Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adai Bartek

prawo nad dzieckiem

Polecane posty

Gość Adai Bartek

Witam. moja siostra jest w ciąży chcę zakończyć związek z chłopakiem któr. Oprócz dawania jej pieniędzy na badania nie uczestniczy w jej życiu, nie wspiera jej i jak do tej pory dziecko jest dla niego najmniej interesującym tematem.. Lubi wypic iśc na imprezy z kolegami. Dziecko było planowane chodź ma ona dopiero 17 lat (w kwietniu kończy 18) chłopak ma pracę mieszka z rodzicami i grozi jej ze zabierze jej dziecko jak tylko urodzi czy może to zrobić? moja siostra nie ma ani pracy ani skończonej szkoły ma zamiar ją skończyć gdy dziecko nieco podrośnie , ma również zaoferowania pomoc obojga rodziców. Co w takiej sytuacji czy po mimo tego mogą przyznac prawa nad dzieckiem ojcu dziecka?

Gość gość
w naszym kraju juz tak jest ze dziecko zostaje przy matce.. po porodzie moze wniesc sprawe o ustalenie alimentow na siebie i dziecko.. skoro ma wsparcie w rodzicach to male szanse ze jej idbierze dziecko musial by udowodnic ze zle sie nim opiekuje a wlasciwie ze wcale o nie nie dba i to i tak by mial problem zeby dziecko otrzymac. Takze pogadac to se moze..

Gość gość
a dodam tylko tyle ze tak to jest jak dziecko planuje dziecko widac ile ma pojecia jedno i drugie o zyciu doroslym...

Gość gość
17 latka i planowane dziecko - WOWWWW