Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dominika

czy on jest przekarmiony

Polecane posty

Gość mama dominika

Moj synek urodzill sie duzy mial59cm i 4380 teraz skonczyl 12 tyg i wazy 8300.niewiem co robic karmie go tylko piersia ale sciagam do butelki bo ostatnio maluszek nie chce jesc z cyca.poradzicie cos dziewczyny

Gość gość
nie przejmuj się ( chociaż pewnie zaraz się znajdą te co Ci zjadą i powiedzą że masz go głodem brać) mój urodził się 4.300 i 58 też był tylko na piersi aż do 8 mc. Był małym michem któremu nie było widać szyi ;p a teraz to roczny zdrowy wysoki chłopczyk który waży 12 kg i nie ma żadnej nadwagi. W wieku 10 mc zaczął mi chodzić co było szokiem dla wszystkich bo on przecież był taaakiii grubyyy;p

Gość gość
jesli karmisz tylko piersia na zadanie to jest ok urodzilas spore dziecko zamiast pytac na forum powinnas zapytac polzna ona bedzie lepszym opiniatorem. Tutaj to zamiast ci doradzic to cie zaczna oceniac

Gość gość
mój urodził się 2800 (wcześniak) po 5 tygodniach ważył ok 4 kg (sprawdzałam z ciekawości ile by się urodził) w wieku dokładnie ukończenia 3 mcy wypadła nam wizyta i 5800 czyli równiutkie 3 kg, a od tamtej pory? obecnie ma rok waży 10 kg.

Gość gość
12 tygodni i 4 kg na plusie?? Za dużo.. dziecko powinno ok 700-900gramów na miesiąc przybrać. Jak często karmisz? Rób przerwy minimum 3 godziny!! Ile wypija Ci tego mleka na jedno karmienie? Może za dużo? Mniej na raz i większe przerwy w karmieniu. To, że urodził sie ciężki, nie znaczy, że ma aż tyle przybierać na wadze.