Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samodzielna dekoracja

Polecane posty

Gość gość

Ślub za ponad rok ale mam w rodzinie osobę, ktora ma zmysl artystyczny i chętnie się tym zajmie. Chodzi o dekoracje stołow, sali, kościola, samochodu i bukiet ślubny. Zakładając ze okrycia na krzesła gwarantuje lokal, udostępnia wazony i świeczniki. Będzie około 20 okragłych stołów. Gości 180. Jaki myślicie będzie mniej wiecej (+/- 200zl) koszt kwiatów, gąbek i wstążek na krzesła? jesli chodzi o kwiaty to chcę na bogato, ale podstawą beda róże. Ma ktoś rozeznanie? 1000zł wystarczy? kwiaty chce kupic na giełdzie

Gość lisie pole
dekoruje pampersy 🖐️

Gość gość
zalezy w jakim miesiacu slub, bo sa rozne ceny róz, na gieldzie moesz kupic***** 50- gr te male, w bukiecei na stól ze 20 to masz 200w sezonie i bez zielonego zobacz tez ceny gabek , wiem ze 5 zl w kwiaciarni (taka, ktora starcza albo na duzy pojemnkj, albo 2 mniejsze, to masz raptem 100). Wazne sa wazony, jakie ci dadzą- do nich dopasowujesz dekorację. Wstazki sprawdz w necie - srednio ,-5 - 3,5zl od kzresla, wiec pewnie min 500 l, jesli pozyczysz, czyli to jest najdrozsze..Kosciol , smochod bukiet - to wg tego co tam zechcesz, Ciezko bardzo bedzie z 1000, ale probuj, Tez mam zamiar tyle wydac( ale na sama salę). znajomi mieli dekoracje za 12 tys - koszmar. Ja mam slub we wrzesniu, wiec tez mysle o rozach i bialych mieczykach ( sa wtedy po 50 gr)

Gość gość
Uwazam ze ten tysiak powinien wystarczyc spokojnie:) Tym bardziej ze kwiaty chcesz kupic na giełdzie.

Gość gość
Zaproponowali wypożyczenie wstążki na krzesła - w cenie 2 zł/sztuka. Lepiej kupić?? Jesli chodzi o miesiąc to sama końcówka sierpnia. Myślę właśnie w tym roku w tym terminie pojechać na giełdę i zobaczyć co jest sezonowego. O mieczykach myślałam do kościoła +lilie. I te też gdzieś na sali w 2-3 miejscach. A na stoły róże+gożdziki+jeszcze coś i zielenina. Gąbki patrzyłam - maks 4 zł okrągła.

Gość gość
A tak w ogóle orientuje się ktoś jaki jest koszt gdyby wynająć kogoś profesjonalnie:)?

Gość gość
Zapytaj w kościele, czy możesz sama dekorować. U mnie za w kościele jeżeli chciałabym sama dekorować to musiałam i tak 200,00 zapłacić bo zakonnica musiałaby pilnować czy osoba dekorująca odpowiednio się w kościele zachowuje ;). Natomiast koszt dekoracji u tej samej zakonnicy to 350,00.

Gość gość
O takich rzeczach mi nie mówcie nawet. a jak nie zapłaci ktoś to co??? Jak juz przy takich tematach jesteśmy. Organiści też tak robią - gram ja, a jak nie to ustąpię za 300 zł i bierzcie kogo chcecie. Nie ma metody na takich cwaniaczków??/

Gość gość
Niestety takie rzeczy się zdarzają i z dekorantami i z organistami. Moi znajomi w zeszłym roku brali slub i za dekoracje kościoła płacili tysiaka ale nie ważne ze dekoracja jest stala a ks definitywnie nie pozwala samemu dekorować!! ja dekorowalam sobie lawki a zakonnice siedziały i cierpliwie czekaly az ja z mezem i pomocnikami skończymy i nic za to nie chciały:)o kwiaty nie musiałam się martwic bo one powiedziały ze kwiaty zawsze sa swieze a jeśli mam ochote to mogę cos kupic;)aa i dekoracje klecznikow tez zakonnice zrobily:)

Gość Trunk 22
Nie przypuszczaliśmy, że tak będziemy stresować się przed ślubem. Najbardziej przerażała nas konieczność załatwienia tak wielu spraw. W takim zamieszkaniu nie było czasu zaplanować dekoracji. Zdecydowaliśmy temat wystroju przekażemy osobom bardziej doświadczonym , i nie żałujemy. Całość wyglądała przecudnie, świece, kwiaty stroiki- marzenie Wszystkim narzeczonym polecamy http://www.dekoracjetorun.pl/.

Gość OTVARTA
Hej, jeśli szukacie oszczędności, to sprawdźcie abonament nowego operatora OTVARTEJ. Oferty już od 7,99 miesięcznie. Sprawdźcie www.otvarta.pl