Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studnetka

Jak ulozyc sobie tania diete bedac na studiach i schudnac

Polecane posty

Gość studnetka

Mam problem z wagą, tzn jeszcze nie jest to nadwaga ale nie podoba mi się mój brzuch. Wcześniej ruszałam się na siłownię, taniec 2x w tygodniu i jakoś to wyglądało. Teraz zmieniłam miejsce zamieszkania na praktycznie centrum i się po prostu zasiedziałam a myslałam, że będę miała więcej czasu i kasy na wszystko skoro zaoszczędziałam na cenie biletów. Nie wiem co gotować sobie pożywnego aby nie czuć głodu i nie przytyć :(

Gość gość
Mniej żryj najlepsza dieta

Gość gość
gotuj to co wczesniej ale ruszaj się

Gość studnetka
eh, jak zdam tą sesję to zapisuję się na siłownię. Mż- czasem jest tak, że nie mam czasu ani ochoty czegoś zjeść rano, piję tylko kawę z mlekiem, później na uczelni też kawa, woda i wieczorem np kasza jęczmienna i gulasz a brzuch rosnie

Gość gość88
ja bardzo dużo schudłam jak zaczęłam wszystko gotować, zrezygnowałam ze słodyczy i smażonego. To naprawde działa i o wiele lepiej się czułam fizycznie i psychicznie, byłam "oczyszczona" a jak miałam ochote na coś słodkiego to jadłam albo twaróg z miodem lub jogurt naturalny z miodem lub owoce. Podam Ci jeszcze przepis na tanią i dobrą słodką sałąteczke :) tarkujesz marchewke (wg uznania) do tego wkrawasz pomarańcze i słodzisz miodem dajesz łyżeczke lub dwie.. kto co lubi... może nie brzmi zbyt zachęcająco ale na serio jest bardzo smaczna i zastępuje słodkie ;)

Gość gość
Jeść dużo warzyw- tanie są, zawsze jeść śniadania- polecam domową owsiankę z bakaliami, wolę z jogurtem naturalnym niż z mlekiem, obiady- nie wierzę że nie masz żadnego baru, mleczaka czy czegokolwiek, i już lepiej o normalnej porze zjeść tam naleśniki ze szpinakiem czy zupę jarzynową niż na kolację się zapychać. Odpuścić słodycze, nie kupować nic w domu, a na mieście jak Cię ciśnie to najwyżej kupić małą czekoladkę, nie będziesz miała wielkiego głodu już i nie zjesz tabliczki na raz... Generalnie- odpuścić cukier, tłuszcz- ale zwłaszcza cukier, puste kalorie zastąpić dobrymi (jak już musisz ciasteczka, to sobie upiecz z otrębami czy z pełnej mąki, posłódź miodem, a nie kupuj syfu). Co mi jeszcze pomagało- nie popijanie posiłków, ostatecznie 15 min. przed i po, nie mniej. I ruszaj się!