Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto zrobic badanie prenetealne w ciazy

Polecane posty

Wydaje mi się, że warto pomimo ryzyka, nie tylko przez to, że można się przygotować do ewentualnej chorobie, można ją nawet leczyć.

Gość gość
ja mieszkam w krakowie i tu jest tylko kilku dobrych specjalistów od usg prenatalnego. wpisz sobie w przegladarce dobre usg kraków, tam znajdziesz mnostwo informacji o tym czemu sie robi takie usg i jak powinno wygladac

Gość autorka gosciowka
marta3432 jakiego np. ryzykA?

Gość autorka gosciowka
wiec wnioskuje ze warto i juz sie zapisałm, niestety w moim miescie nie ma takiego specjalisty:/

Gość gość
podczas badania prenatalnego - pobierania płynu owodniowego dziecko może umrzeć po cholerę Wam takie ryzyko jeśli na usg wszystko Wam dobrze wychodzi?????????????????

Gość autorka gosciowka
ale ja nie chce pobierac zadnego plynu !!!! same usg i nic wiecej .

Gość Sweet_latte30
badania prenatalne dzielimy na INWAZYJNE i NIEINWAZYJNE. Autorka ma na myśli badania NIEINWAZYJNE.

No pewnie, że warto!:) Ja się wzruszyłam do łez gdy zobaczyłam moją kruszynkę na ekranie monitora podczas usg 3D. Na prawdę wszystkim życzę takiego pięknego widoku. Badanie miałam w profesjonalnym gabinecie z najwyżej klasy sprzętem. Jeśli chcesz upewnić się, ze wszystko jest w porządku z twoim maleństwem polecam ten salon http://ginekolog-michalik.pl/usg-3d-i-4d/. Dodam, że Pan ginekolog jest bardzo miły i sympatyczny:)

Gość gość
zawsze warto się badać, i w tym wypadku i ogólnie. Poczytaj sobie http://kobietapisze.pl/warto-sie-badac/2014/03/13/ i wyciągnij wnioski. Czy warto ryzykować własne życie łudząc się, że będzie ok czy lepiej usunąć problem gdy jeszcze można?

Gość gość
"Mój lekarz powiedział wprost jeżeli kobieta jest przed 35 rokiem życia to nie ma obaw o urodzenie chorego dziecka. Dopiero po 35 roku powinno się robić tego typu usg gdyż wtedy kobieta jest w tzw wieku ryzyka . Mi taka informacja wystarczyła i nie robiłam tego usg. Córka urodziła się zdrową. Ale jeśli chcesz zrobić dla własnej pewności to jak najbardziej możesz wykonać takie usg " Twój lekarz to kretyn i tyle. Badania prenatalne wykrywają nie tylko choroby genetyczne, których ryzyko wzrasta z wiekiem, ale także inne nieprawidłowości, które mogą się pojawić wcześniej. U nas (33 lata) wykryto powiększenie miedniczki nerkowej. Dzięki badaniom od razu jesteśmy pod obserwacją urologa, tak to różnie mogło by być.