Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość r0cknr0llqueen

Aparat Ortodontyczny w Polsce

Polecane posty

Gość r0cknr0llqueen

Witam Bardzo chciałambym nosić aparat ortodontyczny, ale jestem studentką w Irlandii a tam ceny są kosmiczne (2000e za tylko góre) w przeliczeniu to 8ooo zł !! Miałam pomysł założyć aparat w polsce a na dokręcanie chodzić do ortodonty w Irlandi. Czy jest wogóle taka możliwość? Czy jak juz się załozy aparat u tego pana/pani to juz do konca trzeba i u niej/niego dokręcać?

Gość gość
Ja się nie znam na tym, musiałabyś zapytać lekarza,popytać, pewnie można tak zrobić, ale ja bym sie bała, noszę aparat i moja ortodontka prowadzi moje leczenie, ona wie co i jak, ona robiła mi wyciski i wiedziała jak wyglądała ta wada od początku, moim zdaniem jeden lekarz powinien leczyć, bo każdy może mieć troche inne metody itp, ja nie wyobrażam sobie nikogo innego

Gość gość
Po pierwsze: co znaczy "dokręcać"?? Nosiłam aparat ponad dwa lata i nigdy nie było żadnego "dokręcania". Na standardowej wizycie to wymiana ligatur oraz co jakiś czas wymiana łuku. Ale nikt mi nigdy nic nie "dokręcał". Nie sądzę, żeby którykolwiek ortodonta zgodził się na taki układ o jakim piszesz.

Gość MalGiel
Studiuję w Wielkiej Brytanii, a aparat mam założony w Polsce, raz na jakiś czas latam do Poznania na kontrolę. Żaden ortodonta się nie zgodzi na taki układ, sprawdź czy jest polski ortodonta w Irlandii, oni mają taniej niż ci rodzimi.

ceny w Lublinie:1600 zł jeden(np gorny) i wizyty raz na miesiąc 150zł,albo trochę droższy ale wizyta co 2 miesiąće za 200zł,potem po 2 latach aparat retencyjny 1200zł

Gość gość
jak juz chcesz zakladac aparat to lepiej zostan przy jednym dentyscie i nie kombinuj. Ja mam aparat juz od roku, zakladalam w http://www.duodental.eu/ i nawet jak czytalam na innych forach - ludzie nie polecaja zmiany ortodonty. Moze po prostu nie zakladaj aparatu na stale, tylko zrob w polsce jakis taki 'na noc'?

Gość Revivale
Sprawdź tam gdzie ja- : http://www.clear-aligner.pl/ jedna z najlepszych ofert jeśli chodzi o aparaty ortodontyczne. Bardzo nowoczesny sposób zakładania- oraz innowacyjny kształt :) Mi bardzo się podoba bo jest bardzo praktyczny- i mogę go bez problemu zdjąć gdy tylko potrzebuje :)

Gość gość
Rzeczywiście clear aligner to jest dobra opcja dla kogoś, kto mieszka za granicą, bo na www.clearaligner.pro można go zamówić przez internet. Na miejscu u ortodonty robisz tylko wyciski szczęki regularnie, a to nie jest drogie.

Gość gość
Wiesz co, lepiej sobie Polske daruj. Porównując metody, kompetencje lekarzy i bycie na bieżąco z osiągnięciami medycyny, ja bym się w życiu nie zdecydowała na leczenie w Polsce. Jest drozej, ale za jakość się płaci.

Gość gość
Nie, to absurd, bo to nie jest kwestia założenia i 'dokrecania', czyli prostej czynności typu naciśnięcie guzika, ale całego planu leczenia i ewentualnej interwencji, gdy nastąpią nieprzewidziane problemy.

Gość gość
Kiedyś przed samym założeniem aparatu rozważałam wyjazd do UK i rozmawiałam o tym z moją ortodontką właśnie (a mam dobrą specjalistkę www.kaiserziorkiewiczbeata.pl ) i ona powiedziała, że jak chcę, to może mi ten aparat założyć, ale nie gwarantuje, że tam mnie ktokolwiek przyjmie. Dobry ortodonta nie lubi brać odpowiedzialności za leczenie, którego sam nie przeprowadzał.

Mogę polecić dr. Magdalenę Tomasz która przyjmuje we wroclawiu w gabinecie orthodesign. Kiedy leczyłam sie u doktor Tomasz mieszkałam w Londynie. Przylatywalam co miesiąc lub dwa ale doktor nie robiła najmniejszego problemu z terminami i z tego co wiem to wielu pacjentów dojeżdża do niej z zagranicy. Dr. leczy na bardzo wysokim poziomie . Ceny nie sa najniższe ale napewno adekwatne do poziomu. Naprawdę warto. Miałam bardzo duża wadę, ktorej leczenia wielu nie chciało sie podjąć a doktor dała radę w 3 lata Bardzo polecam

Gość gość
ja na szczęście nie mam takich problemów jak Ty bo mieszkam w Polsce i tutaj mam swój ulubiony gabinet w Tychach http://www.viscardi.com.pl/ w którym miałam zakładany aparat ortodontyczny na zęby. dobrze ze gabinet mam pod ręką i chodzę na regularne kontrole. Już widzę różnice podczas noszenia aparatu. Dobrze że aparat mam dobrze dopasowany, bo czytałam że niektórzy cierpią z bólu podczas jego noszenia a ja na szczęście nie.