Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2579

dzieciaczki z koncowki grudnia 2013 czy sa tu swieze mamusie

Polecane posty

Gość megi2579

Jak w temacie:-) ja urodzilam 29 grudnia. Czy sa tu jakies kobitki ktore tez jrodzilh pod koniec grudnia?jak sobie radzicie, jak wasze maluszki i czy tez slyszycie czesto ,,szkoda ze nie w nowym roku"... pewnie ze szkoda tylko ja slaby wplyw na to mialam:-)

Gość gość
Szczerze- jeżeli nie urodziłaś wcześniaka- to wpływ miałas planują ciąże uwzględniając date poczecia- porodu.Twoje dziecko pójdzie z praktycznie rok starszymi dziecmi do klasy pierwszej majac.. praktycznie 5 lat. Ale najważniejsze że zdrowe to rade sobie da, w klasie 2-3 pewnie ta róznica się zatrze.

Gość jadam tylko ananasy
poczal sie z ducha swietego :classic_cool:

Gość gość
ales sie wypowiedziala :(

Gość gość
No co takiego powiedziałam- dokładnie to co pewnie mysląc wszystkie osoby mówiące" szkoda że nie w nowym roku" Nic obraźliwego, Ja pewnie gdybym długu musiała się starać o ciąże to bym miała w tyłku nawet rodząc w Sylwestra.

Gość gość
autorko ja co prawda nie urodziłam teraz ale sama się urodziłam 27 grudnia ,żadnej różnicy między mną a kolegami z klasy rocznikowo starszymi o rok nie było Mój syn jest także z końcówki grudnia w jego przypadku mogę śmiało powiedzieć że jest dużo do przodu niż jego starsi koledzy .Więc to są jakieś brednie wiecznie powtarzane że dziecko będzie rok do tyłu ,będzie później mówiło ,chodziło niż ten co urodził się w styczniu czy w lutym .

Gość megi2579
Wiesz jakos starajac sie o dziecko nie wyliczalam kiedy sie urodzi, owulacja wypadla mi ok polowy kwietnia, a nie za bardzo wiedzialam dokladnie kiedy, bo cykle mialam nieregularne, po prostu kochalismy sie kiedy mielismy ochote nie wypatrujac owulacji. Tak wyszlo. Dla mnie najwazniejsze bylo zeby Mloda sie zdrowa urodzila, a kiedy to juz naprawde nie wazne. Jesli zauwaze ze radzi sobie w przedszkolu gorzej niz rowiesnicy napewno nie wysle jej do szkoly tylko zatrzymam rok dluzej np.w zerowce.

Gość megi2579
I nie mowie ze sie czuje oburzona gdy ktos mowi, ,,szkoda ze nie w nowym roku", ale juz mam tego po prostu dosyc:-)

Gość gość
Tez mam dziecko z grudnia, ale 2012, ja tez jestem z grudnia, a moja siostra urodzila sie 30 grudnia, nie bardzo rozumiem wymyslanie problemów zwiazanych z terminem narodzin, obie jestesmy dobrze wyksztalcone i problemów z nauka nie miałyśmy zadnych.

Gość gość
w sumie prawdę powiedziała dziewczyna, że dziecko z grudnia jest rok do tyłu. moje dziecko jest z marca i już stoi, gada, je "dorosłe"posiłki. taka różnica utrzyma się aż do podstawówki. mam bratanka z listopada. młody chodzi do zerówki i widać różnicę, może nie intelektualną, ale emocjonalnie jest "młodszy", ma mniejszą koncentrację, woli biegać i się bawić itp.

Gość gość
Jak twoje dziecko stoi i gada ,to nich powie ci że jesteś po prostu głupia .