość na tak mało wody ! Rozumiem soki od czasu do czasu itp. jakieś słodycze, ale wszystko z umiarem,,kobieta przezwyczai dziecko do takich strasznie słodkich rzeczy i później będzie straszny problem, bo dziecko nic innego nie będzie chciało..sama znam taki przypadek

Gość gość
jako niemowle pil przegotowana wode, potem wode z cytryna badz herbate bez cukru, obecnie ma 3 lata i najlepsza dla niego jest wciaz woda z cytryna. czasami podam mu jakis sok ale pije niechetnie

Gość gość
mój mały pije kompot z jabłek...już nie słodzę dodatkowo...uwielbia to...więc każdego dnia gar kompotu gotuję :)