Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek krzyczy przy jedzeniu

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma dziś 16 dni, musiałam odstawić ją od piersi ponieważ, po cc dostałam ostrego zapalenia pęcherza i skończyło się antybiotykiem. Dostaje do jedzenia mleko Nan 1 , nie ma po nim ani wzdęć ani innych dolegliwości,ale od wczoraj krzyczy wniebogłosy podczas karmienia, na początku jest dobrze, ładnie ssie i nagle zaczyna się krzyk, szuka smoczka, nie może go złapać, co potęguje jeszcze bardziej jej złość. W rezultacie wypije może z 20 ml i to wszystko, po godzinie znowu jest głodna. Nie wiem, czy jedna dziurka w smoczku to za mało, bo zauważyłam,że w mleku są drobinki, których nie ma np w Bebilonie. Normalnie już ręce mi opadają z bezsilności, bo starsze dziecko wypijało ładnie bez krzyków i złości.

Gość gość
Może jak zacznie płakać to weź ją na ręce, uspokój..itp i wtedy postaraj się jeszcze raz podac mleko

Gość gość
"w mleku są drobinki" jak nie rozpuściłaś dobrze mleka to są i drobinki...Daj cieplejszą wode i długo mieszaj.Widocznie cos jej nie pasuje te mleko.

Gość gość
woda do mieszanki jest ciepła i mleko dobrze wstrząśnięte, jak zaczyna płakać, to staram się ją uspokoić, wtedy na chwilę przyśnie i na śpiku jeszcze trochę zje. nie wiem czy jej butelka nie odpowiada,czy jest za bardzo zmęczona przy jedzeniu.

Gość gość
Autorko, może za mocno wstrząsasz mleko wtedy z mleka robi się piana i to ciężko wypić..a jeśli za słabo mieszasz to znowu grudki mogą zatykać dziurkę od mleka i dziecku nic nie leci dlatego krzyczy i się denerwuje, bo jest głodne, a mleka nie ma..może po prostu to mleko jej nie pasuję, może spróbuj z innym producentem

Gość gość
ja bym zaczeła od innej butelki a jak nie pomoże inne mleko

Gość gość
ja bym przemęczyła się i karmiła co 3h. wtedy zgłodnieje i zje wszystko

Gość gość
do tej pory jadła co 2,5 -3 godziny, zjadała ok 40-50 ml i jej starczało,a jak chciała szybciej jeść to ją przetrzymywałam,albo dawałam trochę herbaty koperkowej. Jutro pojadę po nową butelkę,mam 2 rodzaj butelek aventa,może inna firma, inny smoczek jej będzie odpowiadał, bo ze smoczkami uspokajającymi też były przeboje w końcu spodobał się jej smoczek z campol'u.

Gość gość
twoj kał wali stolcem

Gość mimimimi kiedyś gruba
Nawet jeśli autorka za mocno wstrząśnie i robi się piana to ta piana po podaniu dziecku butelki wypływa ku górze, bo jest lżejsza, więc dziecko na pewno jej nie pije.

Gość gość
Lekko naciśnij dziecku uszka, raz jedno, a potem drugie. Jeżeli zareaguje płaczem, tzn, że uszka chore ma. Być może że jest inna przyczyna, ale przy chorych uszkach dziecko wypuszcza smoczek podczas jedzenia.

Gość gość
mówiłaś lekarzowi, że karmisz noworodka piersią? Jest tyle innych antybiotyków, że mógł dać ci taki po którym można karmić, czy sama jesteś nadgorliwa i odstawiłaś bez pytania się.

Gość mamafilipa
Mój synek miał to samo wypijał 20-30 ml mleka i płacz. Co się nakombinowaliśmy zeby wypił wiecej pomagało robienie rowerka nóżkami wtedy brzuszek sie rozluźniał i więcej wypił, ale ostatecznie pomogła zmiana mleka na Nutramigen....po zmianie mlek różnica kolosalna.

Gość gość
Moja mała ma 23 dni, przez przetaczanie krwi po porodzie. Innych problemach nie mglam karmić piersią. W szpitalu dostawała nan 1 w domu pierwszy tydz również i byulo ok po tygodniu płacz krzyk w trakcie jedzenia plucie mlekiem jadła po 20 ml i ciągle głodna' pediatra opowiedział wprost ze nan 1 dla noworodków to najgorsze g***o jakie może być bo po nim boli brzusznej i jelita mimo ze nie widać zatwardzenia. Kazała. Zmienić na bebilon comfort bo to lekkie mleko i jest o niebo lepiej kupka 2-3 razy dziennie pierdzi co chwile:-) i w brzuszku nic nie zalega nic nie boli

Gość gość
moj syn tez po Nanie miał problemy, bardzo ulewal, praktycznie co zjadl to zaraz wylecialo, pediatra kazala zmienic na bebiko i teraz jest swiety spokoj, wcina az mu sie uszy trzesa i zero problemow :)

Gość gość
Dziś zmieniłam mleko na Bebilon, jest lepiej, chociaż położna która nas dziś odwiedziła powiedziała,że mała stanowczo za mało je.Zjadała max 60 ml ale to nie zawsze, przeważnie wypijała 40ml i zasypiała, położna poradziła żebym karmiła trochę dłużej,ale rozbudzała dziecko. Stwierdziła,ze taki maluch powinien zjeść ok 120ml,ale mała zje 60 i mam wrażenie że więcej nie zmieści. W piątek jadę z nią do lekarza, bo zapchany kanalik łzowy, więc poradzę się pediatry.